SON DAKİKA
Hava Durumu

Altepe: 'Uyuşturucu için sahaya inmeliyiz'

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin (SKB) Gebze Konferansı’nda konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, uyuşturucu ve madde ba

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2015 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2015 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Altepe: 'Uyuşturucu için sahaya inmeliyiz'
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin (SKB) Gebze Konferansı’nda konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, uyuşturucu ve madde bağımlılığı konusunda birlik üyesi belediyelerin sahada daha faal rol alması gerektiğini söyledi.
SKB’nin Gebze Konferansı, Ramada Otel’de gerçekleştirildi. Türkiye çapındaki birlik üyesi 40 belediyeden katılımcının iştirak ettiği konferansın kapanış konuşmasını gerçekleştiren SKB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, uyuşturucu ve madde bağımlılığının sağlıklı kentlerle birlikte Türkiye’nin geleceğini tehdit ettiğini ifade etti. Şehirler gelişirken toplumsal barışın da sağlanması gerektiğini, insanların huy değişiminin zor olduğunu kaydeden Başkan Altepe, kötü hayat şartlarının iyileştirilmesi anlamında birlik üyesi belediyelerin öncü olması gerektiğini kaydetti. Son düzenlemelerle büyükşehir belediyelerinin nüfusun tamamına yakınını yönetir hale geldiğini, SKB’nin sloganı olan ‘Şehirlerin doktoru belediye başkanlarıdır’ cümlesinin fiilen hayat bulduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Bu kapsamda yapılması gereken, teorik eğitimin ardından sahaya inmek ve doneleri uygulamaya dökmek. Artık sahada olmamız, Türkiye’ye öncülük yapmamız gerekiyor. Biz örnek olalım ki bu iş yürüsün” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, SKB’nin gün geçtikçe güçlendiğini, Erzurum ve Bilecik gibi yeni büyükşehir ile ilçe belediyelerinin birlik üyesi olmak için meclis kararları aldığını ifade etti. Tazelenen kanla birlikte daha da aktif rol üstlenecek birliğin uyuşturucu ve madde bağımlılığıyla ilgili sahada da sonuç odaklı çalışması gerektiğini vurgulayan Başkan Altepe, “Türkiye fiziki olarak yükseliyor fakat yine de bu konuda almamız gereken çok mesafe var. Özellikle eğitim seviyemiz çok düşük. Şehirler sağlıklı gelişirken, madde bağımlısı insanların da rehabilite edilmesi, hayat kalitemizin yükseltilmesi gerekiyor. Bunu da inşallah birlik üyesi belediyeler olarak birlikte gerçekleştireceğiz. Onun için varız. İnşallah Türkiye’ye öncü olacağız” diye konuştu.
Kapanış konuşmasının ardından Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Başkan Altepe’ye hat yazılı tablo ile çini tabak hediye etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.