SON DAKİKA
Hava Durumu

(Özel Haber) İddialı renklerin yılı

Moda önemli bir yer ediniyor hayatımızda hiç kuşkusuz. Günlük yaşamda, özel davetlerde, toplantılarda, arkadaş buluşmalarında hepsinden önemli

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2017 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2017 19:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
(Özel Haber) İddialı renklerin yılı
Moda önemli bir yer ediniyor hayatımızda hiç kuşkusuz. Günlük yaşamda, özel davetlerde, toplantılarda, arkadaş buluşmalarında hepsinden önemlisi iş hayatında kişisel becerilerimizin yanında dış görünüşümüz de büyük bir önem taşıyor. Moda ve Stil Danışmanı Burçak Ilıman ile gerçekleştirdiğimiz söyleşide 2017 yılı modasını ve bayanların stil konusunda merak ettikleri sorulara yanıt bulmaya çalıştık.


 

Fatma BAŞARAN: Kendinizden bahseder misiniz?

Burçak ILIMAN: Yaklaşık 11 yıldır bir iletişim danışmanlığı şirketi yönetiyorum. Hayat boyu eğitimi benimseyen yapım sebebiyle halen öğrenciyim ve sosyal psikoloji alanında doktora yapıyorum. Aslında Uluslararası ilişkiler mezunuyum fakat kendi işimi hiç yapmadım. Anne ve babamın gazeteci olması sebebiyle çocukluğum hep Bab-ı Âli yokuşunda geçti. Işıklı masaların ve gretuarların olduğu o güzel dönemi yaşamak belki de hayatımın en güzel şansıydı. Bir dönem gazetecilik yaptıktan sonra masanın karşı tarafına geçtim ve bir iletişim danışmanlığı şirketi kurdum. Şimdi ulusal ve uluslararası birçok markaya iletişim/ marka ve imaj danışmanlığı veriyoruz. Seyahat etmeyi, yeni tatları, fotoğraf çekmeyi, modayı ve kitap kokusunu seviyorum. Moda ve stilin yaptığım işin bir parçası olduğunu düşünerek yaklaşık 2 yıldır önce Vakko Esmod’da sonra da Çolpan İlhan Moda Okulu’nda Moda ve Stil danışmanlığı eğitimleri almaya başladım. Şimdilerde bir blog ve kitap hazırlığı içindeyim

FB: Stil konusunda kimlerden ilham alırsınız?

BI: MarcJacobs’un neşeli, Stella McCartney’in fresh, Alexander Wang’in ise farklı tasarımlarını seviyorum. Sokak modasını en iyi anlatan ve stilini konuşturan kadınlar yaratan tasarımları ile de Isabel Marant. Türkiye’den ise Arzu Kaprol , Simay Bülbül, Zeynep Tosun ve Tuvana Büyükçınar’ın tasarımlarını çok beğenirim. Ece Sükan, Eda Taşpınar, AlexaChung, Olivia Palermo, Kate Moss ve Victoria Beckham’ın ise stilini.  Ayrıca takip ettiğim bloggerlar arasında da Chiara Ferragni ve Anabelle Fleur var.

FB: Akıllı gardırop nedir? Akıllı bir gardırop oluştururken bayanların dikkat etmesi gereken şeyler nelerdir?

BI: Akıllı gardırop oluştururken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar var. İlk olarak gardırobumuzda temel parçaların yanı sıra trend parçalara da yer vermeliyiz. Akıllı gardırobun olmazsa olmazı siyah klasik elbise, beyaz gömlek ve siyah pantolondur. Siyah elbisenizi vücut yapınıza uygun seçtiyseniz sizi daha uzun ve daha zayıf gösterecektir. Her alt için 3 üst ideal olanıdır. Bu üstler sayesinde bir pantolonla 3 farklı stil yakalayabilirsiniz. Tabi ki kombinleri tamamlayacak ayakkabılar ve aksesuarlar unutulmamalıdır.

FB: Sizce benzersiz bir stile sahip olmanın altın kuralı nedir?

BI: İlk önce işe tepeden başlamak gerekir. Giydiğimiz kıyafet ne kadar güzel ve modaya uygun olursa olsun, saçlara ve kişisel bakıma özen göstermemek yapılan en büyük hataların başında gelir.

Kişisel bakımdan başlamışken, mevsime uygun olmayan yani yaz ortasında kullanılan ağır baharat ve pudra kokan parfüm kullanımı da imajımızı olumsuz yönde etkiler.

Vücudumuzu tanımadan giydiğimiz her kıyafet aslında bir moda ve stil hatasıdır. Bu sadece iş hayatında değil günlük hayatımızda da çok önemlidir. Vücudumuza uygun olmayan kıyafetler ve aksesuarlar seçmek çoğu kişinin farkında olmadan yaptığı hatalar aslında. Moda dergilerinde, alışveriş merkezlerinde beğendiğimiz ya da bir arkadaşımızın üzerinde gördüğümüz kıyafeti almak, uygunluğunu düşünmeden giyinmek bununla birlikte yere, zamana ve mevsimine göre giyinmeyerek yine itibarımızı zedeleyici olacaktır.

