SON DAKİKA
Hava Durumu

Ramazan ve zam!

Yazının Giriş Tarihi: 06.05.2019 21:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.05.2019 21:30
Ramazan ayının öncesinde başlayan ve halen özellikle sosyal medya üzerinden devam eden önemli bir tartışma var.  Çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede Ramazan ayında fiyatların düşmesi, kampanyaların yapılması, paylaşmanın zirveye çıkması gerekirken, Türkiye her yıl Ramazan ayı öncesi fiyat artışlarını ve bu durumu fırsata çevirmeye kalkanları konuşuyor tartışıyor.

Oysa o anlı şanlı firmalar “Noel, Yılbaşı, Sevgililer Günü, Kara Cuma, Muhteşem Cuma” indirimleri yapıyor. Bunların hiçbirinin bu topraklarda bir anlamı olmamamasına rağmen. Ama Ramazan’ın bir anlamı var bu topraklarda, bir iklimi var. Bolluğu bereketi ile kardeşlik ile bölüşmek ile inanç ile şevk ile şükür ile hamd ile gelir bu topraklara Ramazan.



Türkiye’de Ramazan’ın ucuzluk rüzgarı ile gelmesi gerekir. Oysa tam tersi zam ile geliyor. Sofraya zam yapılırken Ramazan ayı boyunca tatil bölgeleri akıl almaz kampanyalarla fiyatlarını indiriyor. Boş verin Ramazan’ı gelin tatil yapın der gibi. Zaten o koca firmaların bilmem ne günü adı altında yaptığı indirimlerin de amacı kültürel baskı ve kültürel yayılmacılığı gerçekleştirmek değil mi?

O halde Müslüman mahallesinde salyangoz satma işine bir son verilmeli. Kampanya yapan Ramazan’da yapsın. Ramazan’da kampanya yapan firmaları ve kuruluşları herkes sosyal medya hesaplarından duyursun ki Ramazan nedeniyle indirim yapan firmaları vatandaş bilsin. İndirim yapanla zam yapanı kafasına yazsın!

Bursaspor kurtulur mu?

Spor Toto Süper Lig’in son 3 haftasına girilirken Bursaspor düşmenin en büyük adaylarından biri. Son iki yıl adeta mucizeler eseri ligde kalmayı başaran Bursaspor için bu kez de yeni bir mucize olur mu?

Ali Ay ve yönetimi çekirge misali üçüncü kez zıplayabilecek mi? Ligde kalan maçlara göre bu çok ama çok zor maalesef. Ali Ay ve ekibi Bursaspor’un pırıltılı imkânlarının keyfini sürmekten başka bir şey yapmadı, yapamadı maalesef. Ali Ay, göreve geldiği günden beri Bursaspor’a verdiği borçlarla gündeme geliyor, borç alacak ilişkisi bir türlü normale dönmüyor. Bir gün otoparkçı oluyor, bir gün benzinci. Malum son dönemde bir de mıcır işletme işi var. Futbol bilmeyince, anladığı işe yöneliyor insan demek ki.



Bursaspor’a başkan olmak çok önemli. Bursaspor başkanıysanız Türkiye’nin en önemli işadamlarıyla ayna masada oturur, devletin en önemli kademeleriyle yan yana durursunuz. Bursaspor’un itibarı sizin alır uçurur. Ancak siz o itibara yatırım yapmazsanız, bir gün gelir siz de itibarınızı size kazandıran takımda bir alt lige düşer. Bursaspor düşerse Bursa düşer. Mıcır işinden çok değerli olan bu durumu 3 yıldır Ali Ay anlamadı maalesef. Ali Ay anlamadığı gibi bu şehir de anlamadı. Yazık oldu şampiyon armaya…

Vaziyete gelince…

Geride kalan 3 maçı var Bursaspor’un. Bunların ikisi deplasman biri kendi sahasında. Kendi sahasında en önemli rakibi Göztepe ile oynayacak. Ligin bitimine 3 hafta kala son 3 basamakta Büyükşehir Belediye Erzurumspor (32 puan), Bursaspor (30 puan) ve Akhisarspor (25 puan) var.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.