SON DAKİKA
Hava Durumu

Gemlik’te bütçe skandalı!

Deprem uzmanlarının üstüne basarak adres gösterdiği Gemlik’te, belediye 1 milyar TL’lik 2025 yılı bütçesine kentsel dönüşüm ve kamulaştırmaya 2 milyon 500 bin TL ayırdı. AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Taşer, 2025 bütçesinde deprem için ayrılan kaynağa tepki göstererek,  tanıtım ve reklam için bile 28 milyon kaynak ayrıldığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 13:52
Kaynak: Ayşe CANDAN
Gemlik’te bütçe skandalı!

Marmara Bölgesi’nde beklenen depremle ilgili dönem dönem kamuoyunda yerini korurken, özellikle deprem uzmanları tarafından Gemlik işaret ediliyor. Daha önce deprem riski nedeniyle taşınması ile gündeme gelen Gemlik’in acilen kentsel dönüşüme girmesi gerekirken, belediyenin bu konuyu gündemine almaması ise büyük tepki çekiyor. Geçtiğimiz günlerde Gemlik Belediye Meclisi’nde oya sunulan belediyenin 2025 yılı bütçesi 1 milyar lira olarak onaylandı.

Ancak Gemlik Belediye Meclisi’nde onaylanan bütçe muhalefetin tepkisini de beraberinde getirdi. AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Taşer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepkisini dile getirdi. Taşer, “2025 YILI GEMLİK BELEDİYESİNİN MÜKEMMEL ,VİZYONSEL , İCRAATCI BÜTÇESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM KAMULAŞTIRMA İÇİN AYRILAN PARA 2,5 milyon tl ( bir daire alabilirse tebrik edeceğim ) GEMLİK ZATEN DEPREM BÖLGESİNDE DEĞİL Kİ NE GEREK VAR PARA HARCAMAYA DEĞİL Mİ KIYMETLİ BAŞKAN. KENDİSİNİ TANITIM VE REKLAM İÇİN AYIRDIĞI PARA 28 MİLYON TL ( bu kadar para harcamanıza gerek yok bütün Gemlik sizi kentsel dönüşüm bütçeniz ile zaten tanıyacak sayın başkan )” ifadelerini kullandı.

Deprem riski hızla artarken, festival ve konserlerle gün dolduran, kentin ana sorunlarıyla ilgili plan ve projesi olmayan CHP Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, seçilmesinin üstünden 6 ay geçmesine rağmen ilçede bugüne kadar elle tutulur bir icraat gösteremedi. Deviren özellikle esnafın büyük tepki gösterdiği lezzet şenliği adı altında düzenlenen sağlıksız gıda ticareti etkinlikleri ile gündeme gelirken, yine benzer bir etkinlikle terör örgütünü öven şarkının çalması nedeniyle de ilçe halkının büyük tepkisiyle karşı karşıya kaldı. Deviren, Gemlik Kent Konseyi’ndeki operasyonları ile de tartışılmaya devam ediyor.  

Kaynak: Ayşe CANDAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.