SON DAKİKA
Hava Durumu

BSMMMO'da seçim var; Ali Nazım Tekelioğlu aday!

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2013 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2013 14:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
BSMMMO'da seçim var; Ali Nazım Tekelioğlu aday!
Bursa Serbest Mali Müşavirler Odası’nın 2 Haziran’da  gerçekleşecek başkanlık seçiminde Meslekte Dayanışma ve Birlik Grubu’nun  Adayı Ali Nazım Tekelioğlu ‘Yönetimde hizmet,denetimde şeffaflık, disiplinde adalet’ çağrısı ile  güçlü geliyor.

Meslekte Dayanışma ve Birlik Grubu adına adaylığını açıklayan Ali Nazım Tekelioğlu,

1990 yılında kurulan odalarının 23 yaşında olduğunu belirterek, “23 yıl içinde birçok kazanımımız oldu ama birçok da kaybımız var’ değerlendirmesini yaptı. ‘Üretken, aktif , meslek grubunun taleplerine yanıt verebilen bir oda’ oluşturmak amacıyla Başkanlığa aday olduğunu ifade eden Ali nazım Tekelioğlu; meslek gurubunun sorunlarının çözümü için çözüm Meslekte Dayanışma ve Birlik’ çağrısı yaptı.

‘ÇÖZÜM ÜRETMEK İÇİN ADAYIZ’

Oda üyelerinin neden Meslekte Dayanışma ve Birlik Grubu’nu tercih etmesi  gerektiğini de  açıklayan Başkan Adayı Tekelioğlu ; ‘Sorun Odaklı değil, çözüm odaklı anlayış ve tecrübeli bir kadro oluşturduklarının altını çizdi. Sevgi ve bilginin paylaştıkça çoğaldığını ifade eden Tekelioğlu ‘ Oda meclisinin oluşturulması mali tatil gibi konuları ilk dile getiren grup olan oluşumlarının ‘ Meslek siyasetin emrinde değil, siyaset mesleğin emrinde olmalı’ ilkesiyle hareket edeceğini belirtti.’ İktidarda hangi siyasi parti olursa olsun uzlaşıdan yana, sorunları bir lobicilik anlayışı ile çözümünden yana olacağız’ Mesajı da veren Ali Tekelioğlu,  Makam ve mevkii için değil hizmet üretmek için’ yönetime talip olduklarını da kaydetti.

‘KAVGA MARİFET DEĞİL’

Odada yönetimde bulunan grubun çalışmalarını da değerlendiren Tekelioğlu, Güç birliği , işbirliği

“Hizmet için yola çıktık dediler, hizmet çıtasını yerin dibine yerleştirdiler. Çağdaşız dediler, çağdışı kaldılar.Hükümetler ile çözüm üreteceklerine, kavgayı marifet saydılar. Meslek; siyasetin emrinde değil, siyaset mesleğin emrinde olmalı düsturunu ilke edinen grubumuz, iktidarda hangi siyasi parti olursa olsun uzlaşıdan yana olacak, sorunlarımızı bir lobicilik anlayışı ile çözüme kavuşturacaktır.’ değerlendirmesini yaptı.

DİNAMİK BİR YAPILANMA

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın,  BTSO’dan sonra 4 bin kimlikle  en yüksek üye sayısına sahip oda olduğuna dikkat çeken Ali Nazım Tekelioğlu; ‘Odanın kamuoyundaki etkinliğinin üye sayısına paralel pozitif bir tablo yansıtmadığına da işaret etti. Tekelioğlu’ Biz topluma duyarlı bir yönetim ve oda oluşturacağımıza inanıyoruz. Sadece meslek guruplarını temsilen değil Bursa’yı da temsilen yönetime talibiz’ diye konuştu.

MESLEK İTİBARI YENİDEN SAĞLANMALI

Zamanın  değişim, meslekte dayanışma ve birlik  dönemin olduğuna işaret eden Tekelioğlu,  oda üyelerinin  desteğinin  kendilerini çok çalışmaya, sorunları çözmeye, üretmeye ve araştırmaya yönelteceğini belirterek, ana ilkelerinin ‘az laf, çok iş’ olduğunu ifade etti. Mesleki saygınlıktan, etik kurallardan taviz vermeyen, mesleki dayanışmayı ve birliği hiçbir zaman terk etmeyecek genç, dinamik ve donanımlı kadro ile üyelerinin karşısında olduklarını kaydeden Tekelioğlu, yeni döneme dair projelerini anlattı.;

