SON DAKİKA
Hava Durumu

Osmangazi'de Erdönmez işe el koydu!

Yazının Giriş Tarihi: 09.09.2019 21:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.09.2019 21:40
Malum son yıllarda en fazla tartışılan kurumlardan birisi Osmangazi Belediyesi. Gerek atamalar, gerek görevlendirmelerde hukukun arkadan dolanan uygulamalar ve gerekse icraatları ile Osmangazi Belediyesi ve Mustafa Dündar gündemdeki yerini koruyor.

Son olarak masaj salonlarıyla ilgili kamuoyunda yaşanan büyük tartışmalarla gündeme gelen Dündar ve Osmangazi Belediyesi’nde işler çığırından çıkınca belediyenin iki numaralı ismi Hasan Hüseyin Erdönmez, ağırlığını koymaya başladı.

Daha önce Zabıta’dan sorumlu başkan yardımcısı Erkan Albayrak’ın sorumluluğunda olan ruhsat müdürlüğü kapatıldı bu işlerle ilgili yetki Erdönmez’e verildi.

Zabıta ve ruhsat müdürlüğü marifetiyle Osmangazi’yi adeta masaj salonu cennetine çeviren Albayrak’ın yetkisinin alınıp Erdönmez’e geçmesiyle bu alanda en azından yeni ruhsatlandırmanın çok çok zor olacağını düşünüyoruz.

Yapısı itibariyle bu tür işlere asla sıcak bakmayacağını bildiğimiz Hasan Hüseyin Erdönmez’den masaj salonu ruhsatı almak oldukça zor hatta zorun ötesinde olacak.

Geriye zabıtanın yapacağı denetimlerle eskilerin icabına bakmak kalıyor ki Başkan Yardımcısı Erkan Albayrak’ın bunu yapabilir mi diye düşünmeye bile gerek yok. Yapamaz.

Dündar’ın çevresinde pervane olarak koltuğunu koruyan Albayrak’ın bugüne kadar verdiği ruhsatların ve zabıtanın savsakladığı işlerle ilgili hesap vermediği sürece, o masaj salonları aynen devam edecektir.

Yine Dündar’ın hukuku arkadan dolanarak asil müdür yapmak için 6 aylığına başkan yardımcısı atadığı baldızı Gülşah Cebelli Öncel’in başkan yardımcılığına devam etmek istemesinin önüne geçen Erdönmez’in müdahalesi ile belediye yönetim şeması değişti. Gülşah Cebelli Öncel başkan yardımcılığından alınarak Basın Müdürlüğü’ne atandı.

Erdönmez’in Gülşah Cebelli Öncel’in basın müdürlüğüne de sıcak bakmadığı biliniyor.

Son yapılan meclis toplantısında İYİ Parti grup sözcüsünün 6 ayda bir yönetim şemasının neden değiştirildiği sorusuna Dündar’ın tatmin edici bir cevap verememesi de zaten bu kanunu arkadan dolanma hikâyesinden… Malum daha önce de özel kalem istisnai kadrodan birçok tartışmalı ismi memur yapan Dündar, kamuoyunda zaman zaman gündeme gelmiş ve tepki görmüştü.

Öte yandan lise mezunu olduğu için tartışmalara neden olan ve tepki çeken Osmangazi Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü’nden alınan Sevil Çemberlitaş’ın da emekliye ayrılıyor.



Osmangazi işgal altında!

Osmangazi Belediyesi’nde gün geçmiyor ki bir sorun gün yüzüne çıkmasın. İşte ilçedeki en önemli sıkıntılardan biri de cadde ve sokakların keyfi işgali.

