SON DAKİKA
Hava Durumu

Partili doktor

Yazının Giriş Tarihi: 05.09.2016 23:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.09.2016 23:05
Doktorun işi tedavi etmektir. Hayat kurtarmaktır. Hastasının kim olduğuna bakmaksızın onu iyileştirmek için çaba sarf etmektir. Mezun olurken bunun için bir de yemin etmiştir. Hipokrat Yemini diye bilinen o yemin bizim tıp fakültelerinde genelde şöyledir:

“Tıp fakültesinden aldığım bu diplomanın bana kazandırdığı hak ve yetkileri kötüye kullanmayacağıma, hayatımı insanlık hizmetlerine adayacağıma, insan hayatına mutlak surette saygı göstereceğime ve bilgilerimi insanlık aleyhinde kullanmayacağıma, mesleğim dolayısıyla öğrendiğim sırları saklayacağıma, hocalarıma ve meslektaşlarıma saygı göstereceğime din, milliyet, cinsiyet, ırk ve parti farklarının görevimle vicdanım arasına girmesine izin vermeyeceğime, mesleğimi dürüstlük ve onurla yapacağıma, namusum ve şerefim üzerine yemin ederim.”

İyi de bazı yerlerde öyle olmayabiliyor. Bir doktor karşısındaki kişinin kendi savunduğu partiden ya da görüşten başka birini desteklediğini öğrendiğinde onun işini yokuşa sürer mi dersiniz? Onun ilacını vermemek için kendince bilimsel olduğunu öne sürdüğü nedenlerin arkasına gizlenip yıllardır yazdığı ilacı yazmamaya çalışır mı?

İnsanın aklı almasa da böyle bir şey mümkün ne yazık ki?

İddia mı diyeceksiniz?Bu şu anda araştırılması gereken bir iddiadır. Moda deyimiyle “tape” si yok ama işin kaydı kuydu var. İsim vermiyorum. Bakın dikkat edin ben bunun doğruluğunu iyi bildiğim halde isim vermiyorum. Hangi parti olduğunu da söylemiyorum.

Gerekli şikâyet yapıldı. Konu soruşturulacaktır elbet. O soruşturmanın sonucunda suçlu olduğu sonucuna varıldığı takdirde o doktorun ismini de vereceğim, hangi partili olduğunu da söyleyeceğim.

Konunun gayet objektif araştırılacağına da hiç şüphem yok.

Hadi bu araştırılıp ortaya çıkartılacak ama ya darbe ve darbecilere karşı olduğu için iş verilmeyenler, çalışıp kazandığı ve hak ettiği parayı türlü bahanelerle alamayanlar ne olacak?

Onların hakkı nasıl korunacak? Hep muallakta olan konular bunlar. Neyi nasıl ispatlayacaksınız?

Bu kadar hainliğin arasında başka bir tür hainliktir bu. “Sen darbecilere karşı çıktın. Demek Ak Partilisin ha? Biz de seni elimizden geldiğince zor durumda bırakalım.” Diyerek ellerindeki gücü kötüye kullananlar var. Tespiti güç ama bir şekilde mümkün olmalı.

Fetöcü temizliği yapılırken bu tip hainlere de dikkat edilmeli.

Allah büyüktür deyip ona sığınalım. Elbet bir bildiği vardır…

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.