SON DAKİKA
Hava Durumu

“Önümüzde kaldı iki yaz, güle güle Türkyılmaz”

Yazının Giriş Tarihi: 07.07.2021 20:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.07.2021 20:32

Hasan Yıldırım , CHP Mudanya İlçe Başkanlığı yaptığı dönemde de sert ve esprili çıkışları ile kamuoyunda popülaritesi olan bir isimdi. O dönem AK Partili belediye ve AK Parti ilçe yönetimini oldukça terletiyordu. 


Aradan yıllar geçti ve Memleket Partisi’nin Mudanya İlçe Başkanlığına atandı. Atamanın üzerinden bir hafta geçmeden ilçe başkanlığını tuttu. Tefrişini yaptı ve Genel Başkanları Muharrem İnce’nin Bursa ziyaretine yetiştirdi. Oldukça kalabalık ve görkemli bir açılış töreni ile ilçe binasını açtırdı İnce’ye. 
Hasan Yıldırım, dün ilk basın toplantısını düzenledi ve ilçede siyasetin ateşini beklendiği üzere bir anda yükseltti. Mudanya CHP ve Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın karşısında artık MHP Mudanya Belediye Meclis Üyesi Bülent Erden’in yanında Memleket Partisi İlçe Başkanı Hasan Yıldırım da var. Yani sert muhalefet daha da geniş bir alanda ilçe siyasetinde yer tutacak. 
Yıldırım basın toplantısına “Kurucu yönetimimizi oluşturduk, genel merkezimizin onay vermesinden sonra Mudanya'mız için çalışmaya başladık. Memleket Partisi olarak ülke siyasetine, görmezden gelmeye çalışsalar da yön vermeye başladık. Bu Mudanya'mız için de aynıdır. Artık Mudanya'da halkın, esnafın, gençlerin, basın mensuplarının yanında Memleket Partisi var” ifadeleri ile başladı. Sonrasında Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a yöneldi. 
Başkan Türkyılmaz’a geride kalan 7 yılda AK Parti’nin yeterince muhalefet etmediğini dile getiren Yıldırım, “ Doğal olarak da Sayın Türkyılmaz buna güvenerek adeta köpeksiz köyde değneksiz gezmeye alıştı. Gerçi gezdiğini de göremedik. Kendisi, belediyeden Uğur Mumcu Kültür Merkezi'ne bile makam aracıyla geliyor” ifadelerini kullandı. 
(Belediye ile Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nin arası 200 metre falan)
Türkyılmaz’ın bu rahatını bozacaklarını söyledi Yıldırım, “Sayın belediye başkanının artık bu son dönemi. 2 yıl 8 ay sonraki yerel seçimlerde kendisini verdiği rahatsızlıktan ötürü affetmeyerek o makamdan göndereceğiz” dedi.
Türkyılmaz’ın 2014’ten bu yana özellikle esnaf, sivil toplum örgütleri ve köyden mahalleye dönüştürülen yerleşim yerlerinde büyük hayal kırıklığı oluşturduğunu dile getiren Yıldırım, Barışın ve kardeşliğin başkenti dedikleri Mudanya'da kavga etmedikleri, bağırıp çağırmadıkları bir kişinin bile kalmadığını söyledi. 
Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun talimatına rağmen Türkyılmaz’ın bunu dinlemeyip belediyeye geçen köylerdeki arazileri birer birer satarak 4 kere temel atıp, 5 kere açılışını yaptığı hiç bir işe yaramayan boş projelerine kaynak oluşturmaya çalıştığını kaydetti. 
Oldukça esprili bir dille Türkyılmaz’ı ti’ye alan Yıldırım, “Geçen gün aklınca randıman aldığını sandığı bir televizyon programında, "100 proje yapacağız demiştik, 200 proje yaptık" dedi. Allah aşkına şu yaptığın 200 projeyi 1'den 200'e kadar madde madde sıralayıp dev pankarta bastır ve belediye binasına asıver hemşehrilerimiz de görsün şu hayali projelerini. Hem böylece bakımsızlıktan sıvaları dökülen belediye binasının duvarlarını da gizlemiş olursun”dedi.
Yıldırım, Mudanya’da gençler işsiz gezerken Bursa'nın farklı ilçelerinden gelip belediyede çalışanların sayısının arttığını, "Randıman alamıyorum" diyerek Mudanya'nın yerel basınına tek ilan bile verilmezken, Bursa'nın farklı ilçelerindeki yerel basına sayfa sayfa ilanlar verildiğini anlatan Yıldırım, “ Sana bu akılları, belediye personelinden 3-4 kat fazla maaş ödediğin danışmanların mı veriyor? Sana o ilçeler mi oy verdi, Mudanya mı oy verdi? Sen Mudanya'nın yerel basınından randıman alamıyorum diyorsun ama asıl Mudanya senden 7 yıldır bir randıman alamadı!” ifadelerini kullandı. 
Türkyılmaz’ın kendi meclis üyelerine güvenmediğini ve 2 yılı aşkın süredir başkan yardımcısı atamadığını, genel başkanın talimatına rağmen başkan yardımcısı atamadığı bu kişilerden 6’sını şirketlerin yönetimine alarak maaş ödediğini, kendi il başkanı Büyükşehir Belediyesi’ni aynı konuda eleştirdiğini hatırlattı. 
Türkyılmaz’a kaç yerden maaş aldığını soran Yıldırım, “Türkyılmaz, belediye başkanlığı maaşı haricinde Mudanya Belediyesi'nin iki ayrı şirketi MUDBEL ve MUDAŞ'tan 4 bin 500 artı 4 bin 500 yani toplam 9 bin lira iki maaş birden alıyor. Bu mu sizin adalet anlayışınız? Aynı şeyi başkası yapınca kötü, kendi adamın yapınca iyi oluyor. Bu mu sizin hak-hukuk anlayışınız?” ifadelerini kullandı.  
Yıldırım basın toplantısını, “Önümüzde kaldı iki yaz, güle güle Hayri TürkyılmaZ” diyerek tamamladı. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.