SON DAKİKA
Hava Durumu

Antepliler, hedef büyüttü

Bursa Gaziantepliler Derneği’nin çiçeği burnunda yeni Başkanı Bilal Şengüloğlu, yeni projeler için kolları sıvadı. Önceliklerinin üye s

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2016 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2016 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Antepliler, hedef büyüttü
Bursa Gaziantepliler Derneği’nin çiçeği burnunda yeni Başkanı Bilal Şengüloğlu, yeni projeler için kolları sıvadı. Önceliklerinin üye sayısını artırmak olduğunu söyleyen Şengüloğlu, “Dernek mantığının üyenin sırtında kambur olmadığını hissettireceğiz. Ortak akılla kalkınmayı planlarken, çalışmalarımızda üyelerin birbirlerine ticari kazanç sağlayacak zemini de oluşturma çabamız olacak” dedi.

filiz

 

 

Kültürel alışverişin her alanda fayda yaratması fikrinden yola çıkarak Bursa Gaziantepliler Derneği Başkanı seçilen Bilal Şengüloğlu, yeni yönetimin proje ve hedeflerini Bursa Şehir Gazetesi’ne anlattı: Doğduğumuz topraklardan uzaklarda, kendimize yurt edindiğimiz güzel Bursa’mızda geçmişten geleceğe bir köprü olması için 25 yıl önce kurulan derneğimizi en üst düzeyde temsil etmek üzere genç, heyecanlı ve enerji dolu ekiple göreve talip olduk.

“MODEL KONUMUNDAYIZ”

Kısa süre önce seçilen Bursa Gaziantepliler Derneği Başkanı Bilal Şengüloğlu, “Derneğimizin kurulması için çalışmalar, 1989’da başladı ve 1991 yılında resmileşti. Kuruluş aşamasındaki sürece de şahit oldum. Gazianteplilerin nüfusu, diğer illerden gelen vatandaşlarımızın sayısına göre Bursa’da çok yüksek değildi. Bu noktada derneğimizin üye sayısı da fazla sayılmaz. Buna rağmen dayanışmayla Gaziantepliler Derneği, model konumuna geldi” ifadelerini kullandı.

“BURSA’DA HEMŞERİ

SAYIMIZ ARTMALI”

Sivil toplum kuruluşu olarak dernekleşmenin önemine de vurgu yapan Bilal Şengüloğlu, “Bizler doğduğumuz topraklardan buralara geldik ve bu şehre entegre olduk. Hemşehrilerimizin yatırımlarıyla Bursa’ya sağlanan katma değerler, örnek sayılabilecek değere sahip. Ancak bizim Bursa merkezimizde 3 bin hemşerimiz var. İlçelerle beraber sayarsak 6 bin hemşerimiz, bu kente yerleşmiş durumda. Bunların çoğu sanayici ve üst düzey yönetici konumunda olup aynı zamanda katma değer yaratan insanlar. Bu sayının artması için çalışmalar yapmamız lazım. Bunun bilinciyle hareket etmeye başladık” açıklamalarını yaptı.

“DAHA FAZLA ÜYE LAZIM”

Bursa Gaziantepliler Derneği’nin üye sayısının yetersizliğine sık sık vurgu yapan Şengüloğlu, “Bizden önceki yönetim, derneğe seçerek üyelikleri kabul etmiş. Bu üye sayısını yükselterek işimizi yapmalıyız. Bizden sonrakilere de öyle bırakmalıyız. Bizim işleyişimizde geçmişten gelen bir uygulamamız vardı. Kimseden para talep etmeden, bağış almadan ve görev paylaşımı yaparak dernekçiliği yürütmeyi tercih ettik. Halen de bunu uyguluyoruz. Bursa’da yaşayan Anteplilere ulaşma konusunda geri kaldık. İşte tam da bu noktada aktif olmamız gerekiyor. Bunun için projelendirmelerimiz de başladı” dedi.

“ANTEP GÜNLERİ DÜZENLİYORUZ’’

Dernek olarak farklı bir çizgide olduklarını kaydeden Şengüloğlu, “Bizim Antepli olarak kültürümüz de farklıdır. Bursa’da bugüne kadar Antep Günleri hiç yapılmadı. Yönetim olarak bir ilki gerçekleştirip Antep Günleri düzenleyeceğiz. Bu organizasyon ile hemşerilerimizi de bir araya getirmeyi planlıyoruz. Bursa kamuoyunda bilinirliği en üst düzeyde olan derneğimizin her alanda örnek işlere imza atması için Yönetim Kurulu olarak projelerimizi hayata geçireceğiz. Misafirhane yapmayı düşünüyoruz.

