SON DAKİKA
Hava Durumu

O bacayla ilgili açıklama geldi!

Orhaneli’de faaliyetlerini sürdüren termik santralin bacasından çıkan kirli dumana CHP’li Harmancık ve Büyükşehir Belediye başkanlarının tepkisinin ardından Çelikler Holding yazılı bir açıklama yaptı. Filtrelerin sürekli çalıştığına işaret edilen açıklamada, kirliliğe neden olma iddiası reddedildi.  

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 14:23
Kaynak: Ayşe CANDAN
O bacayla ilgili açıklama geldi!

Orhaneli’de Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun 2015 yılındaki kararıyla Çelikler Holding'e satılan Orhaneli Termik Santrali'nin bacasından çıkan siyah dumanlar bölge halkı ve belediye başkanlarının tepkisine neden oldu. Tepkilerin yoğunlaştığı Orhaneli Termik Santrali ile ilgili Çelikler Holding tarafından gönderilen açıklamayı Orhaneli Kaymakamlığı kamuoyuyla paylaştı. Sosyal medyadan yapılan paylaşımda “Bugün sosyal medyada Çelikler Holding Orhaneli Termik Santral İşletme Müdürlüğü ile alakalı haberlere dair ilgili firmanın cevabi yazısı ektedir. Kamuoyuna saygıyla sunulur denildi.

Açıklama şöyle; “Çelikler Orhaneli Tunçbilek Elektrik Üretim AŞ Orhaneli Şubesi olarak Bursa İli Orhaneli İlçesi Karıncalı Mahallesi Mevkiinde “Yerli Linyit kömürü ve Elektrik Üretimi” faaliyeti göstermekteyiz.

İşletmemize ait 29.12.2021 tarihli hava emisyon ve düzenli depolama-2. Sınıf konulu çevre izin ve lisans belgesi bulunmaktadır. İlgili belgenin tarafımıza verilmesi esnasında izin esas emisyon ölçümleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından yetkili kabul edilen firmalar ile yapılmakta ve Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği gereğince her 2 yılda bir yine yetkili firmalarca teyit emisyon ölçümleri yapılmaktadır. İlgili ölçümler Bakanlığımıza ve İl Müdürlüğümüze sunulmaktadır.

Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliği Kontrolü Yönetmeliğimiz gereği bacamızda bulunan Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri ile veriler anlık olarak takip edilmekte ve her 15 dakika da bir Bakanlığımızın Sürekli İzleme Merkezi’ne veri gönderilmektedir.  İşletmemizde Elektrostatik Filtre ve Baca Gazı Kükürt Arıtma Tesisi bulunmaktadır ve sürekli çalıştırılmaktadır.  İlgili haberlerde oluşan görselin işletmemize ait teknik arızalar nedeniyle devre harici olma ve tekrar devreye girme aşamalarında işletme standartları gereği fuel-oil ateşlemesinden kaynaklı olduğu, işletmemizin çevreye zararlı emisyon çıkışı yapmadığını, işletmemize ait yerel basında oluşan haberleri üzülerek takip ettiğimizi belirtmek isteriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”.

 (Ayşe Candan)

Kaynak: Ayşe CANDAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.