SON DAKİKA
Hava Durumu

Fahrettin Beşli’ye yalanlama üstüne yalanlama!

Büyükşehir Belediye  iştiraki Burulaş tarafından işletilen Bursa Terminali’ndeki Bursa Müflütüğü'ne ait “Diyanet Mola” isimli hizmet alanının kaldırılmasına yönelik adım siyaseti hareketlendirdi. Burulaş, önceki yönetimin “atıl, işlevsiz” olduğu gerekçesiyle kaldırılması kararı aldığını ileri sürerken, hem Müftülük ve eski Burulaş yönetimi hem de AK Parti iddiaları yalanladı. Tartışmalar haftasonu üst üste yapılan açıklamalarla alevlendi.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 12:11
Kaynak: Ayşe CANDAN
Fahrettin Beşli’ye yalanlama üstüne yalanlama!

BURULAŞ tarafından Bursa Terminali’ndeki Diyanet Mola isimli alanın kaldırılmasına yönelik atılan adım kamuoyunda büyük tartışmayı da beraberinde getirdi. Diyanet Mola isimli alanın kaldırılmasına AK Parti ve Bursa Müftülüğü’nden sert tepki gelirken, karşılıklı açıklamalarla tartışma devam etti. Alınan kararın ardından yapılan haberler ve gelen tepkiler üzerine bir açıklama yayımlayan Burulaş, Diyanet Mola isimli alanın kaldırılmasıyla ilgili iddiaları yalanladı. Diyanet Mola isimli standın kaldırılma kararının Ocak 2024’te geçmiş dönem Burulaş Genel Müdürlüğü tarafından alındığına iddia edilen açıklamada, kendilerinin alınan bu kararı uyguladıklarına yer verildi. Açıklamada, “Diyanet Mola” isimli standın uzun süredir atıl durumda bulunduğu, sair uygunsuzluklara mesken olduğunun tespit edildiğine işaret edilen açıklamada, Terminal esnafının da bu durumdan rahatsızlığını hem önceki yönetime hem de mevcut yönetime ilettiği öne sürüldü. Standın, Kasım 2023’ten beri amacına uygun kullanılmadığı ileri sürülen standın, kaldırılmasına yönelik tespit ve raporların bulunduğu vurgulandı. Burulaş Genel Müdürlüğü’nün konuyla ilgili Bursa Müftülüğü ile iletişime geçerek Terminal Camii’nin yakınında yeni bir lokasyon belirlenmesinin talep edildiği ancak Müftülükten cevap alınmadığı da vurgulandı.

MÜFTÜLÜKTEN YALANLAMA

Kamuoyundaki tartışmalar ve Burulaş’ın açıklamasının ardından gözlerin çevrildiği Bursa Müftülüğü de yazılı bir açıklama yaparak Burulaş’ın iddialarını yalanladı. Açıklamada, Burulaş’ın iddialarının gerçeği yansıtmadığı bildirildi. Müftülükten yapılan açıklama şöyle, “Kamuoyunda Bursa Şehirlerarası Otogarı’nda yer alan Diyanet Mola hizmetimiz ile ilgili olarak aşağıdaki hususların kamuoyuyla paylaşılmasında fayda mülahaza edilmiştir.​ İl Müftülüğümüz tarafından 2019 yılından beri Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminalinde yolcu ve yakınlarına yönelik Valilik onayıyla ‘Diyanet Mola’ adıyla Manevi destek hizmetleri yürütülmektedir. Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan BURULAŞ tarafından önceki gün yapılan açıklamada Diyanet Mola hizmetimiz konusunda gerçeği yansıtmayan iddialar yer almıştır. Önceki dönem yönetimi tarafından müftülüğümüze Diyanet Mola’nın kapatılacağına dair herhangi bir karar tebliği ulaşmadığı gibi mevcut yönetim tarafından da herhangi bir karar tebliğ edilmemiştir. Sadece mevcut BURULAŞ yetkilileri sözlü olarak kaldırma düşüncelerini tarafımızla paylaşmıştır. Terminal Cami din görevlilerimizce namaz aralarında nöbet usulüyle sürdürülen hizmet ile yolcuların soruları sahih dini bilgilerle cevaplandırılmakta olup, yine talepleri kurumumuzla alakalıysa taleplerine karşılık verilmekte ve farklı kurumlardansa ilgili mercilere yönlendirilmesi sağlanmaktadır. Diyanet yayınlarının nezih bir mekânda okunması imkânı da sağlayan Mola standımızın âtıl vaziyette olduğu ve sair uygunsuzluklara mekân olduğu ithamı da asılsızdır. Kurulduğu ilk günden bu yana vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Diyanet Mola usulüne uygun bir şekilde önemli hizmetler ifa etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

ÇAPAR’DAN BEŞLİ’YE GÖNDERME!

