SON DAKİKA
Hava Durumu

Gemlik Kent Konseyi’nden Başkan Deviren’e sert tepki!

Yerel seçimlerde CHP Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren’in yönetim şekliyle ilgili Gemlik’te sıkıntılar artıyor. Son olarak istediği yönetimi Kent Konseyi’ne seçtiremeyen Deviren’in genel sekreterlik için dayattığı isim kabul görmedi. Gemlik Kent Konseyi zehir zemberek bir açıklama yaparak başkan ve ekibi tarafından mobbinge maruz kaldıklarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 14:50
Kaynak: Ayşe CANDAN
Gemlik Kent Konseyi’nden Başkan Deviren’e sert tepki!

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren’in her attığı adımda ciddi tepkiler almaya devam ediyor. Yakın zamanda düzenlenen lezzet şenliğinde PKK’lı teröriste övgü dizen şarkı çalınması, kitap fuarında ise çağrılan DP Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt’un Cumhurbaşkanına hakaret ve iftira dolu konuşmasının yankıları sürerken bu kez Kent Konseyi zehir zemberek bir açıklama ile Deviren’i hedef aldı.

Gemlik’te 3 ay önce seçilerek göreve başlayan Gemlik Kent Konseyi yönetimi,  sosyal medyadan yaptığı zehir zemberek açıklama ile CHP’li Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren ve ekibini hedef aldı. Açıklamada, Belediye Başkanı Şükrü Deviren ve danışmanlarından oluşan özel çalışma ekibi tarafından kendilerine mobbing uygulandığı ileri sürüldü.

Belediye Başkanı Şükrü Deviren'in Gemlik Kent Konseyi seçimleri boyunca ortaya koyduğu tutumun kamuoyunca bilindiğine dikkatlerin çekildiği açıklamada, “Buna rağmen bizlerin ise seçim gününden bugüne kadar Gemlik'imize hizmet etmek için sergilediğimiz sağduyulu tutum da ortadadır.  100 günlük görev sürecimiz boyunca yapılan onlarca haksızlığı, belediye içinde verilmeyen odamızı, Gemliklilerin vergileri ile yapılan etkinliklerin ısrarla dışında tutulduğumuzu anlatma gereği duymuyoruz. Belediye Başkanımız Şükrü Deviren'in sergilediği tek bir isim üzerinden "Ben yaptım, oldu" zihniyetindeki despot tavrını ortaya koymadan da son günlerde konuşulan Kent Konseyi Genel Sekreterliği konusunu aydınlatamayacağımız ortadadır” denildi.

DEVİREN’E ŞASA HATIRLATILDI

Kent Konseyi Yönetimi tarafından yapılan açıklamada, bu kuruluşların belediye başkanlarının istediği şekilde evrilebilecek yapılar olmadığına vurgu yapılarak, “Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki, kent konseyleri belediye başkanlarının istediği şekile evirebilecekleri bir yapı değildir. Kent konseyleri, kuruluş hükmünü 5393 sayılı kanundan alan, İçişleri Bakanlığı tarafından 2006 yılında çıkarılan ve 2009 yılında değiştirilen yönetmelik hükümlerine göre faaliyet gösteren, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme usul ve esaslarının bütünüdür ve bunu, biz değil; devletin yasası demektedir.  Bu yasa hükmünce Gemlik Belediye Başkanımız Şükrü Deviren ile 08.08.2024 tarihli yaptığımız toplantıda kendisine Madde 14/A gereğince genel sekreter belirlemek adına üç aday isim önermesi gerektiğini ve yürütme kurulunun, yapacağı oylama ile bunlardan birini seçmesi gerektiğini ısrarla anlatmamıza rağmen, kural tanımadan tek bir isim olan Dilan Geyik ismini önümüze sunmuştur. Kendisine hem usule hem de kişinin seçim süresince karşı liste için çalışan, seçim gününde de salonda buna devam eden biri olduğundan, etik kurallara aykırı bir tavır içinde olduğunu defalarca söylememiz hiçbir şeyi değiştirmemiş, sayın Belediye Başkanı toplantıyı bu tutumla noktalamıştır” ifadeleri kullanıldı.

DEVİREN’İN GÖNDERDİĞİ DİLAN GEYİK İSMİ REDDEDİLDİ

Bu toplantının akabinde yapılan Kent Konseyi Yürütme Kurulu oylamasında üyelerin oy birliği ile usule ve etik değerlere aykırı önerilen Dilan Geyik ismi reddedildiğine işaret edilen açıklamada şunlara yer verildi; “Karar defterine işlenen oylama sonucu, özel kalemi marifeti ile Başkan Beye ulaştırılmıştır. Yönetmeliğin kısıtlamalarından tatmin olmayan Belediye Başkanımız, "Ben istedim, olacak" tavrını devam ettirerek, her yerde tekrarladığı "Belediyeye bizden önce çok adam almışlar, alım yapamıyoruz" sözünü de unutarak, Kültür İşleri Müdürlüğü üzerinden Belediye ve Kent Konseyi arasındaki sekreterya görevini yürütmesi için bahsi geçen arkadaşı işe almıştır. Maalesef, burada da usule uyulmamıştır. Yönetmelik Madde 15 der ki; "Kent konseyinin sekreterya hizmetleri, ilgili belediye tarafından önerilecek ve yürütme kurulu tarafından kabul edilecek görevliler tarafından yerine getirilir."  Şimdi hal böyle iken, neresinden tutsak elimizde kalan bu baskıcı anlayış karşısında, yine bir umut ile Belediye Başkanımız Şükrü Deviren'den bir toplantı talep ettik. Belediye başkanımızın kendi belirlediği günde, kendi belirlediği saatte, kendi makamında, kendi oluşturduğu toplantıya, her biri Gemlik'in önemli STK'larında başkanlık yapan ve muhtarlarımızdan oluşan yürütme kurulumuza hiç bir şekilde önceden katılamayacağını bildirmeden gelmeyerek bir kere daha bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır. Belediye Başkanımıza açık çağrımız; Bizimle uğraşmayı bıraksın, kentsel dönüşüm ile uğraşsın. Bizimle uğraşmayı bıraksın, temizlik sorunu ile uğraşsın. Bizimle uğraşmayı bıraksın; otopark, trafik sorunu ile uğraşsın. Bizimle uğraşmayı bıraksın, Gemlik'e belediye başkanlığı yapmak ile uğraşsın.”

(Ayşe Candan)

Kaynak: Ayşe CANDAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.