SON DAKİKA
Hava Durumu

Önkuzu ve Kılıçdaroğlu…

Yazının Giriş Tarihi: 22.11.2019 19:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.11.2019 19:18

Tam 49 yıl önce 23 Kasım 1970 tarihinde bir vatan evladı gözü dönmüş katiller tarafından vahşice şehit edildi.

Ertuğrul Dursun Önkuzu…

Ülkücü Hareketin verdiği 4. şehitti Önkuzu. Tokat’ın Çile ilçesinde doğmuş, Ankara Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okulu’nda eğitimini sürdürüyordu.

Komünist katiller işgal ettikleri okulda Önkuzu’yu yakalayıp tam 3 gün bolunca alçakça işkence ettiler. O kadar insanlıktan çıkmış alçaktı ki komünist teröristler, Önkuzu’nun ciğerlerine bisiklet pompasıyla hava bastılar.

Önkuzu, ağır işkencelere uğradıktan sonra, 23 Kasım 1970 günü, bu gözü dönmüş katiller tarafından okulun üçüncü katından aşağıya atılarak şehit edildi.

Türkiye’de ne kadar komünist anarşist varsa ağıtlar yakılarak anıldı yıllarca. Vatan için can verenler ise iftiralarla karalandı.

Banka soyguncuları, savcı katilleri kahraman ilan edildi iri cüsseli basın ve yazarlar tarafından.

Yıllarca kimse bilmedi…

 

Çok türküler yazıldı arkasından çok ağıtlar söylendi…

Ama Türkiye birçoğu gibi bilmedi Önkuzu’yu… Oysa savcı katilleri kutsandı bu ülkede yıllarca…

Banka soyguncuları kahraman ilan edildi… Sağcı olan Ülkücü olan yiğitlere katiller iftira attı yıllarca.

Türkiye son yıllarda normalleşmeye, gerçekler ortaya çıkmaya başladıkça, hak yolunda can veren yiğitler de kıymet bulmaya başladı.

Komünistlerin yalanları, iftiraları, isnatları iş görmez olunca, tarihimizdeki birçok olay gibi Ülkücülerle ilgili iftiralar da deşifre olmaya devam ettiği gibi her geçen gün daha da netleşiyor tablo…

Ve 2010’lu yıllara gelindiğinde çok önemli bir iddia ortaya atıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Önkuzu’nun şehit edildiği dönemde Ankara İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi öğrencisiydi.

68 kuşağı diye bilinen solculardan oluşan grubun içerisindeydi. Sosyal Demokrasi Dernekleri Federasyonu Bilim Kurulu’nda yer alıyordu. Solcu bir öğrenci olarak Kılıçdaroğlu, Ülkücülere karşı yapılan eylemlerde de yer alıyordu.

İddiaya göre Önkuzu’nun şehit edildiği olaylara da katılmıştı. Yani Önkuzu’yu şehit eden gruptan biriydi Kılıçdaroğlu…

İddiayı 2010 yılında ilk kez ortaya Akit Gazetesi’nden Gazeteci Fatih Akkaya attı. Defalarca da yazıldı. Ancak Kemal Kılıçdaroğlu bu iddiaya hep sessiz kaldı.

Oysa çok ciddi bir iddia ortadaydı ve CHP’nin genel başkanlık koltuğunda oturan bir isim merkezindeydi. Kılıçdaroğlu aradan geçen zamanda bu iddiaya yanıt vermedi.

Kafalardaki şüphe hep var oldu…

Acaba Kılıçdaroğlu işkencelerin yapıldığı insanlık dışı olayların gerçekleştiği işgal girişimi sırasında gerçekten orada mıydı?

Allah millet yolunca mücadele vererek şehadetle şereflenen Ertuğrul Dursun Önkuzu’yu şahadetinin 49. Seneyi devriyesinde rahmetle minnetle anıyoruz…

Önkuzu hakkında yazılmış en bilenen şiirlerden birini hatırlatarak kapatalım.

Dursun Önkuzu Şiirleri

Önkuzu hey! ... Önkuzu! ...

