SON DAKİKA
Hava Durumu

Yılların kanayan yarasını MHP gündeme getirdi Bu eziyete son verin!

Mudanya Devlet Hastanesinin ilçenin 10 kilometre dışına yapılması ve eski devlet hastanesinin kapatılmasının ardından Mudanyalıların yıllardır yaşadığı çile devam ediyor. Belli saatlerden sonra ulaşımın olmadığı hastaneye vatandaşlar gidemezken, şehir merkezindeki eski hastane ise “Sağlıklı Yaşam Merkezi” adı altında haftanın 5 günü sağlık ocağına benzer bir hizmet veriyor. MHP ulaşım sorununu Mudanya Belediye Meclisine taşıdı.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2024 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2024 12:40
Kaynak: Ayşe CANDAN
Yılların kanayan yarasını MHP gündeme getirdi Bu eziyete son verin!

  Mudanya’da sağlığa ulaşma sorunu her geçen gün daha da artıyor. Tepedevrent mevkiindeki hastaneye akşam belli saatten sonra ulaşım sağlanmıyor. Ya taksi ya özel araçla hastaneye ulaşma şansı olan ve nüfusunun büyük bölümü emekli olan Mudanya’da, vatandaşın feryadını yıllardır Bursa Valiliği,  İl Sağlık Müdürlüğü, belediyeler ve Sağlık Bakanlığı duymuyor. Vatandaşlar çile çekmeye devam ederken, vahim sorunu MHP Mudanya Belediye Meclis toplantısına taşıdı. Meclis toplantısının ardından bir açıklama yapan MHP Mudanya Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Hanifi Yazar, “Yazılı Önerge Mudanya halkının önemli bir sorunu olan Mudanya Devlet Hastanesi ulaşım sorununa çözüm olması adına Şehir merkezinde bulunan Eski Hastane ile Mudanya Devlet Hastanesi arasında ring ulaşımı sağlamak üzere Otobüs tahsisi talebinde bulunduk. Talebin Mudanya belediyesinin sağlayamadığı durumda Büyükşehirden temas kurarak sağlanmasını talep ettik.  Başkan Deniz Dalgıç ulaşım sorununu farkında olduklarını Konuyu Ulaşım Müdürlüğüne ileteceklerini bildirdiler. Bu ve buna benzer hususlar için Geçtiğimiz ay Ukome ile  görüşme yapıldığını ve çözüm için talepte bulunduklarını ilettiler” dedi.
Mudanya’da akşam sekizden sonra hastaneye toplu ulaşım sağlanmıyor. Yine hafta sonları şehir içinde iğne yaptırabilecek bir sağlık kuruluşu da bulunmuyor. Vatandaşlar hafta sonu iğne yaptırmak için ilçenin 10 kilometre dışındaki hastaneye gitmek zorundalar.
İlçeye yıllarca hastane olarak hizmet veren Şadiye Rüştü Devlet Hastanesi, kapatılarak Sağlıklı Yaşam Merkezi’ne dönüştürüldü. Poliklinik hizmeti vermeye hatta geceleri acil servis hizmeti vermeye uygun sağlık merkezi sabah 9 akşam 5 hizmet veriyor. Hafta Sonları ise kapalı. Diyetisyen, KETEM gibi sağlık kuruluşlarının içinde de hizmet verebilecek bölümlerle adeta sağlık çalışanlarının denize karşı dinlenme tesisi haline gelen sağlık kuruluşunun bir an önce 24 saat poliklinik ve ilk müdahale birimi haline getirilmesi isteniyor. Ancak İl Sağlık Müdürlüğü, tamamen atıl duruma gelen sağlık kuruluşunu mevcut haliyle işletmeye devam ediyor. Mudanyalılar da soruyor İl Sağlık Müdürlüğü bize neden bu zulmü yaşatıyor?

(Ayşe Candan)

Kaynak: Ayşe CANDAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.