SON DAKİKA
Hava Durumu

Mudanya Belediye Başkan Aday Adayı Fatih Pulat : 'Hedef: Dinamizm, birlik ve beraberlikle, farklı ve özel bir Mudanya…'

Marmara’nın incisi Mudanya’nın ‘Yılın en Başarılı Amatör Spor Kulübü Başkanı Ödülü’ne sahip Belediye Başkan Aday Adayı Fatih Pu

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2013 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2013 18:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mudanya Belediye Başkan Aday Adayı Fatih Pulat :   'Hedef: Dinamizm, birlik ve beraberlikle, farklı ve özel bir Mudanya…'
Marmara’nın incisi Mudanya’nın ‘Yılın en Başarılı Amatör Spor Kulübü Başkanı Ödülü’ne sahip Belediye Başkan Aday Adayı Fatih Pulat,  İlçe yönetimine neden talip olduğu, AK Parti tercihini, projeleri ve hedeflerini Şehir’e anlattı. ‘ Mudanya’nın hizmette kaliteyi hak ettiğine dikkat çeken Fatih Pulat : ‘ Çalışınca, başarı geliyor. İlçeyi farklı ve özel bir konuma taşımak, dinamizm katmak için Adayım.’ açıklamasını yaptı ve iddialı konuştu: “Kendime güveniyorum.  Tecrübeli, uzman bir ekiple hedefe ulaşılacaktır.”

 

RÖPORTAJ; PINAR YENİYİĞİT

FOTOĞRAFLAR: FETİH BAĞCI

pinar foto

Pınar Yeniyiğit; Mudanya’dan Belediyesi Başkan Aday Adayı, bankacı, sporla birebir ilgili. 1922 Mütareke Spor Kulüp Başkanı. Peki, Fatih Pulat kendini anlatırsa hangi yönlerine değinir?

Fatih Pulat: Yaşamımda en öncelikli olgu çalışmak. Çünkü çalışmak başarının en önemli unsurudur. Mesleki yaşamım başta olmak üzere gerçekleştirdiğim tüm faaliyetlerde, sosyal projelerde, sporda yoğun çalışarak başarıya ulaşabilen bir kimliğim. Eğitim her alanda gerçekleştirdiğim çalışmalarda en çok önemsediğim başlıca konudur. Eğitimsiz hiçbir yere varılmaz. İş hayatımdan kısaca söz edersem; 1978 doğumluyum. İlköğrenimimi Mudanya 12 Eylül İlköğretim Okulu’nda, ortaokul eğitimimi Mudanya Ahmet Rüştü Lisesi’nde ve lise öğrenimimi de Bursa’da tamamladım. Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nde lisans eğitimi yaptım. Halen Bilgi Üniversitesi’nde MBA öğrencisi olarak eğitimimi sürdürmekteyim.   28 yaşında Türkiye’nin en genç banka müdürlerinden biri oldum. Bankacılığa başladıktan sadece 6 yıl sonra bu göreve getirildim. Ve bankacılık sektörüne stajyer olarak başlamıştım.  Hayatta dair diğer önceliklerim arasında kalite ve estetik gelir. Yaşamda bu iki olgunun mutlaka var olması gerektiği düşüncesindeyim. Yürüttüğüm her projede detaylara, kaliteye özellikle önem verdim.Şu da çok mühimdi; detaylarla uğraşırken resmin bütününü de net görmek..! İşte bu unsuru da her daim önemsedim. Fatih Pulat’ın siyasi bir geçmişi yoktu. Çünkü bankacılık alanında faaliyet gösterdiği için BDDK’ ye göre politik bir kimliğimin bulunması yasaktı. Geçmiş yıllarda herhangi bir siyasi parti üyeliğim olmadı ama ilçemizde sporda ve farklı alanlarda gerçekleştirdiğimiz çalışmalar bize adaylık talepleri olarak yansıdı. Kısacası aday adaylığım ile ilgili konu tamamıyla bir şehir efsanesi.

