SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya-Ukrayna savaşında, 1 milyon 67 bin kişi Polonya’ya sığındı

Polonya’nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Robert Trzeciak, 7 Mart itibarıyla 1 milyon 67 bin kişinin Ukrayna’dan Polonya sınırına geçtiğini, bunlardan bin 271’nin Türk vatandaşı olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2022 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2022 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Rusya-Ukrayna savaşında, 1 milyon 67 bin kişi Polonya’ya sığındı

Maslahatgüzar Trzeciak, Rusya-Ukrayna savaşında Polonya’nın tutumunu ve sınırda yaşanan hareketliliği İHA muhabirine değerlendirdi.

Ukrayna’da yaşanan olağanüstü durumda, Polonya’nın ihtiyaç sahiplerine yardım ettiğini söyleyen Trzeciak, “Polonya, Rus saldırganlığı nedeniyle Ukrayna’dan kaçan herkesi milliyeti, ırkı veya dini ne olursa olsun kabul ediyor. Ukrayna’dan silahlı çatışmadan kaçan tüm kişiler, sınırda, Polonya’da kaldıkları süre boyunca, yemek, tıbbi bakım ve dinlenme yeri hakkında bilgi alıyorlar. Polonya ayrıca ücretsiz tıbbi bakım ve sağlık hizmetlerine erişim sağlıyor” dedi.

İnsanlığa ve evrensel değerlere inandıklarını kaydeden Trzeciak, savaştan kaçan herkesin Polonya’da güvenli bir sığınak bulabileceğini söyledi.

07 Mart sabahı itibarıyla 1 milyon 67 bin kişinin Rusya’nın işgalinden kaçarak Ukrayna-Polonya sınırını geçtiğini söyleyen Trzeciak, “İnsanlar sürekli geliyor ve dalga azalmıyor. 6 Mart’ta 142 binden fazla kişi Polonya’ya kaçtı. Hepsi hoş karşılandı ve hepsi yardım aldı. 6 Mart itibarıyla bin 271 Türk vatandaşı da Polonya sınırına geçti” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.