SON DAKİKA
Hava Durumu

 Hepsinin ismi “Kent Lokantası” olacak!

İstanbul’da başlayan ve CHP yönetimindeki belediyelere sirayet eden ucuz lokanta uygulamasında bütünlüğün sağlanması ve standart oluşturulması için parti belediyelere tek isim kullanmaları yönünde talepte bulundu. Bursa’da Semt, Halk ve Kent isimleri ile hizmet veren lokantaların isimleri “Kent Lokantası” olarak kullanılacak.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2024 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2024 15:31
Kaynak: Ayşe CANDAN
 Hepsinin ismi “Kent Lokantası” olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin geçtiğimiz yıl dar gelirli kesimin dışarıda yemek yiyebilmesi için açmaya başladığı “Kent Lokantası” uygulaması, 31 Mart Yerel seçimlerinde CHP’ye geçen belediyelerin de gözdesi haline geldi. Bursa’da Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra Osmangazi, Gemlik ve Nilüfer’de de farklı isimlerle lokantalar faaliyete geçerken, İYİ Partili Karacabey Belediyesi de Kent Lokantası açtı.

60 TL ile 80 TL arasında değişen rakamlarda vatandaşlara günün belli saatlerinde tabldot yemek hizmeti veren lokantalar oldukça ilgi görüyor. Tabldot sayısı ve süre sınırlaması olan lokantalar özellikle dar gelirli kesimin ilgisini çekerken, her geçen gün sayıları artıyor. Son olarak Nilüfer Belediyesi Görükle’de “Kent Lokantası” ismi ile benzer bir hizmeti başlatırken, Nilüfer’in lokantasında tabldot yemeğin satış fiyatı 70 lira olarak uygulanıyor.

(Ayşe Candan)

Kaynak: Ayşe CANDAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.