SON DAKİKA
Hava Durumu

Aile hekimleri nöbetten kaçıyor!

Kamu hastanelerinin acil servislerinde ve 112 istasyonlarında 8 saat nöbet tutma mecburiyetine aile hekimlerinin tepkisi büyüyerek devam ediyor. Bur

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2014 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2014 17:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Aile hekimleri nöbetten kaçıyor!
Kamu hastanelerinin acil servislerinde ve 112 istasyonlarında 8 saat nöbet tutma mecburiyetine aile hekimlerinin tepkisi büyüyerek devam ediyor. Bursa Tabipler Odası'nın kamuoyuyla paylaştığı son verilere göre, nöbete gitmeyen hekim oranı yüzde 80’e ulaştı.

Bursa Tabip Odası Başkanı Ertuğrul Aydın, Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi'nde yaptığı açıklamada, son günlerde acil servislerde artan problemlerin sağlık hizmetlerin kaliteyi düşürdüğünü dile getirdi. Türkiye'de acil servislere başvuru sayısının yılda 90 milyonun üzerine çıktığını ifade eden Aydın, günde yaklaşık 250 bin kişinin acil servislere başvurduğunu, bu talebin karşılanmasının güç olduğunu dile getirdi. Bursa’da ise geçen yıl sadece kamu hastanelerinin acil servislerine başvuru sayısının 2 milyon 790 bine çıktığını ifade eden Aydın, Sağlık Bakanlığı'nın sorumluluğu aile hekimlerinin üzerine yıktığını ileri sürdü. Acil servis çalışanlarının her alana yetişmelerinin mümkün olmadığını belirten Aydın, “Toplum bulaşıcı hastalıklarla, kızamıkla, suçiçeği ile çocuk felci gibi aşılarla önlenebilir salgın hastalıkların tehdidi altındayken, şeker, yüksek tansiyon, astım, obezite, kanser gibi kronik hastalıkların toplumda görülme sıklığı her geçen gün artarken, asli görevi koruyucu ve önleyici sağlık hizmeti sunmak olan acil sağlık merkezi çalışanlarının, hastane acillerinde ve 112 istasyonlarında ayda en az 8 saat zorunlu nöbetle görevlendirilmesi, sağlık hizmetlerinin iyi yönetilmediğinin açık göstergesidir. Bütün bunlarla birlikte geçen ay birçok ilde başlatılan mecburi nöbet uygulamaları çalışanların tepkisini çekmiştir. Sağlık çalışanları ülke genelinde yüzde 80, Bursa’da ise yüzde 90 oranında nöbetlere gitmemiştir. Sağlık Bakanlığı'nı uyarıyoruz; sağlık hizmetlerini yürüten birinci basamak sağlık çalışanlarını, koruyucu sağlık hizmetlerinden çekerek acillerde yaşanan sorunu çözemezsiniz. Bu meselenin kalıcı çözümü, popülizmden uzak sağlık politikaları ve acil serviste çalışan kalifiye hekim kadrolarının artırılması ile mümkündür" ifadelerini kullandı. Aydın, aile hekimlerinin önemli bir kısmının haziran ayındaki nöbetlere gitmeyeceğini sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.