SON DAKİKA
Hava Durumu

O rüzgâr kimseyi kesmez sorular yanıt bulmalı!

Yazının Giriş Tarihi: 05.08.2021 19:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.08.2021 19:42

Defalarca MHP Mudanya Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Bülent Erden kamuoyu gündemine getirerek sordu.

Mudanyalılar adına sordu.

Kamu adına sordu.

Kamuoyuna çıkıp hesap vermek varken o mecliste geçiştirdi. Lafı dolandırdı. Yanıt vermedi. 
Artık Bülent Erden yalnız değil. Mudanya’nın CHP’li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a karşı Memleket Partisi Mudanya İlçe Başkanı Hasan Yıldırım da sert muhalefet yapıyor. Kamuoyunun gündemindeki konuların takipçisi oluyor. 


Her hafta Çarşamba günü Hasan Yıldırım basın toplantısı yapıyor. Gelenek haline gelen bu basın toplantılarında o haftanın gündemiyle ilgili görüşlerini açıklıyor. 
Sadece Mudanya değil Bursa ile ilgili konularda da eleştirilerini sıralıyor. Yani sadece CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a değil iktidar partisine de olan eleştirilerini dillendiriyor. Tabi Mudanya İlçe Başkanı olduğu için Mudanya konularına daha bir önem veriyor ve onlarla ilgili çok daha net konuşabiliyor.
Koca yaz geçti. Bu ikinci yaz oluyor. Büyükşehir’den mahkeme kararı ile devraldığı Güzelyalı Yüzme Havuzu’nu faal haldeyken kapatarak Mudanyalı çocuklar başta olmak üzere vatandaşları 20 aydır mağdur bıraktıkları, Faal haldeki öğretmenevi örneğin mahkeme kararı ile devralındıktan sonra yıllar geçti boş duruyor. Buna eklenecek bir dizi daha garabet var ama bunlarla devam edelim. 


Hasan Yıldırım bakın ne diyor; 


Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin haksız işgal ettiği öne sürülen Güzelyalı Yüzme Havuzu'nu açtığı dava ile 2019 yılı Aralık ayının 9'unda teslim alan Mudanya Belediyesi, 'çalışma yapılıyor' bahanesiyle kapalı tuttuğu yüzme havuzundan Mudanyalıları 20 aydır mahrum etti. Çevre belediyeler pandemi dönemini fırsata çevirirken bu fırsatı bile es geçen Mudanya Belediyesi, yüzme havuzu ile ilgili o ay, bu ay, şu  hafta derken 20 ay sonra tesise incelemeye gitti. En son Temmuz ayı Belediye Meclisi'nde burayı 'bir hafta içerisinde açacağının' sözünü veren Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, buraya el bile sürmediği gibi aradan geçen bir ay sonra incelemeye giderek 'çalışma pozu' verdi! Yüzme havuzunu devraldığı 9 Aralık 2019 tarihinde de "Mudanya'nın yüzme havuzu Mudanyalıların oldu" başlığıyla basına servis ettiği, "Güzelyalı Yüzme Havuzu, Mudanya Belediyesi'nin himayesinde hizmet vermeye devam edecek. Hiçbir Mudanyalı mağdur edilmeyecek, yaz ve kış mevsimlerinde sporseverler havuzumuzun keyfini çıkarmayı sürdürecek" taahhütleri de adeta 'havuz keyfi' haberleri olarak yerini aldı. Şimdi çalışma pozu verdiği havuzda, İl Sağlık Müdürlüğü’nün havuzun temizliği ve hijyeni konusunda getirdiği kriterleri tespit ederek gerekli işlemleri yaptığının edebiyatını yaparak, havuzun kısa süre içerisinde Mudanyalıların hizmetinde olacağını belirtmiş. Çalışan havuzun nesi vardı da devraldığında kapattın? Büyükşehir'de iken havuzu kullanmak isteyen birine havuz yetkilileri acaba "Sen Mudanyalısın giremez misin mi" diyordu da "Mudanya'nın yüzme havuzu Mudanyalıların oldu" dedin.

Sabah-ı şeriflerinizden sonra akşamınızda hayrolsun Sayın Türkyılmaz!”


Burada dikkatleri çekmek istediğim konu şu. Türkyılmaz siyaseti sadece kavga üzerine kurulu bir siyaset. Yani kamu kurumları ile mahkemeleşiyor kavga ediyor vs. Bakın Güzelyalı Havuz ve Öğretmenevi mahkeme kararı ile tahliye edildi. Türkyılmaz ve ekibi burada sadece kavga etmek için bu adımları attı. Eğer derdi hizmet olsaydı bu kavgayı başlatırken bir planı ve projesi olurdu. Yani bu tesisleri aldığı günün ertesi günü gereken düzenlemeleri yapar ve boşluk bırakmadan hizmete devam ederdi. Bunca yıl tesislerin boş tutulması ve adım atılmaması bir planın olmadığını net gösterir.


Bir örnek daha vererek kapatalım.

İkisi de CHP Belediyesi. Biri Mudanya biri Gemlik.  İkisi de deniz kenti. Gemlik Belediyesi, Büyükşehir’in geçen yıl sahilleri kendisine devretmesinin ardından kolları sıvayıp tüm sahilleri temizleyip vatandaşa en iyi hizmeti verir hale getirdi. Kumla Plajları ise gerçekten çok güzel oldu. 
Mudanya Belediyesi ise ticari alanları vermediniz diyerek sorumluluğu almamak için elinden geleni yaptı. Geçen yıl sahiller hiç kullanılamadı. Bu seni de iki çöp toplama görüntüsü bir cankurtaran botu fotoğrafı ile konu geçiştiriliyor. 
Önceki gün Türkyılmaz’ın sosyal medya mesajından bir bölüm aktaralım ve konuyu vatandaşın değerlendirmesine bırakalım; “… Temizlik İşleri Müdürlüğümüz ve Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma (MAK) ekiplerimiz hafta içi ve hafta sonu Altıntaş Mahallesi ile Mesudiye Mahallesi arasında görev yapıyor. Sorumluluk alanımızda bulunan plaj ve kıyılarımızın temizliğini belirlediğimiz program dahilinde özveriyle gerçekleştiriyoruz. Eksik olan yerlere yeni konteyner ve çöp kovalarımızı yerleştiriyoruz. Yaz sezonunda özellikle hafta sonu ilçemize günü birlik olarak gelen misafirlerimizden sahillerimizi ve plajlarımızı temiz bırakmalarını istiyoruz. Temizlemek bizden, temiz tutmak sizden.


Hizmet eden ve etmek isteyenle sadece siyasi söylem ve algı üzerine yürütenler arasındaki fark bu kadar açık. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.