SON DAKİKA
Hava Durumu

PAPAZ

Yazının Giriş Tarihi: 11.05.2018 21:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.05.2018 21:00
Gazetelerde geçtiğimiz günlerde yer alan “Rahip Andrew Brunson'un davasını takip eden New York Hıristiyan Kilisesi rahiplerinden William Devlin'in The Christian Post'un internet sayfasında yayımlanan makalesinde, kamuoyuna Brunson ile Fetullah Gülen'in takas edilmesi önerisinde bulunuldu.” Şeklindeki haber dikkatimi çekmiş ama üzerinde pek durmamıştım. Gündemdeki başka konular daha ağır basmıştı. Belki de fazla kale almamıştım…

Hata etmişim. Daha dikkatli olmam gerekirmiş. Ertuğrul Özkök’ün “Maskeli heriften medet umanlara kötü haber.” Başlıklı yazısını okuyunca kafama dank etti. Meğer bu rahip Amerikalılar için gerçekten de çok önemliymiş ve onu geri alabilmek için her yolu denemeye hazırmışlar. Hatta ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Papaz Brunson ile Gülen'in takas edilmeleri önerisine "Böyle bir yola girebileceğimizi hayal bile edemiyorum." Demesi de taktik gereği olan ifadeymiş.

Ne yapıyor Özkök yazısında? Hakkında açılan bir davadaki gizli tanığın deşifre edildiğinden, ceza aldığından falan bahsedip zemin hazırladıktan sonra bu Papazla ilgili aba altından sopa göstermeye çalışıyor, hafiften tehditkâr bir yaklaşımla “İzmir’deki rahip davasında da bir “gizli tanık” türemiş... Eğer bu karakterin söylediklerine itibar edilerek bu insan hakkında bir karar verilecekse... Derim ki böyle karakterlere itibar etmeyin... Varsa elinizde sağlam delillere bakarak karar verin...” diyor. Büyük cesaret! Adalete ne yapılacağını söylüyor, hükümete laf çarptırıyor. Böyle yapabilmesi için emrin büyük yerden gelmiş olması gerek.

Papaz onlar için önemli değil, çok önemli demek ki.

Bu yüzden gazete haberlerindeki William Devlin haberlerini kaynağından tetkik etmek istedim. The Christian Post’da yayınlanan makalenin orijinaline baktım. Ne görsem beğenirsiniz? Devlin’in makalesi İncil’in “Tarihler” kitabının 12’inci bölümünün 32’inci ayetiyle başlıyor. Önce bu ayette ne yazıldığına bakalım. Şöyle diyor;

“İssakaroğullarından 200 kişi. Bunlar İsraillilerin ne zaman ne yapması gerektiğini bilen kişilerdi. Boy başlarıydı ve bütün akrabalarını yönetirlerdi.”

Burada bir mesaj var. Ayet Davut Peygamberle ilgili olsa da savaşa destek verilmesi ve orduların toplanarak bir araya getirilmesinden söz ediyor. Savaşa destek verilmesi için İsrail’den, diğer milletlerden yardım isteniyor. Meraklısı bulup bölümün tamamını okur.

Makaledeki takas önerisi ise son çare olarak veriliyor.

Ertuğrul yazısını işte bunun ardından kaleme aldı. Papazı serbest bırakın demenin görece güvenli bir yolunu seçti. Yazısında suç işlememiş olacak ama mesajı da verecek…

Netice itibarıyla bunlar papazlarını almak için türlü yollara başvuracaklar elbet ama, sonunda karşılığında Gülen’in iadesine bile razı olabilecekler.

Benden söylemesi…
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.