SON DAKİKA
Hava Durumu

Pesimist Saadetçiler

Yazının Giriş Tarihi: 06.02.2017 21:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.02.2017 21:55
Çalıştığım bir kız imam hatip lisesinde, tanık olduğum en ciddi disiplinsizlik (müdür yardımcısının deyimiyle ahlaksızlık) lisede okuyan bir kızımızın sevgilisine yazdığı mektuptu. Bunu da pahalıya ödemişti. Müdür yardımcısı sabah töreninde teşhir etmiş, ağır bir dille azarlamıştı. Bir de zaman zaman okulun yakınındaki pastaneye gidip börek yemeleri, çay-kahve içmeleri vardı. Bunun için ailelerine ihbar ediliyorlardı. Erkek imam hatip lisesinde ise öğlen paydoslarında komşu lisenin önünde sigara içmek, liseli kızlara bakmak ve kız tavlamaya çalışmaktı en sıkıntılı durum.

Kendi öğrenciliğimden bilirim, 3000’e yakın erkek öğrencinin eğitim gördüğü okulumuzun çok az öğrencisi uzun teneffüs ve öğlen paydoslarında yandaki okulun önünde sigara içiyordu. Bu da okul yönetimi tarafından büyük bir kriz olarak algılanıyor ve tedbirler alınıyordu.

Bugün o zamanın liseli çocuklarının sağ olanları, okuyup, adam oldular. Evlenip barklandılar. Çoluk çocuğa, torun torbaya karıştılar. Ve bir kısmı emekli bile olmuştur. Birer serseri, keş, ayyaş gibi yaşamadılar bildiğim kadarıyla. Çok başarılı yerlere gelenleri oldu. Çok büyük işler yapanları oldu. Adlarını sanlarını duyuracak işler yaptılar.

Ama o günden baktığınızda, onları o halde gören kimi pesimist ruhlular, neslin bittiğini, geleceğin bu serserilere mi emanet edileceğini, yeni nesilden umut kalmadığını söylemişlerdir.

Bunları neden yazıyorum?

Bir süredir ateist ve fetocu sayfaların hararetle paylaştığı bir video var sanal medyada. Videoda sanırsam en fazla 13 yaşında olabilecek üç-dört tane başörtülü kız öğrenci canlı video çekip paylaşıyorlar. Çocuklar bir parkta sigara içiyor, küfürlü konuşuyorlar. Dudaklarına ruj sürmüşler bir de. Gençlerin/ çocukların tabiriyle ‘Kopmuşlar.’ Çocuklar belli ki sigara tiryakisi değiller. Belki ilk defa içiyorlar. Ellerine, ağızlarına yakışmıyo. Ağızlarında ki küfürler de ‘Tiki Kız’ların ağızlarına aldıkları cinsiyetçi erkek küfürleriydi.

Bu videoyu ateist sayfaların (Ben onlara antiteist diyorum) paylaşmasını bir nebze anlamak mümkündür. Çünkü onlar ‘Din karşıtlığı’ndan ‘Her türlü değer karşıtlığı’na  evrilmiş durumdadırlar. Aslında onlara ‘Tinerci Ateist’ demek daha yerinde olur. 12-13 yaşında çocukların anlık kopma videolarını paylaşıp, onun üzerinden din ve Müslüman düşmanlığı yapmanın anlaşılır bir tarafı yoktur.

Ama aynı videoyu 100 küsür bin takipçisi olan bir Saadetçi sayfanın paylaşması bu video üzerinden  ‘Alın size Tayyip’in dindar nesli’ propagandası yapması tam bir alçaklıktır. Milyonlarca öğrencisi ve mezunu olan İmam-hatip okullarını- ki bu okullar onların en önemli insan kaynağıdır- ve orada eğitim gören çocukları üç-beş tane anlık kopmuşluk yaşayan çocuklara indirgemek hangi ahlaka, hangi maslahata sığar merak ediyorum. Sayfanın adı ‘Hakkı Üstün Tutanlar’. Yahu bu çocukların hakkı hakk değil mi? Bu çocukları teşhir ederken hangi hakkı üstün tutuyorsunuz? Hangi tinerci kafayı yaşıyorsunuz?

Yıllardır söylenen bir yalan vardır: İstatistiklere göre Türkiye’nin en çok içki tüketilen ili Konya’dır. Neden böyle diye araştırdığınızda, Tekel’in Akdeniz bölgesine dağıtım yapan deposunun Konya ili sınırlarında olduğunu öğreniyorsunuz. Akdeniz’de tüketilen içkilerin tamamı bizim Konyalı’nın hanesine yazılıyormuş. Bu yalan/ yanlış bilgiyi diline pelesenk edenlerin argümanı şuydu: ‘Geçin bunları. Türkiye’nin en çok içki tüketenleri Konyalılarmış, görüntüye bakmayacaksın. Onlar ne yere bakan yürek yakandır. Sen dindardan korkacaksın’ Böylece kendi ‘Günahkarlıkları’nı rasyonelleştirmiş oluyorlardı.

Bu kızların videosu olayında da durum aynıdır. Bu videoyu ve benzerlerini dillerine dolayanlar aslında zımnen onların kitlesel olarak kendilerinden daha ahlaklı, daha temiz oldukları veya olmaları gerektiğini kategorik olarak tescil etmiş oluyorlar.  İmam Hatipli olmanın ya da başörtülü olmanın belli bir edep, ahlak ve iffet standardı demek olduğunu zımnen kabul etmiş oluyorlar.

Biz büyük konuşmak istemiyoruz. Bütün çocuklar bizimdir. Ve armut dibine düşer. Çocuklarımız büyük ölçüde bize benzerler. Tüm okullarımızda her türden insanın her türden çocuğu vardır. Çocuklar arasında ayırım yapmıyoruz. Hangi okulda okurlarsa okusunlar, benzer şeylerin etkisinde bir eğitim alıyorlar. Aynı sokaklar, aynı cafeler, aynı metrolar, aynı sosyal ortamlar, aynı sanal medya… vs.

Rahmetli Erbakan’a etmediğini bırakmayan bir düzeni koruyacağız diye yırtınan bu aslında ‘Batılı Üstün Tutan’ ergen paralel ruhlu pesimist, teşhirci saadetçileri, bahsi geçen çocukların videosunu hunharca teşhir ettikleri için lanetliyorum.

Temiz ahlaklı ve temiz yürekli Saadetçileri de bunlardan teberri etmeye davet ediyorum.

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.