SON DAKİKA
Hava Durumu

Bülent Büke; 'Eğitimde feda edilecek birey yoktur!'

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2016 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2016 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bülent Büke; 'Eğitimde feda edilecek birey yoktur!'
filiz

Özel eğitim kurumlarının öncülerinden Büke Koleji, eğitimde fark yaratmaya devam ediyor. Büke Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Büke, Şehir Gazetesi’ne yaptığı açıklamada Türkiye’de yeni bir oluşumun başlangıcı olabilmek için yola çıktıklarını söyledi.

 

 

‘Eğitimde feda edilecek birey yoktur’ sloganıyla çıktığı yolda emin adımlarla ilerleyen Büke Koleji, başarılarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Türkiye’de yeni bir oluşumun başlangıcı olabilmek için yola çıktıklarını ifade eden Büke Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Büke, Şehir Gazetesi’ne yaptığı açıklamada eğitim ve öğretimde yapılması gerekenlere dikkatİ çekti.

 

“YENİ BİR OLUŞUMUN BAŞLANGICI İÇİN YOLA ÇIKTIK”

2004 yılında Büke Dershaneleri olarak Osmangazi ve Nilüfer’de 2 şube ile eğitim hayatına giriş yaptıklarını belirten Bülent Büke,”Başladığımız süre içerisinde hedefimiz sadece Bursa’da marka olmak değil, Türkiye genelinde marka olmaktı. Türkiye genelinde yeni bir oluşumun başlangıcı olmak için yola çıktık. Bu amaçla çıktığımız yolda çok ciddi başarılara imza attık. 16 yıl dershaneciliğin ardından ilk özel okulumuz olan Özel Büke Koleji’ni Bademli’de açtık. Öğrencilerimize 65 kişilik öğretmen kadromuzla 12 kişilik sınıflarda eğitim veriyoruz. Özel Büke Koleji’nde yabancı dil eğitimi veren öğretmenlerimiz, en az 2 yıl İngiltere’de yabancı dil eğitimi görmüş kişilerden oluşuyor. Kolej öğretmenlerimiz, en az 7-8 yıllık tecrübeye sahip. 16 bin metrekarelik alana kurulan Özel Büke Koleji, Bursa’nın en büyük alanına sahip koleji” dedi.

 

“BİZ AKADEMİK BİRİKİMLERLE PLANLAMAYA GİRDİK”

Özel okul açma kararı aldıkları süreç ile ilgilide açıklamalarda bulunan Büke,”Okullardan beklentilerim vardı. Tabi biz, Bursa okullarında bunu bulamadık. Ya yabancı dil eğitimleri iyi olmadı ya da bedensel aktiviteleri yetersizdi. Biz okulumuzu kurarken dershane altyapısını kurup diğer akademik birikimlerle planlamaya aldık. 2014 yılında Anadolu Fen Lise’miz açıldı. 2016 Ocak ve şubat aylarında başarılı adımlar atıldı. Voleybol Bursa 1’inciliği, Türkiye 1’inciliği, yüzmede 8 branşta 6 altın madalya 1 gümüş madalya, motokros yarışmalarında Türkiye 2’inciliği, okçulukta Türkiye 2’inciliği gibi aktivitelerle farklılık yaratıyoruz.  Bunlar, basit hadiselerle ‘Ben dershaneden dönüştüm, hadi bunu yapıyorum’ denilebilecek birşey değil” açıklamasını yaptı.

büke (4)

“DENEYİMSİZ ÖĞRETMENLERLE ÇALIŞMIYORUZ”

Bülent Büke, “Öğretmen seçimimiz çok net yapılıyor. Deneyimsiz öğretmenlerle çalışmıyoruz. 7-8 yılını öğretmenlikte doldurmuş arkadaşlarla çalışıyoruz. Öğretmenlerimizi sınavla alıyoruz. Tahtanın önünde hitap, tavır ve davranış denemeleri yapıyoruz. Bunun dışında pek çok çalışmalarımız var. Diksiyonu iyi midir? Anlatım tarzı, öğrencinin nabzına göre gider mi? Tabii bu aşamalardan pek çok arkadaşımız eleniyor.  Buraya 100 öğretmen başvurusu varsa 20’si ancak işe girebiliyor. Çünkü son dönemlerde formasyonsuz öğretmen adayları çok fazla. Formasyon olmadan, sınıf yönetimini bilmeden uygulama yapamazsınız çocuğa. Çocuğu eğlendirmek, derse bağlamak gerekiyor. Otokontrolü ve disiplini sağlamak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

“EĞİTİMDE TAVİZ VERMEYEN BİR OKUL BURASI”

