SON DAKİKA
Hava Durumu

Oyun artık aleni oynanıyor!

Yazının Giriş Tarihi: 04.07.2020 21:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.07.2020 21:05

Bursa’da AK Parti ve Büyükşehir Belediyesi’ne karşı kurgulanan oyun oynanıyor. Artık kimse gizlemiyor ve oldukça net bir şekilde oyunun içinde olduğunu gösteriyor.

Recep Altepe’nin metal yorgunluğu gerekçesiyle görevinden alınmasının ardından Ankara’ya 3 isim davet edildi Büyükşehir Belediye başkanlığı için. 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş. 

Ankara’ya bu isimler giderken Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın yeni başkan olarak Bursa’ya dönmesi bekleniyordu. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı.

Belki de aralarındaki en zayıf aday olan Alinur Aktaş genel merkezin takdiri ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu. 

Yapılan hesaplar tutmamıştı ama Bursa siyasetini dizayn etmek isteyen rançılar, kentsel dönüşümcüler ve kentin tüm kaynaklarına çökmek isteyen ittifak bu kez bir buçuk yıl sonra Aktaş’ın aday gösterilmeyeceği propagandasına başladı. 

Oysa Aktaş, aynı dönemde atanan 7 isimden aday gösterilen tek isim olma başarısını gösterdi. Kısa zamanda canla başla Bursa için gecesini gündüzüne katması Ankara’dan da fark edildi. 

Bir hesap daha tutmamıştı. Oysa Faruk Çelik ismi ortaya atılmış olmadı, Mehmet Müezzinoğlu ya da Mustafa Dündar isimlerinden birinin aday yapılması planlanmıştı. 

Oyun burada bir kez daha değişti. 

Madem AK Parti bu güruh planlarını yırtıp çöpe attı onlarda ders vereceklerdi AK Parti’ye. Mustafa Bozbey CHP tarafından aday gösterilince bu gruplar açık açık Bozbey’e destek vermeye başladı. 

Öyle ki internet siteleri kuruldu, sahada AK Parti’den belli gruplar Bozbey’in yanında yer aldı. Seçime iki hafta kala Ankara duruma el koydu. 

Talimatla bazı isimlerin sahaya inmesini sağladı. Ancak o isimler Bozbey’le ilgili tek olumsuz bir kelime bile etmedi. Oysa Mustafa Bozbey Nilüfer’de yaptıklarıyla çok fazla sıkıntısı olan bir isimdi. 

Neden Bozbey?

Çünkü Bozbey rant gruplarını ve kentsel dönüşüm çetesiyle sıkı ilişkileri olan bir isimdi. Kavga etmek yerine ortak hareket etmeyi seven bir isimdi. 

Yani o gelirse bu ekiplerin işleri yürüyecek, rantlarına rantkatacaklar, Bursa’da hakimiyetlerini perçinleyeceklerdi. 

Olmadı! Bu kez Bursalı vatandaşların sağduyusu oyunu bozdu ve Alinur Aktaş ve AK Parti büyük bir zaferle çıktı seçimden. Özellikle İnegöl oylarıyla büyük destek vermişti AK Parti’ye. 

Bugün malum iftira ve çamur kumpanyasının otomatlarının oluşturmaya çalıştıkları gibi Osmangazi’de oluşmamıştı seçimi kazanan fark.

Dahası AK Parti’nin en rahat olduğu yerlerden biri olan Osmangazi seçimleri CHP adayının çalışmamasına rağmen neredeyse bıçak sırtına gelmişti. 

Rant ittifakı elindeki imkanları ve rantı bırakmak istemiyor ancak AK Parti yönetimi ve Büyükşehir Belediyesi’nde istediklerini yapamaz duruma geliyorlardı. Dahası kamu kurumlarındaki hakimiyetleri de eriyordu. 

Buna önlem almak için şeytani bir plan devreye alındı. Kurulan internet siteleriyle ve ortalıkta dolaşan şarlatanlardevreye sokularak iftira yalan ve rezil bir kampanya başlatıldı. Aylardır da bu iğrenç kampanyayı, rezillikleri tüm Bursa izliyor. 

İnsanların en özeline kadar alçakça iftiralarla sürdürülüyor kampanya. Utanmazca arlanmazca ve ahlaksızca iftiralarla algı yönetiliyor sözüm ona. Aynı yapının aynı kafanın tetikçileri biri muhafazakar biri solcu biri bilmem ne sözüm ona AK Parti il yönetimini, işlerine gelmeyen ilçe başkanlarını, bürokratları ve önlerine kim gelirse yıpratmaya, itibarlarını yok etmeye yönelik saldırıları fütursuzca sürdürüyorlar. 

Çelik ve Dündar…

Ne yazık ki eski Bakan Faruk Çelik’e yakınlığı ile bilinen isimler de bu kampanyanın bayraktarlığını yapıyor. Ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a açık destek atanlar, bu kumpanyayı sürdüren isimler. 

Konteyner medyasının kalemlerinden biri iftira ve çamurlar dolu sözüm ona yazılarıyla alttan alttan tekme atarken, bir diğer solumsu yazarı AK Parti’yi hedef alıp Mustafa Dündar’a methiyeler diziyor. 

İnsanları ahmak yerine koyan bu güruhun oyununu Bursa görüyor. Türkiye görüyor. Belge diye ortaya koydukları doğru düzgün bir evrak yok ortada. İftira ve algıdan başka yazılan bir şey yok. İnsanların sosyal medyalarında arkeolojik kazı yaparken gün boyu AK Parti ve Büyükşehir’e adeta yaylım ateşe tutuyor, yalan iftiralarla algı oluşturmaya çalışıyorlar. 

Ve maalesef ki Mustafa Dündar ve ekibi bu durumdan rahatsız olmadığı gibi dostluklarını pekiştirerek ve bu şer cephesine yakın durarak bir de destek veriyor görüntüsünde. Kim ne yaparsa yapsın. Doğru sarsılır yıkılmaz. 

Tıpkı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi “Kaderin de üstünde bir kader vardır”. Oyun kuranların üzerinde de ilahi bir oyun kurucu vardır. 

Kul hesap plan yaparken kader gülermiş derler. Her gün deşifre olan oyunlar bir sonuç getirir mi? Bugüne kadar getirmedi. Bursa halkı bu tiyatroyu izliyor. Son sözü de mutlak şekilde Bursalılar söyleyecek. 

Gün ola harman ola…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.