SON DAKİKA
Hava Durumu

Olay neden bu duruma geldi?

Yazının Giriş Tarihi: 03.12.2019 21:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.12.2019 21:15

Sadece Bursa’nın değil Türkiye’nin en büyük en güçlü yerel medya organı haline getirmişti Cavit Çağlar Olay Medya’yı…

Hiçbir harcamadan hiçbir masraftan kaçınmadan göz bebeği gibi koruyup pamuklara sarıp büyütmüştü. En zor zamanlarında bile bir an bile Olay’ı göz ardı etmemiş, desteklemişti.

İşte o Olay Medya, bir ay gibi bir süre önce Televizyon ve radyosuna veda etti.

Birkaç gün önce A Haber’e konuk olan Cavit Bey, Olay Gazetesi’nin geleceğini görmediğini dile getirerek, kısa bir süre sonra onunda yayınına son vereceğinin net bir sinyalini verdi.

Peki, ne oldu da Olay bugüne geldi?

Dünyanın değişip gelişmesi, teknolojinin hızla ilerlemesi, dijital medya devrimi gibi gelişmeler basılı yayınları ve televizyonları ciddi anlamda etkiliyor. Ancak Olay’ı kapanma noktasına gelmesinde bu ikinci hatta üçüncü etapta etkili olan bir durum olabilir.

Asıl olan Olay yönetiminin yıllardır yayıncılık yapmaktan çok ticaret yapmayı benimsemiş olmalarından kaynaklanıyor. Olay gücünde bir kuruluş doğru ellerde Bursa’ya çok önemli katkılar sunabilirdi.

Ancak Olay’da Bursa’ya katkı vermek derdinde olan bir yönetim anlayışına sahip değildi. Olay yerel yayın olmak yerine ulusal yayınların kötü kopyası olarak, etliye sütlüye dokunmadan devam etti.

Olay, gerçekten Bursa’ya katkı koymak, Bursa’nın meselelerine sahip çıkmak kaygısında olan bir ekibin elinde olsaydı, var olan gücüyle Bursa’da birçok yanlışı engellemek mümkün olurdu. Olay logosuna, Olay Medya’ya yazık edildi.

Bugün hiçbir amacı olmayan, bir kavgası ve davası olmayan sıradanlaşmış olması hüzünlü sona gelmesine yol açtı. Ve beklenen son hızlı bir şekilde Olay Medya’yı tarihin tozlu raflarına kaldırdı.

Olay’ın kepenk kapatmasının ardından Bursa’da yeni bir dönem de başlamış olacak. Olay öndekiydi. Olay rakiplerine göre her açıdan güçlü olanıydı.

Şimdi ondan sonra gelenlerin mücadelesi başlıyor. Ortaya konulacak mücadele Bursa’ya çok şey katabilir. Gerek dijital gerekse yazılı ve görüntülü medya Bursa’nın geleceğe taşınmasında önemli rol oynayabilir.

Günlük hesaplar yerine doğrunun ve Bursa’nın yanında yer almayı tercih etmek bunun için yeterli olacak. Şimdi dikkatle izliyoruz. Yeni süreçte Bursa’da basın ve medya yapılanmasını…

İYİ Parti il başkanı kim olacak!

Meral Akşener’in MHP’den ayrılarak kurduğu İYİ Parti’de Bursa önemli bir rol oynamıştı. Akşener’in arkasında Bursa’dan çok önemli isimler yer almıştı.

Parti kurulduktan sonra o isimler bir kenara itilerek CHP kökenli Dr. Yahya Bahadır İl Başkanlığı’na getirilirken diğer yapılanmalar da sahada mücadele eden Ülkücü kökenli yapıyı tatmin etmemişti.

Geriye dönüp bakıldığında İYİ Parti Bursa’da başarısız bir süreç yaşadı. Yerel seçimlerde 8 ilçede CHP’nin desteğine rağmen belediye başkanlığı kazanamadı. İl Başkanı Yahya Bahadır Bursa siyasetinde kendine yer edinemedi.

Şimdi diğer partilerde olduğu gibi İYİ Parti’de de değişim dönüşüm rüzgarları esiyor.

Sadece Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı üzerine bir siyaset yürüten Akşener ve İYİ Partisi’nin ömrünün ne kadar olacağı tartışmaları devam ederken, Bursa yönetiminin değişmesi de gündemde.

Bu kapsamda il başkanlığı için Kamu-Sen eski İl Temsilcisi Ülkücü Selçuk Türkoğlu’nun ismi öne çıkıyor. Agresif, mücadeleci yapısıyla Türkoğlu’nun Yahya Bahadır’dan daha fazla hareket getireceği kesin.

Karmaşık bir yapıya sahip İYİ Parti’de başka isimler de telaffuz ediliyor. Ama bir kez daha Ülkücülerin es geçilerek demokrat ya da solcu bir ismin il başkanı yapılması da partide başka sorunlara yol açabilir.

Kısacası kaostan kurulan ve kaostan beslenen İYİ Parti’de kaos bir şekilde devam edecek gibi…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.