SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP’den Dalgıç’a kaynak uyarısı!

MHP Mudanya Meclis Üyesi Erkut Seymenler, bu ay belediye meclisinde oy çokluğu ile geçen stratejik planla ilgili düşüncelerini aktarırken, belediye kaynaklarının verimli kullanılması ve her kuruşun vatandaşa hizmet olarak yansıması noktasında hassasiyet beklediklerini söyledi. Arazi satışından gelen 312 milyon liranın doğru kullanılmasını da isteyen Seymenler, geçmişten gelen ve Mudanya’nın sırtında yük olan yanlış işlerinde kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2024 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2024 13:55
Kaynak: Ayşe CANDAN
MHP’den Dalgıç’a kaynak uyarısı!

Mudanya Belediye Meclisi’nin Ekim ayı olağan toplantısında, 2025-2029 Stratejik Planı oy çokluğuyla kabul edildi. Meclis toplantısının ardından açıklama yapan MHP Mudanya Belediye Meclis Üyesi Erkut Seymenler, kamuoyunun dikkatini çekmek istediği konuları aktardı.

Mudanya Belediye Meclis toplantısında oy çokluğuyla geçen Mudanya Belediyesi 2025-2029 Yılları Stratejik Planı’nı değerlendiren Seymenler, “ Stratejik plan yapılmış olmak için olmamalı, belediye faaliyetlerinde yol haritası görevi görmelidir. Belediyenin, faaliyetlerinde bu stratejik plan doğrultusunda hareket edip etmediği, tüm duyarlı Mudanyalıların takibinde olmalıdır. Sonuçta ciddi zararlar açan son on yıllık süreçte de stratejik plan vardı” dedi.

Mudanya Belediyesi’nin bir süredir devam eden ekonomik sorunlarının Hasköy’de satılan arazilerin parasının kasaya fimesiyle rahatlama olduğunu da anlatan Seymenler, “Hasköy’deki 5 ada 55 parsel arsanın satışından gelen 312 milyon lira özelinde olduğu gibi, elde edilen gelirlerin doğru şekilde değerlendirilmesi. Harcamaların gerçekten kamu yararı güden, katma değer oluşturan ve gelir getiren yatırımlara dönüşmesi gerekiyor. Meclis toplantısında ‘Nihayet banka hesabımız yeşerdi, ne yapacağımızı şaşırdık’ diye durumunu ifade eden belediye başkanının sözleri gösteriyor ki belediyenin bu geliri harcama konusunda ciddi bir planlamaya ihtiyacı var. Stratejik plan kopyala-yapıştır şeklinde hazırlanmadıysa bu konuda yardımcı olacaktır” ifadelerini kullandı.

MHP TÜRKYILMAZ’IN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

Seymenler, geçmişten gelen, yanlış yapılan işlerin faturalarıyla yüzleşmek ve bunların kamuoyuna somut verilerle, şeffafca açıklanmasını isterken, Zübeyde Ana Çocuk Akademisinin milyonlarca zarar ettiğini daha yeni öğrendiklerinin altını çizdi. Seymenler, “Geçmişten gelen daha başka hangi projeler bu şekilde zarar ediyor, nereye ne kadar yanlış para harcanmış, ahlaklı ve erdemli bir siyasetin gereği olarak belediye başkanı bunları açıklamalı ki yarın bunlar ortaya çıktığında bu enkazın altında o da kalmasın” diye konuştu.

(Ayşe Candan)

Kaynak: Ayşe CANDAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.