SON DAKİKA
Hava Durumu

Orada dur Cennet abla!

Yazının Giriş Tarihi: 07.02.2020 22:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.02.2020 22:10

AK Parti’de kongre sürecinin açıklanmasının ardından önceki gün yapılan ve Muhammed Balta’nın da katıldığı ilçe başkanları istişare toplantısında değişecek ilçe başkanları da belli oldu. 
Aslına bakarsanız beklenen isimlerin bir daha aday olmayacağı açıklandı. Bir iki isimle ilgili de söylemler vardı ama sonuç olarak şaşırtıcı bir sonuç yok ortada. 
Toplantının ardından Gazeteci büyüğüm Cennet abla bir yazı kaleme aldı. “AK Parti Bursa’da dip dalga hareketi başladı” başlıklı haberde yapılan değişikliklerle ilgili görüşlerini aktardı Cennet abla. 
Ancak yazısının bir bölümü var ki gerçekten orda dur be Cennet Abla…
Neden değişen ilçe başkanları arasında Mudanya İlçe Başkanı Avukat İnci Söğütlü yok diye soruyor ve ekliyorsun Cennet abla, “Eğer kriter başarısızlık ise Mudanya'da da AK Parti seçimleri kazanamadı. İlçe Başkanı İnci Söğütlü'nün de değişmesi gerekmez mi?” diye.
O başarısızlığı henüz 29 yaşında olmasına rağmen o sorumluluğu sırtına alıp her türlü çirkefliğe rağmen alnının akıyla taşıyan biri İnci Söğütlü… 
Mudanya Belediye Başkan adayının danışmanlığını yaptın o süreçte en yakından aslında sen biliyorsun süreci. 
Artık o dönemde yaşananların bazılarını aktarma zamanı gelmiş de geçiyor. 
İlçe başkanı çok istediği Mudanya Belediye Başkanlığı için aday gösterilmiş ve yerine atama yapılacak. Önce 6 kişi sonrasında da bunların 3’ü Ankara’ya davet ediliyor. 
Bunlardan birisi Avukat İnci Söğütlü. Söğütlü’nün ilçe başkanı yapılacağına ihtimal verilmiyor ancak Ankara o ışığı görüp Söğütlü isminde karar kılıyor. 
Dönüşte Mudanya’da Söğütlü’ye nasıl tavırla karşılaştığını şimdilik kenarda tutalım. Aday kendi ekibini kurarak, kendi çalışmasını yürütüyor. 
O ekibin içinde sen de varsın Cennet abla. Özellikle ilçe başkanı seçim sürecinin dışında tutulmak için özel bir gayret gösteriliyor adeta. 
Ekseriyetle gençlerden kurulu olan AK Parti ilçe yönetimi SKM aracılığı ile biz şahidiz ki gecesini gündüzüne katarak seçim sürecinde gereken gayreti gösterdi. 
Ve bunların hepsini bile bile 29 Yaşında pırıl pırıl vatan millet sevdalısı Avukat bir kadını, kısa bir süre önce ikizlerini kucağına almış bir anneyi başarısızlığın sorumlusu tutuyorsun. 
Tüm kalbimle bildiğim ve inandığım vicdanın nerede Cennet abla?
O süreçte ne iftiralara, ne ithamlara maruz kaldı İnci Söğütlü. Hastanede canıyla uğraşırken, ne kepaze iftira ve yalanlara muhatap oldu. 
18 Mart günü resmi tören olduğunu bile bile basın toplantısı konuldu programa. Ve siz İnci Söğütlü o törende olduğunu bile bile kendisi sorulduğunda bunu söylemediniz bile Cennet abla. 
Basın toplantısı öncesi Hayri Başgan’ın yerine getirmediği 100 projeden bahsedelim diyen İnci Söğütlü’yü sen susturmadın mı be Cennet Abla…
Bak kısa bir süre önce bir toplantıya davet edilmedin diye neler söyledin sen Cennet abla. Oysa İnci Söğütlü daha bugüne kadar çıkıp da o dönemde yaşadıklarından bir tek satırını bile dillendirmedi. Onca haksızlığa onca iftiraya ve onca yıpratılmaya rağmen. 


