SON DAKİKA
Hava Durumu

O oyunu bir kez daha bozar Türkiye!

Yazının Giriş Tarihi: 18.07.2019 19:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.07.2019 19:50
Bu toprakları vatan yaptıktan sonra nice yiğitlerini vatanı korumak için toprağa verdi bu millet. Boynunun kaldırmasın diye ne tezgâhlar kuruldu, ne acılar çektirildi.

Savaşta evlatlarını kırdılar, barışta yokluk ve fakirlikle terbiye etmeye uğraştılar. Gün geldi kardeşi kardeşe kırdırdılar, gün geldi kiralık katillerini milletin üzerine yolladılar.

Dün ne yapıyorlarsa bugün de benzerini yapıyorlar. Ortadoğu petrolleri için koca Osmanlı İmparatorluğu’nun üzerine çullananlar, bugün her geçen gün güçlenen ve bölgesel güç haline gelen, dünyanın bir çok bölgesinde müdahil olan ve en önemlisi Doğu Akdeniz’de doğalgazı yedirmem diyen Türkiye’yi açık açık hedef alıyor.

İçte ve dıştaki taşeronlarıyla Türkiye’ye ve Türk milletine diz çöktüremeyenler, şimdi mecburen kendileri sahne almaya başlıyor. NATO’nun en büyük inici ordusu olmasına rağmen ve her NATO operasyonuna katılmasına rağmen 40 yıldır saldırı altındaki Türkiye’ye destek vermeleri gerekirken, o NATO ile Türkiye’ye tehdit ediyorlar.

Türkiye’nin bulunduğu bölge ve şartlar itibariyle elzem olan savunma sistemlerini parasıyla istemesine rağmen vermiyor, tiyatro oynuyorlar.

Yıllarca bu tiyatro ile oyaladılar Türkiye’yi.  Güçsüz kalması için ellerinden geleni yaptılar. Müstemleke valiliği olarak görüyorlardı ve hep öyle kalsın istiyorlardı.

Başını kaldıran olmasın diye başbakan astırdılar, darbelerle milleti yıldırmaya kalktılar. Ama o devir artık geride kaldı. Vermedikleri silahı Türkiye ya kendi yaptı ya başka yerden aldı. Almayın diye tehdit ettiler S-400’leri. Türkiye’nin güvenliği söz konusuydu ve tehdit edenler en büyük tehdidi oluşturuyordu ve Türkiye o silahları aldı.

Parasını ödediğiniz savaş uçaklarını vermeyiz diyorlar şimdi. Düğmesi onların elindeki uçağın ne faydası varsa Türkiye’ye… F-35 programından çıkardılar.

Hayırlısı da oldu. Daha fazla para aktarmaktan kurtuldu Türkiye. Türkiye, kurulacak yenidünyada yerini alır. Türkiye, millet devletidir ve bugüne kadar çadır devletlerine yaptıklarını yapamayacaklarını bir kez daha onlara gösterir.

Erbil saldırısı, peş peşe yapılan açıklamalar… Oyun kuruluyor ama artık sahada Türkiye piyon değil. Ordumuz sınırda hiç olmadığı kadar büyük bir yığınak yapmış durumda.

Deniz kuvvetlerimiz Doğu Akdeniz’deki sondaj gemilerimizi takip ediyor.

Hava kuvvetlerimiz her an milletimizi ve devletimizi korumak için tetikte bekliyor. Ve S-400’ler… Kısa bir süre sonra bu ülkenin semalarında sinek bile uçamayacak duruma getirecek hava sahamızı.

Sefer bizim zafer Allah’ındır düsturu ile bir kez daha hepsi bir Türkiye tek durumda. Rabbim devletimize ve milletimize kudret versin….