Burulaş’ın “Ocak 2024’te önceki yönetimin aldığı kararı uyguladık” açıklamasına bir tepki de dönemin Burulaş Genel Müdürü Kürşat Çapar’dan geldi. Sosyal medyasından bir hikaye paylaşan Çapar, Burulaş Genel Müdürü Fahrettin Beşli’ye gönderme yaptı. İşte Çapar’ın o paylaşımı; “ Şirketin birinde çalışan genel müdür, yaşlılığın da etkisiyle işinden ayrılmış. Yerine yeni bir genel müdür alınmış. Eski genel müdür, yeni genel müdüre tecrübelerini anlatmış ve üç adet zarf bırakmış. Her biri numaralı olan bu üç zarf için, her başı sıkıştığında sırayla bir tanesini açmasını söylemiş. Yeni genel müdür işe başlamış. Misyon ve vizyonunu belirledikten sonra verim artsın, işyerinde sinerji ortamı oluşsun diye çalışanlarına çeşitli  seminerler verdirmiş. Bir sene iyi giden işler birdenbire bozulmaya başlamış. Çaresizlik içinde kıvranırken yeni genel müdür, merakla birinci zarfı açmış. Zarfta; “Kendinden önceki müdürü suçla!” yazdığını görmüş. Yeni genel müdür şirket çalışanlarını hemen toplatarak, eski genel müdürün izlediği politikaların sıkıntısını çektiklerini söylemiş ve suçlamalarda bulunmuş. İşler bir süre daha yolunda gitmiş, fakat başka bir sorunla karşılaşmışlar. Yeni genel müdür hemen ikinci zarfı açmış. Zarfta; “Şirketi yeniden organize et.” yazıyormuş. Yeni genel müdür, şirketi revizyondan geçirmiş, sorun çözülmüş, ancak bir süre sonra işler yine bozulmuş. Yeni genel müdür son çare olarak üçüncü zarfı açmış. Zarfta; “Senin dönemin tamamlandı. Üç zarf da sen hazırla ve senden sonra şirketi yönetecek kişiye ver” yazıyormuş. Alıntıdır…”

"BOZBEY BAŞKAN, YA KANDIRILIYORSUN, YA DA YALANA ORTAKSIN”

Tartışmalara katılan AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ise Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e tepki gösterdi.  Başkan Gürkan, standın kaldırılma kararının, iddia edildiği gibi Ocak 2024’te alınmış bir karar olmadığını, ayrıca müftülük yetkilileriyle de konuyla ilgili herhangi bir temas kurulmadığını belirterek; "Kamuoyu ile paylaşmış olduğunuz Terminal bünyesinde bulunan “Diyanet Mola” standını kaldırma gerekçelerinizin her biri izaha muhtaç. Bozbey Başkan, ya kandırılıyorsun, ya da bu yalana sende ortaksın!! Hangisi olduğunu sen söyle” diye seslendi. Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminalinde 2019 yılında İl Müftülüğü tarafından seyahat eden vatandaşlar için danışma noktası olarak kurulan "Diyanet Mola" standının , Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan BURULAŞ tarafından atıl vaziyette bulunduğu ve sair uygunsuzluklara mekan olduğu gibi mesnetsiz iddialarla kapatılamayacağını belirten AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, halkın dini ihtiyaç ve beklentilerine cevap vermek, doğru ve güncel bilgi ile toplumu din konusunda aydınlatmak amacını taşıyan "Diyanet Mola" standı ile ilgili kapatma kararına sert bir tepki gösterdi. AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Bozbey Başkan, ya kandırılıyorsun, ya da bu yalana sende ortaksın!! Hangisi olduğunu sen söyle… Kamuoyu ile paylaşmış olduğunuz Terminal bünyesinde bulunan “Diyanet Mola” standını kaldırma gerekçelerinizin her biri izaha muhtaç” dedi.

İŞTE GÜRKAN’IN YÖNLENDİRDİĞİ O KRİTİK SORULAR

Gürkan yapılan açıklamalarla ilgili de şu soruları yöneltti, “BURULAŞ Genel Müdürlüğü’nün Ocak 2024’te (Alinur Aktaş Başkanımız dönemine ait olduğu kastedilen) almış olduğu böyle bir karar yokken kastettiğiniz karar kimin? Söz konusu stant için; İl Müftülüğü ile BURULAŞ arasında imzalanan protokol süresi Ocak 2025 iken bu tarihin 1 Temmuz 2024 olduğunu nasıl belirlediniz? İlgili standın kaldırılması ve yeni yer belirlenmesi konusunda İl Müftülüğü yetkilileri ‘Bizimle kimse diyaloğa geçmedi’ diyorsa sizler kiminle iletişime geçtiniz? Halkımızın dini ihtiyaç ve beklentilerine cevap vermek, doğru ve güncel bilgi ile toplumu din konusunda aydınlatmak amacını taşıyan "Diyanet Mola" standını esnafımızın şikayet ettiğini söyleyerek sorumluluğu Terminal esnafına yüklemek haksızlık değil de nedir? Eğer bu bilgileri BİRKOP Başkanlığı yapmış BURULAŞ Genel Müdürünüzden aldıysanız, Terminal esnafıyla geçmişlerine bir daha bakın derim.”

Öte yandan Burulaş’ın Diyanet Mola isimli standı kaldırmaya yönelik kararına AK Parti’li milletvekilleri ve yöneticileri de yaptıkları paylaşımlarla tepki verirken, CHP yönetiminin yanı sıra Büyükşehir yönetiminin sessizliği de dikkatlerden kaçmıyor.

Kaynak: Ayşe CANDAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.