SON DAKİKA
Hava Durumu

Aritmi Osmangazi Hastanesi kapılarını açıyor

BURSA’NIN SAĞLIK SEKTÖRÜNÜN ÖNCÜ GRUPLARINDAN ARİTMİ SAĞLIK GRUBU BÜNYESİNİN EN SON YATIRIMI ARİTMİ OSMANGAZİ HASTANESİ 15 NİSAN CUMA GÜNÜ SAĞLIK BAKANI DR. MEHMET MÜEZZİNOĞLU’NUN KATILIMIYLA HİZMETE AÇILIYOR. (ABDULLAH ÇİBİR - İHSAN ALTIKARDEŞ/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2016 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2016 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Aritmi Osmangazi Hastanesi kapılarını açıyor
Özel Aritmi Sağlık Grubu son yatırımı Aritmi Osmangazi Hastanesi’ni Bursalıların hizmetine açmaya hazırlanıyor.2006 yılından beri Bursalılara sağlık hizmeti sunan Özel Aritmi Sağlık Grubu, Çekirge Kalp ve Aritmi Hastanesi, Özel Aritmi İnegöl Hastanesi’nin ardından yeni ve büyük bir yatırımı daha hayata geçiriyor.

 

 

Bursa’nın ilk dal hastanesi Çekirge Kalp ve Aritmi Hastanesi ile adını duyuran Aritmi Sağlık Grubu, yeni ve büyük bir yatırımı hayata geçiriyor. Gençosman Kavşağı Ulubatlı Hasan Bulvarı'nda 2014 yılında temeli atılan ve kısa süre içinde tamamlanan Aritmi Osmangazi Hastanesi, bin 550 metrekarelik arsa 13 bin 500 metrekarelik kapalı alanda inşa edildi. 10 katlı modern alt yapıya sahip Özel Aritmi Osmangazi Hastanesi, 15 Nisan Cuma günü Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla kapılarını açacak.

7 AMELİYATHANESİ VAR

Bursa’ya yeni ve tam donanımlı bir hastane kazandırmanın mutluluğunu, onurunu yaşadıklarını belirten Aritmi Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Uzman Doktor Nuri Daştan, “Mevcut kuruluşlarımız ile yeni hizmete girecek olan hastanemizde önceliğimiz, sunduğumuz hizmetin ulusal ve uluslararası kuruluşlarca belgelenerek akredite hastane olmasıdır. Özel Aritmi Osmangazi Hastanesi’nde 50 adet poliklinik, 73 adet tek kişilik hasta odası ile 20 yetişkin ve 17 yeni doğan yoğun bakım yatağı mevcuttur. İkisi organ nakli yapılabilecek standartta olmak üzere toplam 7 ameliyathanenin yer aldığı hastanede tam teşekküllü acil birimi, Examer Lazer ünitesi, FTR ünitesi, uyku laboratuvarı, EEG, EMG, endoskopi ünitesi ve dermatoloji uygulama ünitesi bulunmaktadır. Tam donanımlı laboratuvarla beraber CT, MR, dijital röntgenler, mamografi, taş kırma ünitesi ( ESWL) ve panoramik röntgenden oluşan radyoloji ünitesi ile 2 adet doğum salonu bulunuyor” dedi.

"SAĞLIK TURİZMİ İÇİN BU YATIRIMI GERÇEKLEŞTİRDİK"

Modern alt yapısı ve ileri teknoloji tanı ve tedavi hizmetleri ile donatılan yeni hastanenin Güney Marmara’ya hitap edeceğini belirten Daştan, “Özellikle sağlık turizmi için bu yatırımı gerçekleştirdik. Sağlıkta bu standartlara ulaşmamız gerekiyordu. Sağlık hizmeti artık çok önemli hal aldı. Devletimiz bile 5 yıldızlı hastanelerle bu hizmetin çıtasını yükseltiyor. Bizler de özel hastaneler olarak bunun gerisinde kalmamız mümkün değil. Daha çok ileri gitmemiz gerekiyor. İnşallah bu hedeflere de ulaşacağız” dedi.

"DEVLETİN EKMEĞİNİ YİYORUZ AMA BİZİ SINIRLANDIRIYOR"

Yapılan yatırımı 10 yılda ancak geri kazanacaklarını belirten Daştan, “Sağlık hizmetlerinin karlılık marjı çok dar. 10 yılda biz buraları amorti edebilirsek çok büyük bir başarıdır. Yaptığımız yatırım 30 milyon lirayı geçti. Devletin ekmeğini yiyoruz. Ancak Türkiye'de hiç bir özel sektör devletin desteği olmadan yaşayamaz. Türkiye’de yaptığımız yatırımlara, cihazlara, elemanlara, hizmet bedeline kadar her şeyi devlet sınır çiziyor. "Bu sınırlar içerisinde hareket edeceksin" diyor. Benim ücretimden vatandaş da razı, ama devlet "bu parayı veremezsin" diyor. Bu da bizim karlılığımızı sınırlandırıyor” dedi.

YOĞUN BAKIM SIKINTISINA NEŞTER OLCAK

Hastanenin Genel Müdürü Dr. Mustafa Koçak ise 20 yetişkin, 17 yeni doğan yoğun bakım yatak kapasitesi olduğuna işaret ederek, "Bursa'da 189 yetişkin yoğun bakım kapasitesi olduğu düşünülürse, yüzde 10 civarında katkı sağlamış olacağız "diye konuştu. Aritmi Osmangazi Hastanesi'nde 250 personel, 40 doktor hizmet verecek.(İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.