İlçenin hemen hemen her tarafından esnaf cadde ve sokakları kafasına göre kapatıyor. Kontrol eden yok, dur diyen yok. Kapının önüne masa sandalye çıkaran mı dersiniz, beton saksılarla sokağı kapatan mı dersiniz…

Çadır devletinde bile olmayacak işler Osmangazi’de sıradan vakalar olarak ortaya çıkıyor. Kentin her mahallesinde sokaklar işgal altında. Kimse görmüyor, müdahale etmiyor. Bu duruma müdahale etmesi gerekenler ise Başkan Dündar’ın yanından ayrılmıyor. Görevinin başında milletin sorunlarıyla ilgilenmek yerine altındaki koltuğu korumak için başkanın çevresinde dolaşmayı yeğliyorlar. Yazık Osmangazi’ye, çok yazık!



Gürsu’da neler oluyor?

Son dönemde Gürsu Belediyesi ile ilgili onlarca şikayet geliyor. Başkan Mustafa Işık’ın despot bir yönetim sergilediği ileri sürülürken, personele baskı iddiaları da yenilir yutulur cinsten değil.

İddiaya göre Işık, onlarca personeli odasına çağırarak kendileriyle çalışmak istemediğini söylüyor ve baskı yapıyor. Bu çerçevede geçici görevlendirme ile personeli doğudaki belediyelere gönderme iması da yapıyor.

İddialar bununla da sınırlı değil. Işık’ın akrabalarını işe aldığı, İçişleri Bakan Yardımcısı’nın yeğenini istisnai kadrodan memur yapıp işletme ve iştirakler müdürlüğüne atadığı ifade ediliyor.

Yine müdürlük görevinden aldığı Mustafa Kamışlıgöl’ün mahkeme kararı ile göreve iade edilmesine rağmen 2 yıldır mahkeme kararının uygulanmadığı belirtilirken, bir çok personelin emekliliğe zorlandığı, emekli olan personelin ikramiyelerinin ödenmediği ileri sürülüyor.

Yönettiği Gürsu Belediyesi’ni ekonomik olarak bitik duruma getiren Işık’ın tepki gören icraatlarından biri de adrenalin park.

İlçenin bir çok acil ihtiyacı varken son dört yılda yatırım bütçesinin büyük bölümünün bu parka harcanması, parkın sorumlusunun emekliliğe zorlanarak yerine Işık’ın akrabasının atanması da öne sürülen ciddi iddialar arasında.

Ve bir türlü çözülemeyen yemek paraları. Gürsu Belediyesi personele verdiği yemek parasını kesti. Geriye dönük ödenen yemek paraları için de personelle mahkemelik oldu.

Öte yandan Işık’ın iki müdürlüğe vekaleten belediyede çalışan karı kocayı ataması da ilginç adımlardan biri. Işık İnsan kaynakları müdürlüğüne Zeynep Ateş’i, Fen işleri müdürlüğüne ise Ümran Ateş’i vekaleten atadı.



Önder başkan çöz şu işi!

Kestel’de belediye ile HAK-İŞ arasında devam edem toplu iş görüşmeleri olumsuz sonuçlandı. HAK-İŞ greve gitme kararı aldı. Önümüzdeki günlerde grev ilanı asılacak.

Bursa’daki eş değer belediyelerde işçi yevmiyelerinin 132 lira olduğunu Kestel’de ise bu rakamın 92-98 lira arasında değiştiğini dile getiren sendika yetkilileri, Başkan Tanır’dan anlayış bekliyor.

En azından maaşların eşdeğer belediyelerdekilerle eşitlenmesini istiyorlar. Belediye ise ilk 6 ay için 8 TL, sonraki altı ay için 7 TL artış öneriyor. Bu da yüzde 4 civarında bir artışa denk geliyor.

Bu işin uzatılmadan sonuçlanması gerek. Başkan Tanır’ın bu konuya el atıp çözeceğini düşünüyoruz. Başkanla sendika yetkililerin bir araya gelerek işi tatlıya bağlamalarında fayda var. Ki öyle olacağını da düşünüyoruz. Her ne kadar grev kararı alınsa da Başkan Önder Tanır’ın işe ele alarak bir orta yol bulacağını düşünüyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.