SON DAKİKA
Hava Durumu

Okul öncesi eğitim kurumları tek çatı altında toplandı!

Yazının Giriş Tarihi: 10.07.2021 20:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.07.2021 20:10

Türkiye genelinde 11 ilde kurulu olan okul öncesi eğitim kurumları dernekleri, çalışmalarını ülke çapına yaymak ve ortak hareket etmek için tek çatı altında birleşti. 


Özel okul öncesi eğitim kurumları'nın 11 ildeki derneklerini aynı çatı altında birleştiren TOKEFED, Ankara’da yapılan toplantıyla resmen kurulurken, federasyonu oluşturan iller arasında Bursa da yer aldı.  
Bursa’da Erdal Kaya’nın başkanlığını yürüttüğü Bursa Anaokulları/Kreş Kurucuları Derneği (Özakder) çatı federasyonun kurulmasında önemli rol oynadı. 
11 ilin katılımıyla başlatılan yeni oluşumun amacının okul öncesi eğitim sektörünce faaliyet gösteren kurumların yaygınlaştırılması, verilen eğitim kalitesinin dünya standartlarına yükseltilmesi için çalışmalar yapılması, sektörel sıkıntıların çözümünde ortak hareket edilmesi olarak açıklandı. 
Antalya, Aydın, Kocaeli, İstanbul, Balıkesir, Hatay, Adana, Ankara, Bursa ve Konya'da faaliyet gösteren derneklerin başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, bu çerçevede geçtiğimiz günlerde Ankara'da toplanarak tüzük oluşturdu. 


Yeni kurulan federasyona  "TÜM ÖZEL OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARI VE ÇOCUK KULÜPLERİ DERNEKLERİ FEDERASYONU" ismi konulurken, kısa adı "TOKEFED" olan federasyonun okul öncesi eğitim sektöründe kurulan ilk federasyon olma özelliği de taşıyor. 
Federasyonun kuruluşunda önemli emeği ve çabası olan ÖZAKDER Başkanı sevgili Erdal Kaya ile Ankara ziyareti öncesi görüşmüştük. 
Oldukça heyecanla bu oluşumu anlattı. Bu tür oluşumların özellikle eğitim öğretim alanında büyük önem taşıdığını, özellikle okul öncesi eğitimin hayatı önem taşıması nedeniyle hassasiyetin çok daha fazla olması gerektiğini anlattı uzun uzun. 
Kendisine uzun süre oldukça baskı yapıldığını beliyoruz federasyonun başına geçmesi için. Ancak Bursa’daki işlerinin yoğunluğu nedeniyle görevi kabul etmedi Erdal Kaya
Ancak federasyon çalışmalarında aktif olarak var olacağının altını çizdi. 
Bursa’nın bilgi birikim ve deneyimleriyle federasyona büyük katkı sağlayacağını anlattı Kaya ve bu katkıyı sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti. 
Bursa derneğinin Türkiye’de örnek derneklerden biri olduğunu da hatırlatan Kaya, federasyonun kurulmasıyla okul öncesi eğitim hassasiyetinin gündemde tutulması noktasında ve bu alanda kalitenin yükseltilmesi, dünya standartlarının yakalanması için önemli bir adım attıklarını aktardı. 
STK’lar faaliyet gösterdikleri alanda çalıştıklarında çok yararlı oluyorlar. Alan açıyorlar. Bu kapsamda TOKEFED ismini önümüzdeki dönemde oldukça sık duyacağız.

 Şimdiden hayırlı olsun.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.