SON DAKİKA
Hava Durumu

Provokasyon siyaseti!

Yazının Giriş Tarihi: 17.07.2021 20:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.07.2021 20:31

CHP’nin tüm Anadolu coğrafyasında inançlı, bu ülkenin bu milletin inanç ve kültürüne bağlı bu milletin evladı olan kahır ekseriyet tabanını bu yazdıklarımdan tenzih ederek başlayayım.

Her Kurban Bayramı öncesi ya da her dini ya da kültürel konu gündeme geldiğinde CHP’nin içinde bir şekilde sızmış ve CHP’den çok DHKP-C ve benzeri örgütlerle iktisatlı belli gruplar ki bu isimler üst yönetimde de oldukça etkililer, aşırı sol ateist gruplar kamuoyunu provake etmek için elinden geleni yapıyor.

Din, inançla ilgilidir. İnanırsan kurallar senin için geçerli inanmazsak yoktur.

İkincisi din kişilerin kendilerini bağlar inanıp inanmamak noktasında. İnanan insanların dini vecibelerini yerine getirmelerinden rahatsızlık duymak ancak ruh hastalığının işareti olabilir.

Bu hangi din olursa olsun geçerli bir durumdur.

İslam dini vecibelerinin yanı sıra ritüeller noktasında da inanmayanları rahatsız edecek hiçbir unsuru içermez.

Ancak ne yazık ki özellikle CHP’yi işgal eden bir zihniyet ki bu küçük bir grubu kapsayan bir durumdur İslam düşmanlığını adeta kendisine bayrak yapmış halde.

    

İşte onlardan biri İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu. Daha önce Kurban Bayramı’na karşı alerjisini söylemleri ve sosyal medya paylaşımlarıyla ortaya koyan Kaftancıoğlu, inanmadığı bir ibadetin rantına göz diktiğini de attığı mesajlarla gösterdi.

Kurban bağışlarını İstanbul Vakfı’na yapılması çağrısında bulunan Kaftancıoğlu, bir de ayrısız gayrısız kurban bağışlarının tüm İstanbul’a bu şekilde ulaşacağını vurgulamış.

Düşünün inanmadığınız bir bayramda insanlar kurban bağışlıyor ve inanmadığınız halde ona göz dikiyorsunuz. İstismar siyaseti yaptıklarını söyleyince de kızıyorlar. Komik şeyler.

Azınlık olmalarına rağmen CHP’yi işgal eden ve Mustafa Kemal Atatürk’ün oluşturduğu çizginin tam tersi noktaya getiren bu zihniyetin cami, ezan ve İslam düşmanlığı ve alerjisi o kadar ileriye gitmiş durumdaki, kendi eğlencelerinde bile bu değerlere saldırmaktan, duydukları alerjiyi dile getirmekten geri kalmıyor.

İşte onlardan biri de Zonguldak’ın Devrek ilçesi Belediye Başkanı Çetin Bozkurt. Arkadaşlarıyla birlikte bir restorana gidiyor.

Eğlence devam ediyor ne güzel. Başkan ve arkadaşlarının keyfi yerinde. İsteyen camiye isteyen meyhaneye gidiyor bu coğrafyada. Anadolu öylesine eşsiz bir coğrafya ki, bu keyfiyeti ve renkliliği sağlıyor herkese.

Eğlenmek yetmiyor Bozkurt’a. İlla insanların değerlerine saldıracak. Saldırmadan duramıyor bu zihniyet çünkü. Üstelik insanların en hassas oldukları noktadan dinleriyle ilgili saldırıyor.

Çok açık provokasyon.

Başkan Bozkurt müzik eşliğinde eğlenirken masasındaki partililere “Çok şanslısınız. MHP’li, AKP’li bir belediye başkanınız olsa şimdi camideydiniz” ifadelerini kullanıyor.

Utanmak diye bir duygunun olduğunu bilmemek ne yazık…

Sonuç olarak insanların inançlarını söz konusu olduğunda özellikle siyasilerin oldukça dikkatli olmaları gerekir. Anadolu coğrafyası bunun acılarını çok çekti. Dini ve kültürel alanda hadsizce yapılan açıklamalar provakatif sözler dönüp dolaşıp ne yazık ki insanları vuruyor.

İstismar etmeden, provake etmeden, insanları aşağılamadan ya da tahrik etmeden siyaset yapmayı öğrenmek zorunda o alandaki insanlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.