SON DAKİKA
Hava Durumu

Nilüfer’de Fırat’a karşı çok sert tepki var!

Yazının Giriş Tarihi: 09.03.2020 22:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.03.2020 22:25

CHP Nilüfer’de oldukça çekişmeli ve kavgalı bir sürecin ardından yıllardır rüyasını gördüğü ilçe başkanlığı koltuğuna oturdu eski televizyoncu Fırat Yılmaz. 
Kendi mahallesinden delege seçilememiş ve o süreç Fırat Yılmaz’ı gerçekten oldukça sarsmıştı. Ancak partinin ağır abi ve ablalarını arkasına alıp bir şekilde Nilüfer İlçe Başkanlığı seçimini kazanmayı başardı. 
Koltuğa oturur oturmaz hemen eski defterleri bir açıverdi Fırat Yılmaz. Madem kendi mahallesinden delege yapmadılar onu, bunun hesabı sorulmalıydı. 
Şak diye aldı 29 Ekim Mahallesi temsilcisini. Akabinde de İhsaniye Mahalle temsilcisini. Gerekçeyi de standart siyasi manevra ile yapıştırıverdi “Mahallede ayrışma oluştu” diye. 
Sol yumruk kaldırmak, abileri ablaları arkana alarak ilçe başkanlığına oturmak kolay. 
Solcu olmak ise o kadar kolay değil tabi. Hele ki inançla o ideolojiye hayatını adamadıysan. Bu her ideoloji için geçerli olan bir durum. 
Sol yumruğu kaldırıp iki slogan attıktan sonra kendi parti söyleminin tam aksine hareket etmek. CHP gerçekten ilginç bir parti. 
Teröristlikten görevden alınan HDP’li belediye başkanları için “Seçimle gelen seçimle gitmeli” naraları atanlar, seçimle gelmiş kendi mahalle başkanlarını sırf rövanş için görevden alarak bir de atama yapıyor. 
Fırat Yılmaz yönetimindeki CHP Nilüfer’de bu nedenle işler iyi gitmiyor. 
Temsilcisi görevden alınan 29 Ekim ve İhsaniye Mahallelerinde üyeler adeta başkaldırmış durumda. 
Yılmaz’a tepki her geçen gün büyürken, üyeler watsapp gruplarında adeta isyan ediyor. 
Yazılanlar oldukça düşündürücü. Örneğin parti üyesi bir isim “Milletvekili, belediye başkanı hatta meclis üyesi seçemiyoruz. Ancak mahalle temsilcimizi seçecek yeterlilikte olduğumuzu düşünüyorum. Mahlelede ne temsilen ne de çalışma anlamında eksiklik yokken yapılan bu değişiklik barışa ve demokrasiye hizmet etmez” ifadelerini kullanıyor. 
Çok daha ağır ifadeler var. 
Birçok CHP’li üye olası bir seçimde sandıkta görev almayacaklarını söylüyor mesela. İlçe başkanıyla partililer arasında buz dağları yükseliyor. 
Dahası da var. 
Sol yumruklu Fırat Yılmaz, mahalle tanışma toplantısı düzenliyor. 
Yönetiminden de 5 kişi alıp gidiyor mahalleye. Ve sonuç fiyasko. 300 üyenin aktif olduğu 29 Ekim Mahallesi’nde 15 kişi katılmıyor Yılmaz’ın tanışma toplantısına. 
Ne diyordu Yılmaz, “Mahallelerde ayrışma var o nedenle temsilciler alındı”
Gelinen noktada CHP Nilüfer’in üyelerinden ayrıştırmış duruma getirmiş oluyor Yılmaz. 
Mahalleliler partinin 5 milletvekiline de ulaşıyor bir şekilde ve sorunu anlatıyorlar. Temsilcinin alınmasının ardından neden sandık konulmadığını, ne amaçla temsilcilerini seçmelerine imkan tanınmadığını soruyorlar. 
Atama temsilciye karşı çıkarak, bir an önce sandık konulmasını istiyorlar. 
Milletvekilleri Yılmaz’la konuşmuş olacak ki mahalle toplantılarında Fırat Yılmaz’ın moralinin bozuk olduğu bilgisi geliyor. 
Bir kısmıyla konuştum. 
Yılmaz’ın yakında seçim olacak vs sözleri ise CHP üyelerini tatmin etmemiş. 
Yani bizim sol yumruklu Fırat Yılmaz, CHP için en kolay ilçe olan Nilüfer’de partililerini karşısına almış durumda. Bu kriz biter mi derseniz bence bitmez.
Bu saatten sonra sandık bile gelse CHP’liler temkinle bakacaklar Fırat Yılmaz’a…
Ha bu arada Fırat Yılmaz rövanş işine devam ederse, Nilüfer’i çok zor günler bekliyor diyebiliriz. 
Eh Fırat Yılmaz dikensiz gül bahçesi bekliyordu ama hayallerle hayatlar bazen tutmuyor birbirlerini…    
CHP üyesi bir başka mahallelinin sözleri ile şimdilik kaydıyla bir virgül koyalım:
“Biz haksızlık karşıtı bir partiysek buna sessiz kalmamalıyız. Ben bunu asla onaylamıyorum ve onaylamayacağım. Bence bu yanlıştan hemen dönülmeli”
---------------

