SON DAKİKA
Hava Durumu

Antidepresan: Zerdeçal

Hint safranı olarak bilinen, Güney Asya mutfağında yemeklere lezzet katmak için kullanılan zerdeçal, depresyon tedavisinde antidepresan ilaçları k

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2016 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2016 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Antidepresan: Zerdeçal
Hint safranı olarak bilinen, Güney Asya mutfağında yemeklere lezzet katmak için kullanılan zerdeçal, depresyon tedavisinde antidepresan ilaçları kadar etkili.
 

 

Sarı renkli bir Hint baharatı olan zerdeçalın ruh haline iyi geldiğini ifade eden Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, şöyle konuştu:"Genellikle körinin ana maddesi. Demir ve manganez için önemli bir kaynak .B6 vitamini ,diyet lifi ve potasyum içerir . İçerdiği curcumin (hintsafranı) ile yapılan klinik çalışmalarda depresyonun hafifletilmesinde antidepresan ilaçları kadar etkili olduğu gösterilmiştir. Son derece sağlıklı olan bu baharat hemen hemen her yemeğe eklenebilir." Zerdeçalın tek şifasının depresyonda olmadığını söyleyen Kandıralı: "Antioksidan özelliğinden ötürü kanser hücre büyümesi ve metastazların engellenmesinde etki gösterdiği , çocuklarda lösemi riskinde azalma sağladığı , karaciğer fonksiyonlarında iyileşme gösterdiği , kardiyovasküler fonksiyonlarda koruyucu etkisi olduğu , kolesterol düşürücü etki gösterdiği ve alzheimer hastalığına karşı koruma sağladığı bilinmektedir" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.