SON DAKİKA
Hava Durumu

Dinçtürk’ten Bursaspor için vakıf önerisi!

Bursaspor’a kalıcı gelir olsun diye yapılan imtiyazlı imar uygulamaları ile elde edilen benzinlik ve diğer gelir getirici mülklerin bir süre sonra satılması tartışmaları da beraberinde getiriyor. Kentin en değerli markası Bursaspor’un kişiye özel imar için hülle kullanıldığı iddiaları gündemde yerini korurken, Avukat Hakan Dinçtürk, bu sorunu kökünden çözecek bir öneri getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2024 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2024 13:52
Kaynak: Ayşe CANDAN
Dinçtürk’ten Bursaspor için vakıf önerisi!

Bursaspor’a ait benzinlik ve 10 dükkanın icra yoluyla satılması ve bu iki taşınmazın kulüp yönetim kurulu üyesi tarafından satın alınmasının yankıları sürüyor. Aynı anda Özlüce Tesisleri’ne cephe alanda Bursaspor için AVM ve benzinlik imarıyla ilgili gündem maddesinin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tartışmalara neden olması bir kez daha gözleri Bursaspor üzerinden rant oyunları oynuyor iddialarını gündeme taşıdı.

Bugüne kadar Bursaspor’a kalıcı gelir sağlaması için yapılan imtiyazlı imar uygulamalarıyla verilen benzinliklerin bir süre sonra satılması ve bu satışların genel olarak kulüp yöneticilerine yapılması tartışmaların çıkış nedeni. Bursaspor Bursa’nın ortak değeri olmasına karşın kulübün imtiyazlı kişiye özel rant aracı haline getirildiği iddiaları ise kamuoyu gündeminde oldukça fazla kabul görür duruma geldi.

Tartışmalar devam ederken eski Bursaspor yöneticilerinden Avukat Hakan Dinçtürk, bu sorunu tamamen ortadan kaldıracak bir öneri getirdi. Kulübün personel, elektrik, doğalgaz gibi olmaz ise olmaz giderlerinin karşılanmasını amacını taşıyan kalıcı gelir imtiyazlarının bir süre sonra satışının ya da devrinin yapılmaması için vakıf malı haline getirilmesi gerektiğini dile getiren Dinçtürk, vakıf aracılığı ile oluşturulacak kalıcı gelirlerin haciz, satış gibi durumlardan hukuken korunabileceğini vurguladı.

Hatırlanacağı gibi daha önce de Bursaspor’a bir çok kalıcı gelir getirecek uygulama yapılmış ancak ya icra ya satış yöntemi ile bu gelir kaynakları elden çıkarılmıştı.

(Ayşe Candan)

Kaynak: Ayşe CANDAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.