ADALET VE KALKINMA’NIN PARTİSİ İLE MUDANYA DEĞER BULACAK

Uzun süren özel sektör tecrübesinden sonra niçin siyaset ve neden AK Parti?

Mudanya’ya olan bağlılık ve sevgi. İşte bu nedenle gözbebeğimiz ilçemize hizmet etme isteği beni siyaset yöneltti. Aslında Mudanya CHP kökenli vatandaşların da yoğunlukla yaşadığı bir bölge olarak değerlendiriliyor. Ve de mevcut belediyede yaşanan olumsuzluklar da AK Parti’yi olumsuz etkileyecek yönünde bir kanı oluştu.  Tarihe çok meraklıyım ve bir hikâye ile bu konuya bir örnek vermek istiyorum; Cengiz Han Moğol hanlarını tek bir çatı altında toplayarak Çin istilâsına karşı ciddi anlamda savaşan bir kimlik. 25- 26 yıllık hükümdarlığında dünyanın en fazla toprak sahibi olabilen hükümdârı olmuş Cengizhan. Çin ile savaştan önce bir tepeye çıkar ve yanındaki komutanlarından biri 150 bin kişilik Çin ordusunun çok kalabalık olduğunu söyler ve korku dolu bir ifade takınır.  Cengizhan aynen şöyle der: ‘Evet çok kalabalıklar ve ben şimdi bu kadar Çinli’yi nereye gömeceğimi düşünüyorum’. Şunu ifade etmek istiyorum; Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ) Türkiye’nin son 11 yılında damgasını vurdu. Ülkemizin iktisadi ve toplumsal kalkınmasında gerçekleşen somut hizmetler var. Sağlıkta, eğitimde, ulaşımda ve de daha birçok alanda Türkiye büyük aşama kaydetti.  Refah seviyesi yakalandı. Bu gelişmeler doğrultusunda genç ve dinamik bir oluşum olan AK Parti’yi kendi dinamizmimizle birleştirip, Mudanya için hizmetler sunma hedefindeyiz, iddialıyız. Aday olduğum taktirde doğru algı, strateji ve güvenle AK Parti kazanacaktır…

‘SADECE CHP İLE GÖRÜŞTÜM’

Peki, Adaylığınız ile ilgili ‘Şehir Efsanesi’ tanımlamanız nedeniyle soruyorum: ” Şehir Gazetesi’nde yazdığım üzere muhalefet partileri ile de diyaloglarınız oldu? Nasıl gelişti bu süreç? Diyaloglar hangi partilerle, ne derecede gelişti?”

Mudanya’da bilinen köklü bir geçmişi vardır.  Şöyle ifade edeyim; Yerel seçimde aday adaylığı konusunda muhalefet Partisi CHP’den görüşme talebi aldım. İlk teklif aldığım partiydi CHP. Biz de görüşme taleplerine icâbet ettik.

Bu gelişme sonrası Mudanya’daki belli bazı CHP’li akrabalarımız, arkadaşlarımız ve dostlarımı ‘Fatih hadi çık’ deyip ısrarcı da oldular.  Ancak Milliyetçi Hareket Partisi ile (MHP)  aday adaylığım ile alakalı hiçbir temâsım olmadı. Sadece sporda yaptığımız faaliyetlerde başta AK Parti olmak üzere CHP ve MHP’de bizlere destek  kulübümüze geldiler. Muhalefet partileri ile Fatih Pulat’ın iletişim içinde olduğu görüntüsü bu nedenle ortaya çıktı.

Mudanya’da AK Parti aday adayı sayısı oldukça yüksek. 15 aday adayı var. Rakiplerinizi değerlendirirseniz neler söylersiniz?

Açıkçası biz rakip değil paydaş olarak görüyoruz arkadaşlarımızı. Tabii ki rekabet her zaman güzeldir. Başarı için gereklidir. 15 arkadaşız ve bu arkadaşlarımızın hepsi de birbirinden değerli pırıl pırıl kimlikler. Kuşkusuz aday adayları içinde AK Parti Genel Merkezi iyiyi değil, iyiler içinde en iyisini tercih edecek. Kim seçilirse seçilsin destek olmak, hizmette katılımcı olmak gerekir. Aday adayı sayısının çok olmasının nedeni de Mudanya halkının politikaya olan ilgisinden, gündemi takibinden kaynaklanıyor. Duyarlı bir toplum ve seçmen kitlesi var ilçemizde.

