SON DAKİKA
Hava Durumu

İnternete rekor zam TBMM gündeminde!

İnternet ve GSM’ye yapılan astronomik keyfi zamlara tepki artarak devam ederken, Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, zamları TBMM gündemine taşıyor. Öztürk, TBMM Başkanlığı’na konuyla ilgili araştırma önergesi verdi. 

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 15:31
Kaynak: Ayşe CANDAN
İnternete rekor zam TBMM gündeminde!

Son günlerde kamuoyunda büyük tepkiye yol açan internet ve GSM operatörlerinin yüzde 300’lere ulaşan fahiş zamları kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor. İnsafsızca yapılan zamlara tepki gösteren vatandaşlar, faturalarını yayımlayarak önlem alınması için feryat ediyor. Enflasyonun 7-8 katı oranında zam yapan operatörlere ilgili kurumların müdahale etmesini isteyen vatandaşlar, operatörler tarafından halkın soyulduğunu ifade ediyor. 
Yapılan zamlarla ilgili CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk de harekete geçerek TBMM Başkanlığı’na araştırma önergesi verdi. Öztürk yaptığı açıklamada, “Ekonomik krizin faturası halka kesilirken, vatandaş en temel ihtiyaçlarından vazgeçmek zorunda kalıyor. 2024 yılında iletişim de herkes için en temel ihtiyaçlardan biri. Ancak GSM operatörlerinin kestiği fahiş faturalar, vatandaşı artık isyan etme noktasına getirdi. #OperatoerSoygunu’na karşı TBMM Başkanlığı’na Araştırma Önergemizi sunduk. Halkımız neden dertliyse biz de ondan dertliyiz. Kimse kendini yalnız ve çaresiz hissetmesin, biz buradayız!” dedi. 
TBMM Başkanlığı’na verilen araştırma önergesinde, “İletişim ve teknoloji çağında cep telefonu ve internet kullanımı artık lüks değil, ihtiyaç halini almıştır. Türkiye’nin bozulan ekonomisi ve bunun neden olduğu enflasyon sonucu alım gücü iyiden iyiye düşen vatandaş, internete erişmekte de sıkıntı yaşamaktadır. Özellikle GSM operatörlerinin fiyat tarifelerini her ay güncellemesi, vatandaşa yüklü faturalar gelmesine neden olmaktadır. GSM operatörlerinin müşterilerine sunduğu tarifelerin neye göre belirlendiğinin, tarifelerde phaksız fiyat uygulanıp uygulanmadığının ve fahiş fiyatların vatandaş üzerindeki etkilerinin araştırılması amacıyla Anayasa’mızın 98.inci, TBMM içtüzüğünün 104 ve 105’inci maddelerine dayanarak meclis araştırması açılmasını saygılarımızla arz ederim” denildi.

(Ayşe Candan)

Kaynak: Ayşe CANDAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.