SON DAKİKA
Hava Durumu

Ormanlar yanarken!

Yazının Giriş Tarihi: 02.08.2021 20:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.08.2021 20:11

Türkiye son bir haftadır ne yazık ki orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Sadece orman yangınlarıyla da değil. Felaket zamanı bozgunculuk yapan ihanet şebekeleriyle de mücadele ediyor. 
Felaketin yaşandığı bölgelerde yerel halk, devlet kuruluşları ve gönüllülerin olağanüstü mücadelesi devam ederken, ateşe su dökmek için mücadele etmek yerine bozgunculuk yapmayı kendine görev edinmiş bir takım kepaze de daha ilk andan itibaren toplumu provoke ediyor. 
Acıyı bir acı gibi yaşatmamaya yemin etmiş bu güruhu bir kenara bırakıyorum. Pisliklerinde boğulsunlar.


Güzel örnekleri anlatıp bu dayanışmayı büyütmek olmalı çabamız. Bursa’da Büyükşehir, Yıldırım ve İnegöl belediyeleri afet bölgesine ekipler gönderdi. Karınca misali tarafları belli olsun istedi. Ne de güzel yaptılar. 

 
Nilüfer Belediyesi ve Gemlik Belediyesi ise ilçelerinde başlattıkları kampanyalarla afet bölgesinde ihtiyaç duyulan malzemeleri toplayıp sevk etmeye başladı. Belediyeler hem kendi katkıları hem de vatandaşlardan gelen katkıları sağlıklı bir şekilde bu bölgeye sevk etmek için gerçekten alkışlanacak bir organizasyona imza atıyorlar. 
Afet yaşanırken siyaset yapmak yerine dayanışmaya el atan tüm belediyelerimizi kutlamak gerekir. 

 
Mudanya’nın Göynüklü Mahallesi’nde de gerçekten takdir edilecek bir faaliyete imza atıyor mahalle halkı. Önemli bir ormanlık alana sahip Göynüklü’de köy halkı gönüllü olarak nöbetleşe ormanlarda kundaklamalara ve olası yangınlara karşı nöbet tutuyor. 
Nöbet saati gelen kişiler araçlarla ormanlık bölgelerde gezerek her hangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için mücadele veriyor. 


Ve benzer bir güzelliği de Selçuklu Alevi Dernekleri Genel Başkanı sevgili kardeşim Fırat Kürşad Akten ve ekibi yapıyor. Selçuklu Alevi Dernekleri, Antalya'nın birçok noktasında ormanlık alanlar ve Şehitliklerimizde nöbet tutma uygulaması başlatırken, Genel Başkan Fırat Kürşad Akten bir de açıklama yayımladı. 


Kurulduğu günden beri milli bir duruş sergileyen ve bu ülkenin milli manevi değerlerine sahip çıkan Selçuklu Alevi Dernekleri, bir kez daha milli ve yerli duruşunu gözler önüne serdi. 
Akten yaptığı açıklamada;  '' Ülkemiz üzerine hain planlar yapan bebek katilleri, dağlarda bitme noktasına gelmiş olmanın verdiği eziklik ile namert hamlelerine devam ediyorlar. Bu ülkenin öz evlatlarına olan, vatanına milletine bağlı Kürt kardeşlerimizden destek göremeyen bebek katili teröristler, korku imparatorluğu kurarak eski gücüne kavuşmaya çalışıyorlar. Adına Ateşin Çocukları dedikleri, gerçek adları ise ''Ermenilerin Gayr-i Meşru Piçleri'' olan alçaklar sürüsü, ülkemizdeki ormanları yakarak hem ülkemize zarar vermeye, hem de bitmek üzere olan örgütlerine militan kazanabilmek adına adlarını duyurmaya çalışıyorlar. Yaptıkları kahpe saldırılar ile onlarca ormanımızı, binlerce orman canlısını, on binlerce ağacımızı katleden bu Ermeni tohumları bu saldırılar ile hem Türkiye'nin turizm gelirini engellemek, hem de geleceğini çalmak istiyorlar.
Plan çok büyük, plan çok acımasız ve plan çok alçakçadır. Türk polisinin karşısından hanımlarının fistanını giyerek kaçan, eylemlerde karılarının eteklerinin altına, çocukların arkasına saklanan namert PKK mensupları yine alçaklığın kitabını yazarak ve Ormanlarımıza zarar vererek namertçe saldırılar düzenliyorlar.
Manavgat başta olmak üzere ülkemizin birçok yerinde başlattıkları orman yangınları nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımıza başta Devletimiz olmak üzere hepimiz elimizden gelen yardımı ulaştırmaya çalışıyoruz. Selçuklu Alevi Dernekleri olarak Manavgat'ta evlerinden tahliye edilen mağdur vatandaşlarımızın bir nebze de olsa yarasını sarabilmek adına dostlarımız ile aramızda topladığımız, erzak, su, bebek maması gibi yaşamsal ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu tırımızı bölgeye ulaştırdık. Bugün den itibaren de, Başta Selçuklu Alevi Dernekleri Genel Başkanı olarak şahsım, Genel Başkan Yardımcımız Murat Peköz ve Genel Merkez yöneticilerimizin de içinde bulunduğu bir ekip, Antalya'nın birçok noktasında ormanlık alanlar ve Şehitliklerimizde nöbet tutma uygulaması başlattık. Aziz şehitlerimizin ebedi karargâhı olan Şehitliklerimiz olmak üzere, gücümüzün yettiğince hem Şehitliklerimiz hem de Ormanlarımız da devriye ve gözetleme görevi ifa ediyoruz.
Ülkemizin geleceği ve ciğerleri olan ormanlarımıza yönelik saldırıları hem engellemek hem de güvenlik güçlerimize bildirerek olası bir saldırıyı bertaraf edebilmek adına, Selçuklu Alevi Dernekleri olarak vatandaşlık görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Türk milletine ve Türk devletine yönelik hain emelleri olanlar, kazdıkları kuyulara düşecek ve o kuyularda boğulacaktırlar
” ifadelerini kullandı. 


Bir Millet afet yaşarken, acıları yaşarken birileri bozgunculuk birileri dayanışma ile kendini gösteriyor. Herkes cinsini cibilliyetini net bir şekilde ortaya koyuyor.

Bu ülkenin aslan yürekli evlatları hep var. Öyle bozguncuların oyunları ile bu ülke bu devlet bu millet diz çökmez çok şükür. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.