KENDİME GÜVENİYORUM, İDDİALIYIM

Fatih Pulat olarak Mudanya belediye başkan adaylığı için kendinizi ne derece şanslı görüyorsunuz?

Kendime güveniyorum. İddialı olmak önemli. Bir de şu var iddia ile alakalı da hassas bir denge olmalı.’İddialıyım’ demekle sınırı aşmamak gerekir. Biz hayatımızın her aşamasında inandığımız değerler doğrultusunda yol haritamızda ilerlerken kendimize güvendik inandık ve başardık. Hayatımda her zaman strateji çok büyük önem arz etmiştir. Strateji olması için hedef olması gerekli. En büyük sorunumuz aslında doğaçlama yaşıyor olmamız. Planlayıp, programlamıyoruz.  Pratik zekâlı ve zeki bir toplumuz ama gereksiz işlerle uğraşarak hedeften sapıyoruz. Hedef olması içinde bir hayâlimiz olmalı. Benim bir hayâlim var, Mudanya’ya değer katmak, hizmet etmek. İçimde işte bu yönde büyük bir heyecan taşıyorum.

EKİP ÇALIŞMASI VE DİNAMİZM

AK Parti Genel Merkezi ‘Aday’ size göre neden Fatih Pulat’ı tercih etmeli?

Çok aday var ve kariyer değerlendirmesi yaptığımızda hepsi de başarılı kimlikler. Doğrusunu ifade etmek gerekirse. Lider ve yönetici arasındaki fark vardır ya, hep anlatılır, iletişim kitaplarında da okuruz. Ve lider olarak grup sinerjisini ortaya çıkarabilmektir. Ekip çalışmasını sağlayabilecek, dinamizmi ortaya çıkarabilecek bir kimliğim. Bu nedenle AK Parti’nin tercihi olma konusunda kendimi şanslı buluyorum.

Mudanya genelinde AK Parti genel merkezinin ve yerel ölçekli kuruluşların yaptığı anket çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Genel merkez anket çalışmalarını çok sistematik ve detaylı bir şekilde yürütüyor. Çünkü genel merkezin yaptığı anketler çok kontrollü bir biçimde gerçekleşiyor. Anketler en doğru ve en iyi adayın çıkartılabilmesi açısından başlıca kriter. Birçok ilçede çapraz sorgulamalarla bir değil birkaç kez halka sorulması gereken tüm sualler yöneltiliyor. Anket konusunda en başarılı olan partimiz, AK Parti. Seçim sonuçları da bu durumun belirgin göstergesi.

YILIN ‘EN’  SPOR BAŞKANI

 Amatör spor faaliyetlerinde ‘Yılın En Başarılı Spor Adamı Ödülü’ne layık görüldünüz. 1922 Mütareke Spor’da en başarılı kulüp oldu. 

Bu ödülü getiren projeniz hangi konuyu içeriyordu?

Öncelikle belirtmeliyim; spor benim yaşamımın vazgeçilmezi. İki yıldır başkanı olduğum bir spor kulübümüz var. 1922 Mudanya Mütareke Spor Kulübü.  Kulüp faaliyetleri ile kısa süre önce çok önemli bir ödül aldık.‘Sosyal Sorumluluk Projelerinde Türkiye’nin En Başarılı Spor Adamı Ödülü’

Bu ödülü kazanmak bizim için çok büyük bir onur. Bursa ve Mudanya’nın isminin oradaki 200 üyenin huzurunda dile getirilmesi sağlayabilmek gurur verici bir tablo.270 sporcu çocuğumuza kulüp bünyesinde lisanslı spor yaptırdık. Biz bu çalışmayı yaparken çocuklarımızın Facebook hesaplarına kadar her şeyi kontrol altında tuttuk. Spor Kulübümüzde bir derslik oluşturduk. İçinde tepegözün de bulunduğu, bilgisayarların yer aldığı. İngilizce ve matematik derslerini verdiriyoruz sporcu öğrencilerimize.  Ödülümüzü de 13 engelliye akülü sandalye dağıtımı ve ‘Bilgisayarsız Köy Kalmasın’ adlı Sosyal Sorumluluk Projesi ile 33 köye ikişer bilgisayar ve birer yazıcı sağlayarak kazandık.

