SON DAKİKA
Hava Durumu

O bile isyan etti!

Yazının Giriş Tarihi: 07.03.2020 21:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.03.2020 21:21

Yalan haberleri, çarpıtılmış gerçekler, kasıtlı saptırmalar… BBC yayınlarında ısrarla ve kurnazca yapılan “Türkiye cihatçı grupları destekliyor.” suçlaması (Bunu öyle kıvrak bir dil kullanarak yapıyorlar ki, iki anlama da gelebilecek bir cümle kuruyorlar. Hani şu “Oku baban gibi eşek olma” örneğinde olduğu gibi, virgülün yerini değiştirseniz başka anlama gelebilecek cinsten.) gibi tatlı su kurnazlıklarıyla Türkiye’nin Daeş’e destek verdiği iftirasını atma gayreti içine girmesi bunun çarpıcı numuneleri arasındadır. 
Öte yandan, sosyal medyanın lağım çukurlarında da bir tomar yalan ve iftira dolaşıyor. Kimi bunu çalakalem yapıyor kimi de CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun yaptığı gibi hakerlara 500 milyon vererek profesyonelce. Ne var ki izandan nasibini almamış olan CHP’nin üst düzey yöneticileri ile kalemşör gazeteciler işin ucuzuna ve kolayına kaçıp sosyal medyada gördükleri her muhalif ve memlekete zararlı lafa yeni gelinin damadın kravatına sarıldığı gibi sarılıyorlar.
Bu durum artık öyle traji komik bir hal aldı ki Ahmet Hakan bile isyan etti. Bakın dayanamayıp ne yazmış;
“ESAD’ın bir milletvekili... “Katerina” diyerek, “Osmanlı’yı 11 kere yendi” diyerek, “Heykeli görüşme salonunda” diyerek... Bir şeyler paylaşıyor sosyal medya hesabında. Tamamen yalan, tamamen palavra, tamamen sallama bir bilgi. Hükümet aleyhine bir bilgi yakalamış olmanın tatlı telaşına kapılan bizim gazetecilerimiz, milletvekillerimiz falan da... Esad’ın milletvekilinin söylediklerini referans alıp dolaşıma sokuyorlar. Referansı Esad’ın milletvekilinin yalanları olan bir muhaliflikle nereye gidilebilir?”
Ahmet Hakan’ı bile isyan ettirdi bunlar!
Moskova’daki Erdoğan-Putin zirvesinin ardından Suriye’nin Halep milletvekili Fares Shehabi'nin attığı twite atıf yapıyor. Herif Kremlin'deki Çariçe 2’nci Katerina heykelini işaret edip, Katerina’nın Osmanlı’yı 11 kez yendiğini söylemiş ya. Bizim CHP'li milletvekileri ile bazı malum gazeteciler de buna mal bulmuş mağribi gibi saldırmışlar. 
İlber hoca da köpürmüş bu duruma;
“O vekil saçmalamasın. Bu düzeysiz bir milliyetçilik. Kremlin’in her odasında, salonunda tarihi bir figür bulunur. 2’nci Katerina Osmanlı’yı 11 kere yenmedi. Biraz tarih öğrensin. Osmanlı ile iki kere harp ettiler. Kırım için de savaştılar. Küçük Kaynarca’da Osmanlı’yı yenmişti. Kırım ilhak edildi onun zamanında. Suriye vekili her şeyi bıraktı da şimdi bundan mı medet umuyor? ‘Şimdi de Putin yenecek, biz de mutlu olacağız mı?’ demek istiyor.” diye gürlemiş.
Muhalefetten laf açınca aklıma geldi. Babacan ne oldu sahi? Ha bugün ha yarın derken… 
Büyük Britanya madalyalı sessiz adam vaz mı geçti acaba?
Bakalım neler olacak?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.