SON DAKİKA
Hava Durumu

Sağlık kurumları kaynıyor!

Yazının Giriş Tarihi: 25.05.2019 21:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.05.2019 21:33
 

Sağlık kurumlarından şikâyetler adeta sağanak gibi yağıyor. İznik Devlet Hastanesi’nde Başhekim Dilek Doğan Baş’a yönelik özellikle 3 doktorun başlattığı baskı ile ilgili ciddi iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Döner sermaye ödemeleriyle ilgili genel bir sıkıntı var o nedenle bahsi geçen hastanede 3-4 doktor da döner sermayeden para alamıyor şu an. İddiaya göre para alamayan doktorlar, farklı yöntemler kullanılarak para ödenmesini istiyor. Örneğin nöbet tutmuş gibi gösterilerek kendilerine para ödenmesini istiyor. Kriz her geçen gün derinleşiyor. Yani sözün kısası Hipokrat yemini etmiş arkadaşlar para için hastaneyi ayağa kaldırıyor. Paramızı verin de verin…  Sağlık Müdürlüğü ve Bursa Valiliği duruma el koymadan bu sorun çözümlenmeyecek gibi. Bu durum nereye varacak bilmiyoruz. Ama takibe devam ediyoruz. Bundan sonraki süreçte yaşananlarla ilgili ayrıntıları da vereceğim. Yok, öyle astım kestim işleri. Millete hizmet için bir yere gelenler orada millete hizmet edecek.



Sen neymişsin Nalan Hanım?

Zaman zaman Mudanya Devlet Hastanesi ile ilgili çok ciddi iddialar geliyor kulağımıza. Mudanya Devlet Hastanesi yeri, konumu, ulaşımı fiziki yapısı başta olmak üzere sağlık personelinin en çok tercih ettiği hastanelerin başında yer alıyor. Ancak son birkaç yıldır gerçekten sorunlar yumağı haline gelmiş, bir türlü bu sorunları aşmaya muktedir olamıyor. Bir süredir Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nalan Altun ile ilgili şikâyetler kulağımıza geliyordu. Şikâyetler sadece bize değil hastane yönetimi, Sağlık Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili birçok kuruma gidiyordu. Ancak çözüm yok. Peki, sorun ne? İddiaya göre Nalan Hanım yerini kaybetmemek için rakibi olacak herkesin üzerine yürüyor. Uğraşıyor. Baskı yapıyor. Personeli canından bezdiriyor. İşleri kolaylaştırmak yerine zorlaştırıyor. Hatta tehditkâr konuşuyor.



Peki, Nalan Hanım nereden buluyor bu cesareti?

Şöyle kısaca bir baktım geçmişe. Nalan Hanım bu göreve dönemin AK Parti İlçe Başkanı Murat Ünal’ın referansı ile gelmiş. Bu süre içerisinde de istediği gibi atını oynatmış hastanede. O dönemde yaşananları da kaleme alacağız. Bu sırada başhekim ataması da gecikip hastanede bir başıboşluk olunca Nalan Hanım krallığını ilan etmiş. Ancak personellerden gelen, hastaneden gelen şikayetler yenilir yutulur cinsten değil. Sağlık Müdürlüğü’nün AVM’lerde balon dağıtmaktan önemli işleri olduğunu hatırlatarak, bu konulara eğilmeleri gerektiğini ifade edelim. Daha önce de aynı hastanede örtbas edilmeye çalışılan birçok konu olduğunu biliyoruz. Yöneticileri de biliyor. O nedenle bir an önce hastaneye bir çeki düzen verilmeli. Tabi en başta Nalan Hanım’a…

Devam edeceğiz önümüzdeki günlerde!

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.