ZEYTİNDE İHRACAT ŞART !

Fatih Pulat’ın Mudanya ile ilgili öngördüğü projeler nelerdir? Seçildiğiniz taktirde hangi alanda hizmete öncelik vereceksiniz?

Bursa’nın İstanbul’a açılan kapısı Mudanya yeni dönemde her alanda hızla hizmet almalı.  Öncelikle dikkat edilmesi gereken bir husus var; her işin ehli mevcuttur..!

Açıkçası şehir planlaması ile ilgili, sosyal alanda, sağlıkta, eğitimde ilçeye katkı sağlayabilecek değerli kimlikler var ilçemizde. Mudanya’da bir istihdam sorunu var ve bu problem ivedilikle çözülmeli. Çözüm ise, iş dünyası ile ticaret ve meslek odaları birlikte işbirliği içinde hareket etmekten geçiyor. Amacım Mudanya’da her işin uzmanı isimlerden özel bir takım kurabilmek. Kolektif bir çalışma prensibini benimsemek şart. İşsizlik ile ilgili ciddi bir çalışma yapılması gerekiyor İlçede iki fabrikamız var sadece ve gençlerimiz iş sıkıntısı yaşıyor.

Tarıma dayalı bir ekonomi var ama teşvik konusunda sorun yaşıyoruz. Zeytincilikten gerekli verimi alamıyoruz. Bir zeytin sineği geldi. Bütün odaları ziyaret ettik konuyla ilgili. Yüzde 35’lik zarar yaşadık. Tarımsal alanda çok özel projeler üretilmeli. Belediyenin de zeytin ile alakalı şartların geliştirilmesi amacıyla katkı koyması lazım. Gemlik zeytinde dünyaya ihracat yapıyor.

Trilye zeytini çok özel bir ürün ve bu ürünümüzü planlı bir çalışma ile başarıyla sınırların dışına pazarlamalıyız, yurt dışına ihraç etmeliyiz. Eğer zeytin ihracatını  gerçekleştirirsek ilçenin istihdam sorununa büyük çözüm üretmiş olacağız.

İSTİHDAM EN BÜYÜK SORUN

Mudanya’da aday adaylığı çalışmalarınız çerçevesinde vatandaşın özellikle hangi sorunları ve beklentileri ifade ettiğini gözlemlediniz?

Mudanya’da merkezde, her sokağımızda ve köylerimizde vatandaşımızı dinledik. Detayları ile tespitler yapıp notlar aldık.   En büyük sorun istihdam.  Genç nüfusun köylerden uzaklaşması nedeniyle tarımsal alanda yaşanan belirgin bir gerileme yaşıyor Mudanya. Akabinde kooperatifçilik etkin bir şekilde kullanılamıyor. Bir de Mudanya’da ciddi anlamda ‘Kaliteyi yakalayamamak’ gibi bir sorun var. Nasıl derseniz? Bursa’dan İstanbul’dan gelen insanlar plastik masalarda ağırlanıyorlar cafelerde. Böyle bir tablo olmamalı. Kentsel dönüşüm ne yazık ki dağınık bir yapıda sürüyor. Sokaklar dar. Trafik sorunu mevcut. Alternatif yollar yok. Bir başka önemli konu sosyalleşmeye ihtiyacımız var. Uğur Mumcu Kültür Merkezi gibi başka sosyal alanlar kazandırılmalı ilçemize.

TURİZM MARKA PROJELERLE CANLANACAK

Turizm’de Bursa’nın çıkış noktası olarak görülen Mudanya bu alanda hedefe hangi projelerle ulaşabilir?

