SON DAKİKA
Hava Durumu

Sarhoştum aydım, ben bu işten caydım!

Yerel seçim öncesi Hürriyet Köyü’nün kamuya geçen arazilerinin satılmayacağı ve köylülere geri verileceğini vaad eden Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, katıldığı bir internet yayınında arazilerin köylülere iade edilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 16:01
Kaynak: Ayşe CANDAN

Büyükşehir Belediyeleri Kanunu çerçevesinde merkeze bağlanan köylerin belli taşınmazlarının belediyelere aktarılmasının ardından İYİ Parti ve CHP’nin başını çektiği muhalefet köylülerin malları satılıyor yaygarası yaparken, en fazla köyden geçen araziyi de bu partilere bağlı belediyelerin sattığı zaman içerisinde görüldü. Bursa’da seçim öncesi uzun süre gündemi meşgul eden konulardan birisi olan Kraacabey’e bağlı Hürriyet Köyü’nden belediyeye geçen arazilerle ilgili en çok ses çıkaran parti İYİ Parti olmuştu. İYİ Parti’nin şovmen vekili Selçuk Türkoğlu, Hürriyet Köyü’nden bir ekibi TBMM’de ağırlayıp basın açıklaması yapmış, köylülerin hakkını sonuna kadar savunacaklarını ve yönetime geldiklerinde bu arazilere zaman kaybetmeden geri vereceklerini açıklamıştı.  Seçim öncesi İYİ Parti’den Karacabey Belediye Başkan adayı olan ve seçilen Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı da propaganda sürecinde Hürriyet köyü’nün arazilerinin asla satılmayacağını ve köylülere iade edileceğini söyledi.

Ancak devir değişince verilen sözler de unutuldu. Dahası o gün söylenenlerin tam tersi söylenmeye başlandı. Şov yapmaya gelince İran sınırına bir solukta giden İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu seçimden sonra ettiği sözleri unuttuğu gibi Hürriyet Köyü’nün bir daha adını bile anmadı. Karacabey’de tarla tarla dolaşarak domates fiyatları üzerinden üreticiyi istismara giriştiren Türkoğlu, yolunun üstünde olan ve verilmiş sözlerinin olduğu Hürriyet Köyü’ne bir daha direksiyon çevirmedi.

Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı ise uzun süredir devam eden sessizliğini bir internet sitesine bozarak, Hürriyet Köyü arazilerinin geri verilmesinin mümkün olmadığını, arazilerin belediyeye ait olduğunu ve kendilerinin değerlendireceğini açıkladı.

Yaşanan bu gelişmeleri ve bu u dönüşünü vatandaşlar, “Sarhoştum aydım, ben o işten caydım” tekerlemesiyle yorumladı. Öte yandan Hürriyet köyü sakinleri birkaç ay önce ziyaret ettikleri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e gözlerini çevirerek onun da asla satılmayacak dediği arazilerle ilgili sözünü tutup tutmayacağını dikkatle takip ediyor.  

(Ayşe Candan)

Kaynak: Ayşe CANDAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.