SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP Grubu Şadi Özdemir’e sordu: Kim bu Nilüfer’in bağışçıları?

CHP’li Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, geçen ay Büyükşehir’de onaylanan 2 milyar ek bütçenin 1 milyar liralık bölümünü oluşturan bağışçıları kamuoyuyla paylaşmamıştı. 2025 bütçesinde ise 1 milyar 520 milyon lira bağış kalemi var. Bursa kamuoyu rant iddialarının havada uçuştuğu, kirli ittifakların cirit attığı Nilüfer’de bu bağışçıların kim olduğunu ve neye karşılık bu bağışların yapıldığını merak ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2024 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2024 10:59
Kaynak: Ayşe CANDAN
MHP Grubu Şadi Özdemir’e sordu:  Kim bu Nilüfer’in bağışçıları?

Milliyetçi Hareket Partisi, Nilüfer Belediye Meclisi’nde milletin delikli kuruşunun peşini bırakmıyor. MHP Grup Sözcüsü Özgür Top, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ve 2025 yılı bütçesinin görüşüldüğü meclis toplantısında, kamuoyunun merak ettiği soruları Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’e yöneltti. Özgür Top, 9 milyar 200 Milyon  gelir bütçesi ve 8 milyar 300 Milyon gider bütçesi olarak ifade edilen 2025 yılı tahmini bütçenin gerçekçi ve uygulanabilir olmadığı görüşünde olduklarını belirtirken, aylardır aksayan maaş ödemelerini bir kez daha gündeme taşıdı.

Geçen ay 2 milyar ek bütçe almasına rağmen halen personel maaşlarının ödenmesinde yaşanan sıkıntılara dikkati çeken Top, “2024 yılında yaklaşık 3 milyar 500 Milyon olarak planlanan ilerleyen süreçte ek bütçelerle borçlanma yoluna giden Nilüfer Belediye Başkanlığı gelinen noktada kamuoyunun gözünde personel maaşlarını zamanında ödemeyen bir pozisyona düşmüştür. Mazbatayı aldığınız günde 1 milyar 134 Milyon olan borç yükü, haziran ayında 1 Milyar 400 Milyon TL ye ulaşırken geçtiğimiz ay istemiş olduğunuz 2 Milyar TL lik ek bütçe talebi gelinen noktanın tüm açıklığı ile kamuoyuyla paylaşılmasını zorunlu kılmaktadır” dedi.

Bütçenin gerçekçi olmadığına da dikkati çeken Özgür Top, “Nilüfer Belediye Başkanlığı geçmişte yaşanan gayrimenkul satışlarına rağmen  2025 yılında da 650 Milyon TL sermaye geliri yani arsa ve bina satışı gözükmektedir, bugün bırakın tesis ve hizmet ortaya çıkarmayı mali açıdan sıkıntılı bir tabloda olduğumuz kaçınılmaz bir gerçektir. Personel giderleri ve Mutad belediye hizmetlerinin bütçe kalemleri dışında az önce de ifade ettiğimiz gibi bütçe gerçekçi değildir. Bugün bütçeden ziyade içinde bulunduğumuz mali durumun geçmişi ve bugünü tüm samimiyetle tarafınızdan kamuoyuna açıklanmalıdır” diye konuştu.

“BAĞIŞ KAYNAĞINI AÇIKLAYIN”

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin geçen ay yapılan birşeliminde Nilüfer Belediyesi’nin talep ettiği 2 milyar ek bütçe, kabul edilmiş ancak bütçenin 1 milyar lirasının bağışlar kaleminde yer alması tartışmalara yol açmıştı. Bu konuyu da bir kez daha gündeme taşıyan MHP Grup Sözcüsü Özgür Top, “Geçtiğimiz günlerde talep edilen Ek bütçenin kısmi kaynağı olarak ifade edilen Gerçek ve Tüzel kişi bağışı 1 milyar TL nin kimler tarafından bağışlayacağı aynı zaman da 2025 yılında gözüken 1 Milyar 520 Milyon Bağış kaynağının açıklanması beklenti dahilindedir. Bağış tutarlarının gerekçelerini ne olduğu kamuoyunca sık sık gündeme getirildiğinden bu konuda açıklama yapmanız elzemdir” dedi.

MHP, AK Parti ile birlikte bütçeye red oyu verirken, Nilüfer Belediyesi 2025 yılı bütçesi CHP’li üyelerin desteğiyle oy çokluğu ile kabul edilmişti.

(Ayşe Candan)

Kaynak: Ayşe CANDAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.