Aile olarak her metrekaresinde mâzimiz olan Mudanya’mız doğal güzellikleri, denizi ve tarihiyle Marmara’nın incisi konumunda özel bir bölge. Fakat turizmden bu zamana kadar hak ettiği payı alamadı. Düşünüyorum da gerekli değerler kazandırılsaydı Mudanya’ya Alaçatı’dan ne farkı olurdu? Projelerimizin başında kuşkusuz turizmi canlandırmak var. İstanbul’a yakınlık bu şehirde yaşayan insanları hafta sonları ilçemize yönlendirebilir. Peki, bunu nasıl sağlarız? Turizm alanında gerekli yatırımları gerçekleştirerek. Bu alanda marka bir ilçe olabilmek için tabi ki hazırladığımız özel projeler mevcut. Örneğin bir Safranbolu modeli, Beypazarı uygulaması. Projelerin gerçekleşmesi için de Büyükşehir’in desteği çok önemli. Örneğin Heli Taksi, BUDO İstanbul ile entegrasyonumuzu sağlama adına çok mühim hizmetler.

DOĞRU BÜTÇE YÖNETİMİYLE HIZLI – KALİTELİ HİZMET         

60 milyon TL olarak açıklanan 2014 yılı Mudanya Belediyesi bütçesi ile neler yapılabilir, hangi yatırımlar söz konusu olabilir?

Bu bütçe ile Mudanya’ya hızla çok değerli kazanımlar sağlanabilir. Mesleğim gereği bütçe yönetimi uzmanlık alanım. İktisatçıyım. Doğru planlamalarla bütçe yöneterek, destek alınabilecek finans argümanlarını biliyor olmamızın avantajını da Mudanya için elbette ki değerlendireceğiz.  Avrupa Birliği ve çeşitli yurtdışı kurumlarından proje bazlı sağlanacak destek fonlarını halkımız yararına hayata geçirebileceğimiz düşüncesindeyim.

Kentsel dönüşüm Mudanya’da nasıl bir tablo yansıtıyor mevcutta ve bu alanda yapılması gerekenler nelerdir?

En büyük korkum açıkçası deprem. Armutlu’nun açıklarında bir fay hattının olduğu biliniyor ve bu gerçek ilçe halkını, Bursa’yı ürkütüyor. Kentsel dönüşümde deprem tehlikesiyle eski binaların öyle ya da böyle rehabilitasyonu ile bir şekilde sağlanmaya gayret ediliyor. Fakat bu çok kolay bir süreç değil. TOKİ çalışması henüz yok Mudanya’da. Önce mevcut binalar sağlamlaştırılmalı, yüksek katlar kesinlikle söz konusu olmamalı ve yeşil alan düzenlemeleri, sosyal alanlarıyla farklı bir Mudanya oluşturulmalı.

SUÇ VARSA; CEZA OLMALI!

Başkanlığa talip bir kimlik olarak mevcut belediyede yaşanan tatsız olayları nasıl yorumluyorsunuz?

Konu sonuçta hukuka ve adli ortama yansıdı. Cezâsını çekmesi gerekenler tabii ki de çekmeli. Mahkeme süreci de devam ediyor. Artık adli karar mekanizmalarının varacağı sonuç geçerli.   Şu var, A, B, C değil konu. Bu memlekette kim kanun koyucunun belirlediği kurallar dışında hareket ediyorsa parti gözetmeksin yapılanlar cezasız kalmamalı.

İmralı İskelesi’nin kaldırılması konusundaki gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz? Halk bu konuda açıkçası ister istemez huzursuz…

İskele’nin Mudanya’dan kaldırılması amacıyla uğraşlar veriliyor açıkçası. Hem mevcut belediye, hem büyükşehir belediyemiz bu konuda gerekli temasları sürdürüyorlar. Bir an öne irtibat noktası farklı bir bölgeye taşınmalı.  Mudanya’nın büyük bir sahil bandı var. İmralı adası ile gidiş geliş halkında olumsuz etkilenmeyeceği farklı bir noktadan sağlanabilir.

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.