SON DAKİKA
Hava Durumu

Avrupa'nın tercihi Bursa olacak

Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastaneleri, Bursa'da Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi açtı.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2014 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2014 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Avrupa'nın tercihi Bursa olacak
Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastaneleri, Bursa'da Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi açtı.

Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastaneleri, geçen ay global yatırım ve varlık yönetim şirketi Pine Bridge Investments Middle East (PBME) ile yüzde 50 ortaklık anlaşmasına imza atarak büyüme hedeflerine hız kazandırdı. Uluslararası sağlık turizmi konusunda alanının referans olmayı hedefleyen Romatem, 75 milyon TL yatırım ile hayata geçirdiği termal-SPA konseptli Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'ni geçen ay Kükürtlü'de hizmete açtı.
Romatem Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Köksal Holoğlu ve Bursa Romatem Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Selçuk Küçükoğlu’nun ev sahipliğinde yapılan basın toplantısında, yatırım detayları ve hastane bünyesinde sunulacak hizmetlerin ayrıntıları basın mensupları ile paylaşıldı. Holoğlu, “Romatem’i fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında dünya standartlarında hizmet sunan global bir markaya dönüştürmek istiyoruz. Yurt dışında Ortadoğu öncelikli olmak üzere farklı ülkelerde büyüme hedeflerimiz var. Büyüme çalışmalarımızı gerek satın alma gerekse bölgesel ortaklık modelleri ile devam ettirmeyi planlıyoruz" dedi.
Bursa yatırımının Romatem için çok büyük bir adım olduğunu belirten Dr. Köksal Holoğlu, ”Bursa şehri gerek tarihi eserleri gerekse doğal güzellikleri ile çok önemli bir turizm potansiyeline sahip. Bursa, ülkemizin en önemli termal su kaynaklarına sahip, bu nedenle Bursa Romatem Hastanesini açmaya karar verdik. Bölgemize ve tüm Türkiye'ye hizmet verecek olan hastanemiz, aynı zamanda sağlık turizmi amaçlı kullanılacak. Balkanlar, Ortadoğu, Türki Cumhuriyetler, Rusya ve İskandinav ülkelerinden gelecek hastalarla, ülkemiz ekonomisine büyük katkılar sağlanacak. 75 milyon yatırım ile hayata geçirilen Bursa Rometem'in ülkemize yılda 4 milyon dolarlık bir döviz girdisi sağlayacağını planlıyoruz. Uluslararası sağlık turizmi açısından diğer ülkelerle karşılaştırdığımızda, Türkiye’nin hekim kalitesi ve sağlık harcamaları konusunda son derece avantajlı bir ülke olduğunu söyleyebiliriz. Fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında Ortadoğulu hastalar genellikle İsviçre, Almanya, İngiltere ve Çek Cumhuriyeti’ni tercih ediyor. İsviçre, Almanya ve İngiltere’de bir rehabilitasyon hastasının günlük maliyeti 900 Euro civarında. Çek Cumhuriyeti’nde ise bu rakam yatak ve tedavi dahil 300 Euro civarındadır. Bursa projemizi gerek teknolojik, gerek hekim ve gerekse terapist kalitesi açısından dünyanın en iyileriyle yarışabilecek şekilde planladık. Yurt dışından gelecek olan hastalar için Türkiyede ki günlük rakam ise yaklaşık 250 Euro civarında olacak” diye konuştu.

"ÜLKE NÜFUSU YAŞLANDIKÇA REHABİLİTASYONA İHTİYAÇ ARTIYOR"
Türkiye’de rehabilitasyon yatak sayısının gelişmiş ülke ortalamalarının çok altında olduğunu belirten Holoğlu şunları söyledi:
"Son 3 yılda açmış olduğumuz 3 hastane ile rehabilitasyon yatak sayısının artmasına büyük katkı sağladık. Ülke nüfusumuzun her geçen gün yaşlanması, rehabilitasyon yatak ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Ne yazık ki hem kamuda, hem de özel sektörde bu açığın kapanması için yapılan çalışmalar yeterli seviyeye ulaşmadı. Ayrıca yürürlükte olan mevzuatın getirdiği engeller özel sektörde yatırım yapılmasını zorlaştırıyor. Bursa'da hizmet vermeye başlayan hastanemiz konsept ve teknolojik alt yapı olarak bir çok ülkeye örnek olduğu gibi, Türkiye’de de yeni yatırımcılara yol gösterecek. Gelişmiş ülkelere bakıldığında da rehabilitasyon hizmeti veren tesislerin ekserisinin kamuya ait olduğunu görüyoruz. Fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti, dünyanın diğer ülkelerinde kamu kurumları bünyesinde veya vakıflar aracılığı ile veriliyor. Özel sektöre ait olan ve sadece rehabilitasyon yapan sağlık tesisi sayısı gelişmiş ülkelerde bile çok az. Bunun altında yatan en önemli unsur, rehabilitasyon tedavisinin uzun sürmesine rağmen, diğer sağlık branşlarına nazaran ekonomik getirisinin az olmasıdır. Ayrıca rehabilitasyon hizmeti vasıflı insan gücüne dayanıyor ve kompleks bir organizasyon olarak işleniyor. Bu organizasyonun sağlıklı bir şekilde yapılması ise kamu kaynakları ile daha zordur. Bundan dolayı hem özel sektör, hem de kamu rehabilitasyon alanında fazla yatırım yapamamaktadır".
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.