SON DAKİKA
Hava Durumu

PETER CRY WOLF VEYA KILIÇDAROĞLU

Yazının Giriş Tarihi: 10.10.2020 22:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.10.2020 22:19

Kendi hiçbir şey üretemediği için arşiv karıştırıp haber yapan gazetecileriyle pek bir meşhurdur Bursa. Gerçi bunlardan dünya üzerinde de çok vardır ama Bursa’dakiler pek bir meşhurdur. Bunlar ayrıca kendilerine solcu süsü de verirler. Hayatlarında ne “Das Kapital” okumuşlardır ne de “Komünist Manifesto” Bunlara “Vladimir Ilyich Ulyanov kimdir?” diye sorsanız Rus Büyükelçisi zannederler ama solculukta da mangalda kül bırakmazlar. Bir bölümü gitti gerçi. Bir bölümü de aileden zengin olduğu için kitap yazıp kendine ödül verdirerek avunuyor. Bir de hâlâ gazeteci olduğu iddiasında olanlar var ki onlar da tur rehberlerinden duydukları yalanları araştırmadan köşelerinde yazıp entellik taslamakla iştigal ediyor şimdi. Aman diyeyim hatalarını yüzlerine vurmayın. Yoksa sizi mahkemelerde sürüm sürüm süründürmekle tehdit ederler. Maksat rüzgâr olsun kabilinden… 

Bu tipler Avrupa ve Amerika’da da çoktur. Örneğin 17. yüzyılın o meşhur masalcısı Jean de La Fontaine denen Fransız var ya, işte bu zat yazdıklarını Ünlü Hint filozof Beydeba'nın Kelile ve Dimne’sinden araklamıştır. (Eğer daha okumadıysanız, Kelile ve Dimne’yi mutlaka okuyun. Kıssadan hisseleri gerçekten önemlidir.) Bize senelerce “La FontaineMasalları” diye yutturdular. Maksat Batı hayranlığı. Doğu olunca geri kalmışlık addedildiğinden Beydaba diyemiyorlar.

Bu La Fontaine bir başkasından da arak yapmış. Antik dönemin ünlü masalcısı Ezop’unn (Aesop) arakladığı (ilham aldığı diyelim) masallar arasında “The Boy Who Cried Wolf”(Yalancı Çoban) da var. Wikipedia bunlara güzel bir kılıf bulmuş. Diyor ki “Jean de La Fontaine, hem Batı hem de Doğu'da çok çeşitli kaynaklardan fabllar topladı ve bunları Fransız serbest nâzımına uyarladı.”

Bu adamın bir edebi seslenişi olduğunu inkâr edemeyiz. Ya bizdeki “Yalancı Çobanlara” ne diyelim? Onlarda ne edebi ne politik hiçbir yetenek yok. Dikte ettirilenleri söyleyip söyleyiptazminat ödemek tek yetenekleri. Bir de SGK batırmak tabii.

Önce çıktı ortaya bir erken seçim lafı attı. Bu söyledikçe de hem Sayın Başkanımız hem de Sayın Bahçeli bunun gündemde olmadığını defalarca vurguladı. Baktı olmuyor bu defa “Biz erken seçim istemedik ki!” diye kıvırdı. Şimdi de çıkmış Sayın Bahçeliye el pençe divan yalvarıyor ki erken seçim olsun. Aklı sıra ABD’de Biden seçilecek de bunlara büyük destek verip iktidar yaptıracak.

Kemal sen hakikaten şu “The Boy Who Cried Wolf” hikayesinden de betersin.

Kemal! O eski Türkiye’de mümkündü. Bu Türkiye o senin bildiğin vesayet altındaki memleket değil… Sana defalarca denildiği gibi iktidarı sittin sene göremezsiniz.

Ayrıca Biden de seni iyot gibi ortada bırakır. Bunu unutma.

Benden sana tavsiye. Bırak şu politikayı ve CHP’yi git güneyde bir bahçeli ev al. Zeytin yetiştirirsin orada. Tabii pamuklu bit veya zeytin sineği vurmaz ya da dal kanseri ettirmezsen…

Gerçi senin zeytinlerinin yağı da 7 asit çıkar ya neyse. O en azından bizim derdimiz olmaz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.