Önde gider Önkuzu...

Anası 'Dursun' demiş...

Durmaz... gider Önkuzu.

Kuzu yürür... kuzu yürür...

Önde Önkuzu yürür...

Kuzular meledikçe

Gönlüme sızı yürür! ...

Önkuzu hey! ... Önkuzu! ...

Önde gider Önkuzu...

Bu bayrak düşmez yere

Ölmedikçe son kuzu! ...

Dursun adı... Dursun adı...

O gitti, dursun adı.

Dillerde türkü olsun,

Yürekte vursun adı! ...

Kuzular koç olacak,

Toy, düğün, göç... olacak

Bu yıl ki kuzuların

Adları 'öç' olacak! ! !

Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu

CHP’de “Delege” oyunları…

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa’da halen delege seçimleri olanca heyecanıyla sürüyor. İki önemli grup çarpışıyor.

Bunlardan biri partinin son Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Bozbey. Karşısındaki ekipte ise Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, İl Başkanı Hüseyin Akkuş, Nilüfer eski İlçe Başkanı Turan Tansal var. Yine Osmangazi’de İsmet Karaca ve kontrol ettiği bir kesim de delegeler üzerinde güç kurmaya çalışıyor.

Mustafa Bozbey, delege seçimlerinde istediğini alamıyor gibi görünüyor. Yanında eski il başkanı Şadi Özdemir var. Bozbey’in yanında duranlardan biri de Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık.

İsmet Karaca ve ekibi ise Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ile hareket ediyor.

Birçok sorunun ve sıkıntının yaşandığı, akıl almaz iddiaların ve olayların ortaya çıktığı delege seçimlerinde her bir delege o kadar önemli ki adeta adam adama bir savaş sürüyor.

İl Başkanı Hüseyin Akkuş, kendi seçim bölgesi olan Görükle’de var olan 48 delegeyi tulum çıkardı. Üstelik Bozbey’in onca müdahalesine rağmen.

3 merkez ilçeyi göz önünde bulundurduğumuzda Bozbey’in Nilüfer adayı olarak öne sürülen Erman Aydıngün ve mevcut ilçe başkanı Özer Anaç’ın mevcut delege seçimlerinin ışığında yarıştan koptuğu söylenebilir. Seçim Halil Öztürk ve Fırat Yılmaz arasında geçecek.

Osmangazi’de İsmet Karaca ve Mete Akyolcular tüm mücadelelerine rağmen delege üstünlüğünü muhaliflere kaptırdı.

Yapılan tüm anti demokratik uygulamalara rağmen Karaca ekibi delege seçimlerinde yıkıldı. Burada muhalefet bölünmüştü ancak Zeynel Kirte ya da Raşit Gürbüz ismi üzerinde bir birleşmenin çok yakın olduğu ifade ediliyor.

Osmangazi’de Bozbey’in pek bir gücünün olmadığı görülüyor. Muhalefetin birleşip tek aday çıkmasıyla Hüseyin Akkuş’u yeniden il başkanlığı koltuğuna taşıması olası bir durum.

Yıldırım’da ise Nihat Yeşiltaş, Mesut Şahin ve Muharrem Or arasında bir yarış sürüyor. Yıldırım’da Alevi oyları çok kritik ve o oyların fazlasını alan aday ipi göğüsleyecek.

Sonuç olarak Hüseyin Akkuş, mevcut delege seçimlerinin böyle tamamlanması durumunda başkanlığa en yakın aday gibi görünüyor. Ancak kurt bir siyasetçi olan Mustafa Bozbey’in son kartlarını oynamadığını, b-c-d planlarının mutlaka olduğunu da gözden kaçırmamalıyız.

Şimdiden net olan bir şey varsa İsmet Karaca ismi artık CHP’de eski gücünü hızla kaybediyor. Ve önümüzdeki günlerde Karaca, CHP’nin gündeminden tamamen düşmüş olacak.

Son olarak her ne kadar kamuoyuna biriz beraberiz mesajları verseler de Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in de Hüseyin Akkuş ile hareket ettiğini ifade edelim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.