SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zehir kusan haramiler böyle korunuyor!

Bursa’da yıllardır tüm tepkilere rağmen filtre kullanmayarak vatandaşları ve çevreyi zehirleyen haramiler, yeterince müeyyide uygulanmadığı için gözü karartıp pervasızca zehir saçmaya devam ediyor. Tarım Bakanlığı, tağşiş ve taklit ürünleri pazara sunan firmaları teşhir ederken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı KVKK’yı öne sürerek topu yine taca atıyor. 

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2024 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2024 16:52
Kaynak: Ayşe CANDAN
Zehir kusan haramiler böyle korunuyor!

Çevre Şehircilik Bakanlığı ve özellikle Bursa Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, tüm tepkilere rağmen Bursa’da zehir kusan fabrikalara müeyyide uygulamamakta direniyor. Defalarca gündeme taşıdığımız ve görüntülerle ispat ettiğimiz zehir salınımına karşı bir türlü harekete geçmeyen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, zehir tacirlerine göz yummaya devam ediyor. 

CİMER’e yapılan bir şikayete yanıt veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2023 yılında 29 Milyon 689 lira, 2024 yılında ise 48 milyon 48 bin lira ceza yazıldığını bildirdi. Ancak bakanlık kimlerin çevreyi kirlettiğini ve hangi firmalara bu cezaların kesildiğini açıklamadı. İsim açıklamama nedenini kişisel verileri koruma kanununa dayandıran Bakanlık, topu taca atmayı uygun gördü. 

Oysa ilk başta bakanlık olan Tarım Bakanlığı, düzenli olarak gıda ürünlerinde taklit tağşiş yapan firmaları açıklıyor ve kamuoyuna ifşa ediyor. Buda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın taşra birimlerinde rüşvet döndüğü  iddialarını kuvvetlendiriyor. Bursa’da zaman zaman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile ilgili rüşvet iddiaları kamuoyu gündemine yansıyor. Şimdi vatandaş soruyor. Tarım Bakanlığı’nın firma isimlerini açıkladığı bir iklimde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın elini tutan ne? KVKK Tarım Bakanlığı için geçerli değil mi?

(Ayşe Candan)

Kaynak: Ayşe CANDAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.