SON DAKİKA
Hava Durumu

Osmangazi'de Sıcaksu sancısı!

Yazının Giriş Tarihi: 09.10.2019 21:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.10.2019 21:20
Osmangazi Belediye Meclisi’ne Sıcaksu mevkii eski Continent’in yanındaki 5 dönümlük arazinin kiralanmasıyla ilgili madde damgasını vurdu. Daha önce de tartışmalara neden olan arazinin kiralanmasıyla ilgili madde AK Parti ve MHP’nin oylarıyla kabul edilirken, CHP ve İYİ Parti’nin teklifleri reddedildi. Meclis gündemine getirilen arazi 10 yıllığına kiraya verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi ve encümene sevk edildi.



Encümen bu arazinin kiralanması için açık artırmayla ihaleye çıkacak. Arazi 20 yıldır Gökçen ailesi tarafından kiralanıyor ancak kullanılmıyor. Gökçen’ler araziyi kiralıyor ancak kullanmıyor. Çevresi duvarlar ve çitlerle örülü alan öyle boş duruyor.

Şimdi ihaleye çıkacak olan arazi için Gökçen’lerin talip olacağı ortada. Diğer taliplerin gidip araziyi görmeleri için çekilen duvar ve çitlerin kaldırılması lazım. Yatırımcılar gidip görsün.



Belki ihaleye girip alacaklar. Aksi yaklaşım adrese teslim ihale tartışmasını gündeme getirir.

Meclis’te CHP ve İYİ Parti grubu arazinin kiralanmasına karşı çıktı. CHP, arazinin kiralanarak boş tutulması yerine otopark olarak milletin kullanımına açılmasını istedi.

CHP Grup Sözcüsü Sefa Yılmaz söz alarak Nilüfer’de olduğu gibi buranında metro istasyonu yanında park et devam et otoparkı olarak kullanılabileceğini gündeme taşıdı. Kiralayan kuruluşun araziyi boş tuttuğunu ve burada kamu yararı olmadığını anlatan Yılmaz, yönetimin bu kiralama işinden vazgeçmesini istedi.



İYİ Parti ise geçmiş dönemde MHP’nin gündeme taşıdığı Çarşamba semtinde trafik keşmekeşine neden olan oto kiralamaların buraya taşınmasının daha iyi bir adım olacağını savundu. Atılacak böyle bir adımla trafik yoğunluğunun hafifletilmesi noktasında olumlu bir adım olacağını ifade etti.

Yine CHP Meclis Üyesi Ercan Korkmaz da söz alarak bu konunun çok gündeme gelerek tartışıldığını yönetimin bu kiralama sürecinde gereken hassasiyeti göstermesi gerektiğini ifade etti.

Alanın mutlak suretle kullanılması için şartnameye kuralların yazılmasını isteyen korkmaz, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı da uyararak hassasiyetlerin gözetilmemesi yüzünden sık sık basının ve kamuoyunun hedefi olduğunu hatırlattı ve en azından bu konuda gereken hassasiyeti göstermesini istedi.

Şimdi gözler encümene çevrildi. Bu alanın halkın da istifa edeceği şekilde kullanımını sağlayacak mı? Yoksa aynı tas aynı hamam bu alan yine halkın kullanımına, istifadesine kapatılacak ve öyle duvarlar arasında boş olarak tutulmasına imkân mı sağlanacak?

Tabi bir değer konu ise geçmiş dönemdeki kiralama bedelleri gibi akıllara peşkeş mi çekiliyor sorusunu getirecek bir rakamın ihalede ortaya çıkıp çıkmayacağı?

Belediyeden TC kararı!

Osmangazi Belediye Meclisi, bu ayki oturumunda belediye ve tüm kurumlarının isimlerinin başına TC ibaresinin getirilmesini oy birliği ile kabul etti. Komisyonda da AK Parti ve CHP’li üyelerin ittifakla geçirdikleri kararın ardından önümüzdeki günlerde Osmangazi Belediyesi ve bağlı kuruluşlarının tabelaları değiştirilerek önüne TC ibaresi konulacak. Alınan kararın ardından CHP Meclis Grup Sözcüsü Sefa Yılmaz, daha önce bu ibarenin neden kaldırıldığının da sorgulanması gerektiğini belirtirken, alınan karar nedeniyle tüm meclisi tebrik etti.



Enfâl, 8/39. Ayet

Baskı ve şiddet kalmayıncaya ve din tamamen Allah'ın oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer (küfürden) vazgeçerlerse şüphesiz ki Allah onların yaptıklarını hakkıyla görendir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.