Ulaşımda Bayram müjdesi

Resmi ve milli bayramlarla ilgili ulaşım hizmetini ücretli ücretsiz verilmesi bir süredir tartışılıyor. Muhtemelen daha uzun bir süre bunu zaman zaman gündemde görüp şahit olacağız. Bursa Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda ulaşım ücretlerini yarıya indirmişti. 15 Temmuz’da ise ulaşım ücretsiz olarak sağlandı. Dün toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ayrı ayrı alınan iki kararla hem Kurban Bayramı hem de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda raylı sistem ve belediye otobüslerinde ulaşımın ücretsiz olması kararı alındı.

Başkan Alinur Aktaş yönetiminde dün toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi dini ve millî bayramlarda ulaşımın ücretsiz olması karara bağlandı. Buna göre; Kurban Bayramı süresince 11-14 Ağustos tarihleri arasında ulaşım, Bursa’da herkes için gün boyu ücretsiz olacak. Üzerinde ‘BUKART’ taşıyan bütün vatandaşlar, başta raylı sistemler olmak üzere belediye ile özel halk otobüslerinden ücretsiz olarak faydalanabilecek.  Kurban Bayramı için getirilen karara benzer uygulama, 30 Ağustos Zafer Bayramı için de kabul edildi. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda da Bursalılar, şehir sınırları içerisindeki tüm toplu taşıma araçlarını ‘Kurban Bayramı’nda olduğu gibi’ ücretsiz kullanabilecek. Ayrı ayrı değerlendirilen her iki karar da oy birliği ile kayıtlara geçti.

Başkan Aktaş, “Kurban Bayramı’nda halkın akraba ve dost ziyaretleri gerçekleştirmesine katkıda bulunmak, var olan birlik ve beraberliği daha da güçlendirmek adına bu kararı aldık. Aynı uygulamayı, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün düşman birliklerini Anadolu’dan çıkarttığı 30 Ağustos Zafer Bayramı için de getirdik” dedi.

Bu tartışmalar bir son vermek için tüm resmi ve dini bayramlar için bir karar alınarak, ulaşım ücretleriyle ilgili tartışmalara son vermek en iyisi olacaktır. Umarız en kısa zamanda bu karar alınır.



Bursa lobisi ve Cemil Aydın…

Osmangazi Belediye Meclisi önceki dönem meclis üyesi ve MHP Grup Sözcüsü Cemil Aydın, meclis üyeliği sona ermesine rağmen kent adına düşüncelerini ve önerilerini sosyal medya hesabından yazmaya, Bursa’ya katkı sunmaya devam ediyor.

Bursa’daki her konula ilgili görüşlerini önerileriyle birlikte yazan Aydın, son günlerin popüler tartışmasına katıldı. Malum Bursa Şehir Hastanesi birkaç gün önce hasta kabulüne başladı. Bursa ve bölgenin sağlık üssü olan ve dev hastane, modern sağlık hizmetleri ile Bursa ve bölgesiyle buluşturuyor.

Bursa Şehir Hastanesi ile ilgili kamuoyunda en fazla tartışılan konu ise ulaşımı. Her ne kadar Büyükşehir Belediyesi ulaşım için yeni hatlar oluşturarak vatandaşları sağlık kompleksine taşısa da bunun geçici bir çözüm olduğu ortada.

İşte bu noktadan giren Cemil Aydın, Bursa lobisinin Ankara’da eksik ve zayıf olduğunu defalarca dile getirdiğini ifade ederek, şimdi gücü test etme zamanı olduğunu ifade etti. Bursa Lobisi’nin gücünü ve etkinliğini gösterip Bursa Şehir Hastanesine ilgili bakanlık kaynakları sayesinde metro yapımının gerçekleşmesi sağlanması gerektiğini ifade etti.

Şehir Hastanesi için raylı sistem yatırımının biraz pahalı olacağı ortada. Cemil Aydın’ın önerisini Metrobüs olarak desteklediğimizi ifade edelim. Bursaray yatırımından önce acilen metrobüs sistemi yatırımının sağlanması için Bursa’nın dinamikleri, siyasileri, milletvekilleri ve lobi adına her kim varsa hepsinin ortak hareketle bu yatırımın Bursa’ya kazandırılması için mücadele etmeliler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.