Mudanya Devlet için Bozkurt ismi öne çıkıyor
Mudanya Devlet Hastanesi’nde Başhekim Serkan Fatih Yeğen’in görevinden istifa etmesinin ardından şimdi gözler yeni başhekimin kim olacağına çevrildi. 
 İki ya da 3 isim üzerinde duruluyor ve bunlardan öne çıkan isim aynı hastanede Başhekim Yardımcısı olan Uzman Doktor Hayri Bozkurt.
Geçen hafta çok hareketli günler yaşayan Mudanya Devlet Hastanesi’nde 3 istifa ardı ardına geldi. Hakkında önemli bir soruşturmanın sürdüğü Başhekim Operatör Doktor Serkan Fatih Yeğen,  istifasını vermek zorunda kaldı. 
Hemen ardından Başhemşire de istifa dilekçesi verirken, hastane cerrahlarından İlker Şahin de istifalar kervanına katıldı. 
Başhekim Yeğen ve Başhemşire Nalan Altun’un görevden alınmaları zaten bekleniyordu. İstifalar ön alma olarak değerlendiriliyor.
 İlker Şahin ise Yeğen’in istifası nedeniyle ayrıldı. Serkan Fatih Yeğen Bursa Şehir Hastanesi, İlker Şahin ise Medicabil Hastanesi’nde mesleklerine devam edecekler. Nalan Altun’un ise emekliye ayrılması bekleniyor. 
Mudanya Devlet Hastanesi son 3-4 yılda gerçek anlamda büyük bir yıpranma yaşandı. Dışardan hastaneye yapılan müdahaleler, tıkır tıkır işleyen hastaneyi işleyemez hale getirdi. 
Mudanya Devlet Hastanesi’nin bugünlere gelişinde sorumluları aslında herkes biliyor. Ama olan oldu.
4 yıl önce kadrosu dolu olduğu için birçok tayin talebinin geri çevrildiği hastanede bugün ne doktor ne hemşire durmak istemiyor ve kolayını bulan hemen ayrılıyor. 
Öyle bir noktaya geldi ki iş Sağlık Müdürlüğü geçici görevle hemşire göndermeye başladı zorunluluktan. 
Neyse geçmişe artık sünger çekip yeni yönetimle bir an önce hastanenin toparlanması şart. Hastanedeki kaos ortamını bitirip, personelin rahatsızlıklarını gidererek işe başlayacaktır yeni yönetim. 
Başhekim olarak büyük ihtimalle Uzman Doktor Hayri Bozkurt atanacak. Bir isim daha var ancak o isim şimdilik B planı. 
Başhemşire pozisyonuna atanacak isimle birlikte hastanede bir onarım ve yeniden yapılanma sürece ile sorunların kısa sürede aşılarak kurumun eski verimli yapısına dönmesini bekleyebiliriz. 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.