Bunlar derneğe para kazandıracak devamlılık sağlayacak projeler. Diğer bir projemiz, LÖSEV ile görüşüyoruz. İlik nakli kampanyası düşünüyoruz. Bursa’da Avrupa Birliği Projesi gerçekleştirmek istiyoruz. İlk adımı attık. Randevu talebimiz kabul edildi. Doğduğumuz şehre de hizmet ve insanlığa da hizmet için çalışmak amacımız” ifadelerini kullandı.

“DERGİ ÇALIŞMASI DA YOLDA”

Antep Günleri projesine çok önem verdiklerinin altını çizen Şengüloğlu, “Üyelere destek için, değer verildiğini hissetirmek için farklı projeler yapacağız. Bir hafta sürecek Antep Günleri Fuarı’nda diğer illerden farklı olarak, bu özel günde sadece Antep ürünleri satacağız. Bizim derneğimiz, üyelerine kambur olmaktan ziyade gelir elde edilecek projelerle faaliyetlere yön verilmesi için çalışacak. İkinci önemli projemiz de üyelerimizin tanıtımını yapacağımız, faaliyetlerinin konu edileceği dergi projemiz. Orada da herkesin birbirini tanımasını, kimin ne iş yaptığını bilmesine aracı olmayı amaçlıyoruz. 2 ayda bir üyelerimizin adreslerine bu dergimiz gidecek. Dergide iş kur uzmanından iş güvenliğine her sayıda farklı röportajların olduğu başkanın üyelere hitap ettiği özel günlerin paylaşıldığı, üyenin isteği doğrultusunda Antepten farklı haberlerin olduğu bursa dan farklı haberlerin olduğu içeriği zengin olan bir çalışma olacak” ifadelerini kullandı.

‘’ELİMİZDEN GELEN ÇABAYI SARF EDECEĞİZ’’

Şengüloğlu,’’Biz dernekçiliği farklı yapmak istiyoruz. Bizim derneğimiz,lokal olup oyunların oynandığı bir yer olmayacak. Biz bu derneği ileri götüreceksek gençlerin önünün açılması lazım. Gençler bu işe müdahil olurlarsa iş yürür. Antepli olup da kimse bir birini tanımıyor. Derneğin yolunu bilmiyorlar. Gençlerin derneğe katılımını sağlayacağız. Gençlik kolları, kadın kolları diye bunları ayrıştırmaya gerek yok. Bu işlere koşturuyorsak, sosyal çevre içindeysek toplumun faydasına olan projelerin içinde olmak istiyoruz. Bunun içinde elimizden gelen çabayı da sarf edeceğiz” dedi.

“PARA İSTENECEK DİYE ÇEKİNİYORLAR”

Dernek kurmanın kolay olmasına karşın dernek çatısı altında beraber olmayı üyelerine aktaramamış olmanın sıkıntısını yaşadıklarını da söyleyen Bilal Şengüloğlu, “İnsanlar dernek deyince sırtlarında kambur olarak görüyorlar. Dernek toplantılarına bile gelmek, zor geliyor çoğu zaman üyelere… Para istenecek, bir şey talep edilecek diye… Derneği zorla gelinen yer değil de, gönülden koşarak hemşehriyi görmek için gelinen bir yer olması gerektiği bilincini oluşturma çabası içindeyiz” açıklamasını yaptı.

“ORTAK AKIL ŞART”

Yeni yönetimin aktif bir politika izleyeceğini anlatan Şengüloğlu, “Belediye başkanlarından tutun da konusunda uzman, toplumda saygınlığı ve önderliği öncülüğü olan birçok kişinin katılacağı organizasyonlarla daha da aktif olacağız. Kurtuluş Günü’nde para hesabı yapmadan çalışıyorsak, davullu zurnalı kahvaltılar organize ediyorsak bu önemli. Amaç, hemsehrilerimizi daha da kaynaştırabilmek ve üye sayısını artırmak. Ortak akılla kalkınmayı planlıyoruz. Üyelerin birbirlerini ticari anlamda da desteklemelerine zemin hazırlamak istiyoruz. Eğer böyle bir yapı ortaya koyabilirsek çok iyi duruma gelebiliriz. Böylece desteğe ihtiyacı olanın yanında bulunma fırsatı yakalamış olucaz. Derneğe para kazandıracağımız, prestij sağlayacağımız çalışmalar olacak.’Etkinliklerde elde edilecek gelirleri de üyelerimize aktaracağız” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.