Seçim döneminde Mustafa Bozbey’le kol kola gezerken de AK Partiliydin sen Cennet abla. Mudanya’da “Hayri Türkyılmaz’ı hedef almadan kampanya yürüteceğiz” derken de. 
Ne yaptı da İnci Söğütlü seçimi kaybettirdi onu bir anlat bize Cennet Abla. Sabahın 4’ünde AK Parti adayına ahlaksızca bastırılan ve dağıtılan broşürleri topladı ve toplattı diye mi yoksa eline mikrofonu alıp akşama kadar adayın tanıtımını yaptığı için mi?
Yapma Cennet Abla…
İl Başkanı Ayhan Salman orada… 
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş orada. 
Muhammet Balta orada… 
İl yöneticileri orada…
Dahası Mudanya orada…
Hepsi tüm süreci en yakından takip eden önemli isimler. Ne olup bittiğini dakika dakika bilen isimler. 
Mudanya’da seçimin mağlubu olarak ilçe başkanını göstermek gerçekten büyük haksızlık. 
Sahi Cennet abla seçimden sonra bir kez olun uğradın mı ya da uğradınız mı AK Parti Mudanya İlçe Başkanlığı’na. 
Belki başkaları konuşabilir ve de yazabilir. Ancak o dönem kavganın içinde olan isimlerden birisin sen be abla. Sen nasıl yazarsın böyle bir şeyi. 
Bugün varız yarın yokuz. AK Parti henüz 30’una yeni gelmiş pırıl pırıl, eğitimi kültürü bilgi birikimi yeterli, insanlarla iletişimi oldukça iyi olan umudu yaşatan bir genç kadınla yola çıkmayacak da kiminle çıkacak be Cennet abla. 
Yapma Cennet abla… 
Ticari bir iş sonunda oradan kalan kızgınlığınla pırıl pırıl bir genç kadını, inanmış bir dava neferini bu şekilde hedef alma… 
Bunca bilgin ve birikiminle destek olmak yerine… 
Olanı yıkmaya kalkmak doğru değil Cennet abla… 

İYİ Parti’de Sami Bilge bombası…

Siyasette malum kongre süreçlerinin heyecanı yaşanıyor. Yarın CHP İl Kongresi’nde eğer çekilme olmazsa 4 aday yarışacak. AK Parti’de ilçe kongreleri başlıyor. İYİ Parti’de de kongre süreci işliyor. 
Önce ilçe kongreleri yapılacak ama asıl merak edilen İl Kongresi… Yerel seçimde 9 ilçeyi CHP, İYİ Partiye vermesine rağmen bir tanesini bile kazanamadı malum İYİ Parti. 
Yani mevcut İl Başkanı Yahya Bahadır liderliğinde fiyasko bir dönemi geride bıraktı İYİ Parti Bursa’da. 
Hem tek bir yerde seçim alamadı hem de Büyükşehir, Osmangazi ve Gemlik’te resmen aday açıkladığı isimleri geri çekerek oldukça önemli prestij kaybı yaşadı. 
Ancak Yahya Bey bunun bir başarısızlık olmadığını düşünüyor olsa gerek yeniden aday olacağını açıkladı. Tabi en büyük güvencesi İYİ Parti’yi Bursa’da dizayn eden Bursa Milletvekili Prof. DR. İsmail Tatlıoğlu. 
Selçuk Türkoğlu ve Zafer Milli, Yüksel Yılmaz da il başkanlığı için aday olması beklenen isimler. İsmail Tatlıoğlu’nun Yahya Bahadır ile Yüksel Yılmaz’ı birleştirmek için bir çaba içinde olduğunu duyuyoruz. 
Ancak aklındaki asıl projenin ise Bursa kamuoyunun Demokrat Sami olarak tanıdığı Sami Bilge’yi il başkanı yapmak olduğu ifade ediliyor. 
Sami Bilge’nin aday olmasıyla denklemin oldukça değişeceği ortada. Bakalım Sami Bilge dünya gezilerine veda ederek İYİ Parti için il başkanlığına evet diyecek mi?


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.