MOBİL ODA

Bursa SMMM Odasında e-Oda projelerini uygulayarak, internet üzerinden canlı yayın hizmetlerinin başlatılmasında da öncü olan grup , yeni bir projenin de altyapısını oluşturmayı hedefliyor. Hizmetler, mobil ortama taşınarak üyelerin, Apple Store ve Android marketlerden ücretsiz olarak indirecekleri programlarla oda ile ilgili haberleri, kanunlardaki değişiklikleri, dergi ve kitap edinme gibi tüm işlemleri anında mobil iletişim araçları vasıtasıyla yapabilecekleri mobil ortam oluşturulacak. Oda sitesinden sunulan interaktif eğitimlerin izlenebilmesi de mümkün olacak.

TOPLUMA DUYARLI VE   SOSYAL SORUMLU ODA

Meslek mensubu olarak , Bursa’da yaşamanın farkındalığı ve ülke bilincinin gerekliliği paralelinde, çevre, sanat, uluslararası ilişkiler, ekonomi vb. konularda fikir ve düşünceler her türlü ideolojik söylem ve kişisel çıkarlardan uzak , kamuoyu ile paylaşılacak.

Toplumsal destekli projeler desteklenecek ve ilgiyi arttırıcı yarışma ve kampanyalar düzenlenecek.

İÇ KONTROL EĞİTİM DESTEĞİ

Gerek kamu mali yönetim sistemleri, gerekse Türk Ticaret Kanunu’ndaki düzenlemeler, hem kamu kurum ve kuruluşlarında, hem de özel sektörde iç kontrol süreçlerinin oluşturulmasını gerekli kılıyor.  Yeni bir iş, yeni bir vizyon anlayışı ile bu süreçlerin yürütülmesi için eğitimler verilecek ve meslek mensuplarına alternatif bir uzmanlık alanı edinmeleri imkanı sağlanacak.

ARA ELEMAN VE YARDIMCI DENETÇİ  PROJESİ

Meslek mensupları ve  iş dünyasına kalifiye ara eleman yetiştirilmesi amacıyla eğitimler düzenlenecek.

T.T.K. çerçevesinde giderek yaygınlaşacağı düşünülen bağımsız denetimlerde ihtiyaç duyulacak  yardımcı denetçilerin yetiştirilmesi için gerekli eğitimler gerçekleştirilecek.

100 ile 120 saatlik temel mesleki eğitimlerden geçen adayların yeterlilik sınavını başaranlar ve eğitimini tamamlayanlara sertifikaları verilerek iş bulmalarına katkı sağlanacak.

MESLEKİ LOBİCİLİK

Meslek mensuplarının kamuoyu nezdinde hak ettiği itibarı kazanması ve yükselmesi için lobicilik faaliyetlerine önem verilecek.  Bu kapsamda zorunlu meslek içi eğitimle meslek mensupları arasında yaşanan itibar kaybettirici tutum ve davranışların azaltılması,muhasebe personeline statü ve sorumluluk kazandırılması,mükelleflerle yapılan sözleşmelerin vekaletname gibi kabul görmesi,mesleki sorumluluk sigortasının genişletilmesi,EVDO- Meslek mensubu entegrasyonunun sağlanması,TÜRMOB kimlik kartlarının Türkiye Cumhuriyeti  kimlik kartı yerine kullanılabilmesi gibi argümanların kazanımı konularında çalışmalar içinde olunacak.

HER MALİ MÜŞAVİRE BİR WEB SİTESİ

Her meslek mensubuna bir WEB sitesi kazandırılması ile ilgili altyapı çalışmaları tamamlanarak, Bursa SMMM Odası tarafından tanzim edilecek ve sürekli güncellenecek bir hizmet üyelere sunulacak.

MESLEKİ ÇALIŞTAYLAR

Sürekli yenilenen ve değişen kanunlar karşısında bilgi kirliliği ile karşı karşıya bırakılan meslek mensuplarının, bilgi ve birikimlerini arttırmaya yönelik, uzmanların görüşlerini deklare ettikleri ve çalıştay sonucunun kamuoyu ile paylaşıldığı spesifik konularda çalıştaylar düzenlenecek.

SOSYAL TESİS

4.000 meslek mensubunu bünyesinde barındıran bir odanın, bir sosyal tesisinin olmaması eksikliği giderilerek,  Oda kaynakları israf edilmeden , bir tesis oluşturulacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.