Özel Büke Koleji olarak öğrenci yapısında belirledikleri kurallara göre hareket ettiklerini belirten Bülent Büke,“Eğitimden taviz vermeyen bir okul burası. Örnek vermek gerekirse Galatasaray Lisesi, bugün Türkiye’de örnek bir eğitim kurumu. Sıraya giren insanların olduğu bir lise...  Biz de öyle bir okul açalım ki, Galatasaray Lisesi artık Bursa’dan öğrenci alamasın. Biz kaliteyi sabitlemek için öğrencimize her hafta düzenli olarak mikrofonda konuşma kültürünü veriyoruz. Öğrenci, Boğaziçi Üniversitesi’nde okuyabilir, Bilkent’te okuyabilir ama kişisel beceri, duygularınızı içinizdekileri karşı tarafa aktaramadığınız sürece sizin okuduğunuz okulun çok da önemi yok açıkçası. Beceri, aldığınız eğitimle birlikte pekişecek bir yapıdır. O da ortaokul döneminde başlar, 20’li yaşlara kadar gider. O yaşlarda öğrenci ne ekerse onu biçer. ‘Eğitimde feda edilecek birey yoktur’ sloganını tekrarlamak gerekli. Bu, Atatürk’ün de sözüdür” dedi.

büke (6)

‘KOLEJ EĞİTİMİNDE BURSA, ÇOK BAKİR’

İyi öğrenci ve iyi okulun başarıyı beraberinde getirdiğini de kaydeden Bülent Büke, “İyi öğrenci ve kötü okul, başarı getirmez. Bizim kıstaslarımız vardır. Okullarımızda kötü alışkanlıklara izin yoktur, denetimi yapılır. Bugün tabloya bakıldığında kolej eğitiminde Bursa, çok bakir bir kent. Dışarıdan markalı gelen eğitim kurumları maalesef burada tutmuyor. Bursa içinden çıkanlar da kurumsallaşamıyor, en fazla 20 yıl sürüyor. Biz Bursa genelinde sınav uyguladık. 2 bin 700 öğrenci sınavımıza katıldı. Bu 2 bin 700 öğrenciden 600’üne  sınava katılma hakkı verdik. Geri kalan kapasitemiz de kendi öğrencimizden oluşuyor. Bu durumda seçici olmak zorundayız. Bizi bu anlamda eleştirenler, Galatasaray veya Fen Lisesi’ni eleştirecekler. Oralara da girmek zor. Bizim de amacımız bu kaliteyi yakalamak” açıklamasını yaptı.

 

“CEP TELEFONUNA HAYIR!”

Büke Koleji olarak kurallar ve yol haritasına büyük önem verdiklerini de söyleyen Bülent Büke, “Kayıt yaparken 21 maddelik anlaşma metnini velimizin önüne koyuyoruz. ‘Bunlar olmazsa olmaz’ diyoruz. Örneğin öğrencinin cep telefonunu sabah okula girerken alıyoruz. Ödev verildiyse aileye telefon ediyoruz. ‘Ödev saatinde cep telefonunu vermeyin’ diyoruz. Bu kurallar, öğrencilerimiz tarafından da takdirle karşılanıyor. Eleştiren öğrenci, çıkmadı” dedi.

büke (5)

GELME ZORUNLULUĞU VAR

Okulda belirlenen saatler dışında da ek derslerin de kendileri tarafından zorunlu kılındığına dikkati çeken Bülent Büke, “Öğrenci, bizim belirlediğimiz gün gelecek okuluna. Gelmek istemiyor mu? Bunu kabul etmiyoruz. Gelme zorunluluğu koyuyoruz.  Bunu devletteki müdür arkadaşlarımız da uyguluyor. Halktan biri ‘Dershaneler  kapanıyor, eğitim alacak yerimiz yok’ diyebilir. Bu ve benzeri yorumlara da açıklama getirmek gerekir. Bizler 15-20 yıllık deneyimli öğretmenleri kenara atarken 2 yıllık öğretmenleri başımızın üstüne çıkardık. Bu doğru değil. Bir eğitimci olarak bunu eleştiriyorum” ifadelerini kullandı.

 

‘BÜKE YAYINLARIMIZ VAR’

Yurt genelini kapsayan önemli hedeflerinin olduğunun da altını çizen Büke, “Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa özelinde de önemli hedeflerimiz var. Şu anda yaklaşık 100 bin öğrenci için çıkan Büke Yayınlarımız var. Bizim Türkiye çapında yakaladığımız başarıda amacımız, dershaneciliğin yanında okuyucu ile de eğitim hayatımıza devam etmek. Bir de Bursa Sanayi Bilim Vakfı’nı kurduk. Vakıf çatısı altında da hayata geçirmek istediğimiz hedeflerimiz var. Üniversite açmak da temel hedeflerimizden bir tanesi. Bunun yerini de aldık. Altyapımız da yeterli çünkü bizler eğitimciyiz. Farklı sektörlerden gelip de eğitimi kazanç kapısı olarak görmüyoruz” diye konuştu.

büke (2)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.