SON DAKİKA
Hava Durumu

O maili Bursa okusun İsmail Kemankaş!

Yazının Giriş Tarihi: 28.12.2020 21:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.12.2020 21:34

Malum günlerdir yine Cavit Çağlar ve Olay TV’si İstanbul medyasının gündeminde. kanalın geçmişi Bursa’da olsa da tartışması Bursa’da değil. Çünkü Bursa’da geçen yıl sessiz sedasız kapandı.

Kapanırken bir tek Bursa Şehir Gazetesi sesini yükseltti her zaman olduğu gibi.

Çünkü Bursa Şehir Gazetesi bu kentin vicdanı olmaya, bu kentteki haksızlıklara hukuksuzluklara avazı kadar bağırmaya, milletin yayında milletin hukukunu korumaya adanmış bir yayın organıdır.

Geçin yıl Olay kapanırken en çok sesini çıkartması gerekenler o kurumun mazisinde yıllarca görev alan isimlerdi ama sustular. Onlarca çalışan işsiz kaldı nemelazım denerek gık çıkaran olmadı.

Çünkü şehrin üzerinde Çağlar etkisi ve korkusu iliklerine kadar işlemiştir. Kimse Cavit abisine Cavit beyine tek söz edemez, korkar.

Sesini çıkaranı da korkutmaya çalışırlar. Yazık çok yazık. Siyasetçisinden tüccarına işadamına sanayicisine ve sivil toplumuna kadar bu kadar baskılanmış, bu kadar korkular içerisinde yaşatılmış bir başka kent yoktur sanırım.

Bursa’da yıllarca gazetecileri kıyıma uğratan, elindeki medyanın kentin tepesinde bir giyotin olarak tutan da Cavit Çağlar’dan başkası değildir. Bu gerçekleri herkes bilir ancak o yüreği bulamadığı için sesini çıkarmaz.

Şimdi Olay’da yıllarını geçirmiş bir isim olan İsmail Kemankaş, önceki gün bir internet sitesinde yer alan makalesinde TMSF sürecinden başlayarak sözüm ona Olay TV’nin kapatılmasına öyle yumuşak bir değiniyor.

Kanalı kapatan Cavit Çağlar. Haksızlıkları yapan Cavit Çağlar ama Kemankaş, Olay’a en parlak dönemini yaşatan TMSF’nin 3 yöneticisini ve özellikle Bursa Şehir Gazetesi sahibi Nezir Asaroğlu’nu  hedef alıyor yine.

Olay Gazetesi yazarlarının nöbete dizilerek gazetemizi hedef aldığı yayınlar döneminde hem köşe yazısıyla hem de web tv’de yanı hikayeleri anlatıp duruyor Kemankaş…

TMSF Olay yönetimindeyken Nezir Asaroğlu’nun kendisine gönderdiği mailden bahsediyor. Madem o mail o kadar önemli ve o derece etkisini sürdürüyor Kemankaş o maili yayınlasa da Bursa okusa o maili.

Gazeteci elindeki belgeyi yayınlar. Elimde mail var ama yazamıyorum ama yayınlayamıyorum ama bilmem ne demez.

Şimdi mail nedir merak ediyoruz. Ne yazıyor o mailde?

O mail için önce tazminat davası açma kararı alıp sonra neden vazgeçtiğinizi de bir açıklasaydın sevgili İsmail Kemankaş…

Olay TV Sahibi Cavit Çağlar’a neden kapattın o kadar insanın işiyle aşıyla neden oynadın. İnsanların hayatı senin oyuncağın mı? Demek varken, güzelleme yapıp, eski defterler üzerinden Çağlar’a göz kırpmak niye?

Hedef alınan TMSF yönetimi döneminde medyanın ihalesi öncesi kurnazlık yaparak sendika kurmayı düşündünüz de 22 yıl neden o sendikanın adı bile ağza bile alınamadı? Ve sendika yetkisi almışken devriden TMSF gidip Cavit Çağlar dönünce o yüreği gösterip sendikayı neden sürdürmediniz?

İstanbul’a değil önce aynaya bakmanın zamanı değil mi?

Keşke o zaman gür bir sesle haykırsaydınız.

 Her yılbaşında onlarca yüzlerce çalışan tenkisata uğrarken tek kelime etseydiniz!

Evet Olay TV İstanbul’da kapanınca Cavit Çağlar ile Devran Çağlar arasında fark görmeyen gazeteciler ortalığı ayağa kaldırdı. Evet Çağlar, görmediği bir tepkiyle görmediği bir lansmanla sürekli ofsaytta düşürüldü. Bir dediği bir dediğini tutmayan tutarsız bir görüntü oluşturdu.

Çünkü, Bursa’da oluşturduğu korkunun esamesi okunmaz İstanbul’da Cavit Çağlar’ın. Öyle işten attırma, patronu arama yöntemleri de işlemez. Yani o hikayeleri sadece Bursa’da yerler İstanbul’da tınlamazlar.

Olay’dan tasfiye edilen ekiple birlikte koca Olay Gazetesi’nin bir apartman dairesine kadar küçülmesine, radyo ve televizyonun ani bir kararla kapatılmasına, dahası hala mahkeme kapılarında süründürülen eski emekçilere sahip çıkmak için ne bekliyorsunuz.

İstanbul’un onda biri yürekle bir açıklama yapsanız olmaz mı?

Kalın sağlıcakla!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.