FB:  Kıyafet insanın kişiliğini yansıtır mı?

BI: Giysiler kişinin kendisini nasıl gördüğünün güçlü bir ifadesidir. Görünüş dediğimiz zaman sadece yüz ifademiz değil, tepeden tırnağa olan fiziksel görünüm söz konusudur. Saçlarımız, sakalımız, el kol hareketlerimiz, kıyafetlerimiz, kullandığımız aksesuarlar bunların renkleri ve diğer insanlarla olan fiziksel mesafemiz gibi önemli unsurlar devreye girer. Ve uzmanlarca belirlenen ise ilk 30 saniyede kişiliğimiz hakkında karşımızdaki kişiyi bilgilendirdiğimizdir. Dolayısıyla mutlaka kişiliğimizi yansıtır ve yansıtmalıdır.

FB: Danışmanlığını yaptığınız müşterilerinizin stilini  oluştururken kişisel özelliklerinden, yararlanır mısınız?

BI: Araştırmalar gösteriyor ki; insan beyni ilk 10 sene içinde, tanıştığı insan hakkında kalıcı bir algıya sahip oluyor. Yani ilk izlenim çok önemli. Daha sonraki süreçte yaptığınız konuşmalar ve davranışlarınız, karşı tarafın zihninde yarattığınız algıyı düşük oranda değiştirecek, ancak temel kanı çoğunlukla aynı kalacaktır. Bir stili oluştururken kişilik özellikleri ve çalıştığı sektör büyük önem kazanıyor. Stil sahibi olmak sanıldığı kadar karmaşık değil aslında. İşin özü tarzınızı çözmekten ve o tarzı oturtmanızı sağlayacak yatırımlar yapmaktan geçiyor. Stil bana gore kendi kültürüne ve kişiliğine, yaşam biçimine, iş anlayışına uygun bir bütündür. Danışmanlık çalışmalarımıza başlamadan once sürecimiz uzun bir sohbet aşaması ile başlıyor. Burada danışan’ın kendini iyi ifade etmesi çok önemli.

FB: Moda akımlarından en çok hangisini beğenirsiniz?

BI: Moda tarihinde 1960’lı yıllarda ortaya çıkan ve sadeliğin, yalın bir stilin hakim olduğu bir moda akımı olan Minimalist beni de yansıtan bir akım çok beğenirim.

FB: Son dönemlerde trend olan minimalist akım hakkında neler düşünüyorsunuz? Dünyayla kıyaslarsak Türkiye’de gerektiği gibi uygulandığını düşünüyor musunuz?

BI: Bana göre minimalizm, modası geçse de demode olmayan bir akımdır. Minimum malzeme ile yalın ve işlevselliğin doğuşu olarak da tanımlayabiliriz. Minimalist akım aynı zamanda zamansız bir stil yaklaşımına da vurgu yapıyor. Aşırı yalınlığı savunan bu yaklaşım Dünyada çok rağbet görüyor. Hepimizin bildiği gibi LeoBabauta’nın söylediği ‘Aslında Az Çoktur’ cümlesi tarihe geçmiştir. Aslında minimalism bunun da ötesinde bir tarzdır.Minimalist giyim stilinde bir parçanın fikri, tasarımından once gelir. Bu da parçanın kullanışlı ve yararlı olmasını sağlar, gereksiz her şeyden kaçınır. Böylece ortaya işlevselliği yüksek kreasyonlar ve gereksiz parçalardan uzak dolaplar çıkar.

Türkiye’de bu moda yaklaşımını bayanların stillerinde kullandığını sıkça görmekteyiz. Son dönemlerde daha da ilgi göreceği kanaatindeyim.

DOLABINIZDA MUTLAKA İSPANYOL PAÇA PANTOLON OLMALI

FB: 2017 trend parçaları neler olacak bu konuda bayanlara önerileriniz nelerdir?

BI: 2017 kış modasıyla birlikte dolabımızda mutlaka olması gereken parçalar, her dönemin pantolonu olan İspanyol paça pantolonlar, salaşlığı yansıtan bol kazaklar ve paltolar, vatkalı ve düşük omuzlu trikolar, vintage kıyafetler, deri ve kadife parçalar, ve tabi ki şapkalar bu sezonun olmazsa olmazları arasında yer alıyor.

2017 kış renk trendlerinden de bahsetmek gerekirse, haki ve zeytin yeşili, bronz kırmızı, sıcak boz kahverengi, baharatlı hardal, mavinin her tonu, turuncu ve mercan renkleri gibi iddialı renklerin yerini aldığını söyleyebilirim. Siyah renginin de bol bol kullanılacağı bir sezon olacak.

Fatma BAŞARAN
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.