SON DAKİKA
Hava Durumu

Cemal Enginyurt’tan Gemlik’te skandal konuşma! Taşer: “Hakaret ve iftiralarının bedelini ödeyecek”

Gemlik Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyonlarda skandalların ardı arkası gelmiyor geçen ay lezzet şenliğinde PKK militanına övgüler dizilen şarkı çalınmasıyla ilgili gündeme gelen ilçede bu kez kitap fuarı kapsamında gelen DP Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ağır hakaret ve ithamlarda bulundu. Enginyurt’a AK Parti’den büyük tepki geldi. 

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2024 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2024 16:18
Kaynak: Ayşe CANDAN
Cemal Enginyurt’tan Gemlik’te skandal konuşma!  Taşer: “Hakaret ve iftiralarının bedelini ödeyecek”

Gemlik Belediyesi tarafından düzenlenen Kitap Limanı isimli kitap fuarı etkinliğinin kapanış oturumuna katılan Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik skandal sözler sarf etti. 

Erdoğan’ı “Başdarbeci, darbeyi yapan odur ve 15 Temmuz'u yapan odur” diyerek itham eden Enginyurt, provokatif açıklamalarını sürdürdü. Kısa bir süre önce kamuoyunda büyük tartışmalara neden olan teğmenlerin korsan yeminiyle ilgili de vatandaşları provoke edecek açıklamalarda bulunan Enginyurt, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sözlerine atıfta bulunarak, “Korkmayın çıkın sokaklara bağırın” sözleri ile algı oluşturmaya çalıştı. 

Skandal konuşmaya ilk tepki AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Taşer’den geldi. Taşer, sosyal medya hesabından Enginyurt’a tepki göstererek, “Cemal Enginyurt denilen kıblesi belli olmayan, ağzından konuşmayı beceremeyen şahsiyetin bugün ilçemizde kitap fuarı adı altında yapılan organizasyonda ülkemizin seçilmiş Cumhurbaşkanı hakkında sarf ettiği sözleri büyük bir üzüntü içinde duymuş bulunmaktayız. Söylediği sözlerin bedelini kanun karşısında ve aziz milletinizin nezdinde zaten ödeyecektir…” dedi.
CHP’li Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren’e de tepki gösteren Taşer, “Bir çift sözümüzde bu kitap fuarını düzenleyen belediye başkanı ve yönetimine olacaktır; hangi yazarlık vasfıyla böyle insanları kitap fuarı organizasyonu adı altında ilçemize davet ederek bu tip manipülasyonlara sebebiyet vermek istiyorsunuz?  Attığınız adımlar huzurumuzu bozmaktan başka bir işe yaramıyor….” diye konuştu. 

Öte yandan AK Parti önceki dönem Bursa Milletvekili Zafer Işık da sosyal medya hesabından yaşananlara tepki gösterdi. Işık, “Kitap fuarı kapsamında Gemlik’e Belediye tarafından getirilen 2 yönünü sapmış ağzı bozuk ne yapmak istedi. Yazarların, bilim adamlarının söyleşi yapması gerekirken neden siyasetçiler konuşmacı olarak getirildi. Bu ağzı bozuk kişilerin ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanına hakaret etmesi kabul edilemez. Belediye yönetimine ve Gemlik’e hiçbir şey kazandırmaz. Seçim döneminde herkesi kucaklayanlar siyaset cambazlığına soyunmuş görünüyor.  Tabi ki takipçisi olacağız” dedi.

Skandal konuşmanın ardından Gemlik Savcılığı, etkinlikle ilgili soruşturma başlatırken, emniyet konuşmanın kayıtlarını ve diğer belgeleri topladı. Hazırlanan dosya milletvekili olduğu için dokunulmazlığı olan Enginyurt’a soruşturma izni için TBMM’ye gönderildi.

(Ayşe Candan)

Kaynak: Ayşe CANDAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.