SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan açıkladı: '57 vatandaşımız kaybettik'

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "480 vakamızda H1N1 virüsüyle ilgili örnek alındı. Bunların yaklaşık 280'inde H1N1 virüsü

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2016 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2016 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bakan açıkladı: '57 vatandaşımız kaybettik'
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "480 vakamızda H1N1 virüsüyle ilgili örnek alındı. Bunların yaklaşık 280'inde H1N1 virüsü tespit edildi. 120 civarında da negatif tespit edildi. H1N1 virüsünden 57 kişiyi de kaybettik" dedi.
 

 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Sağlıkta Gelecek Vizyonu" konulu toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye'de domuz gribinden hayatını kaybedenlerin sayısına ilişkin bir soru üzerine Müezzinoğlu, "Hastalıktan daha çok ne yapmamız gerekenleri konuşabilirsek esasında sorunun bize kar topu gibi büyüyen bir sorun olmaktan kendimizi uzak tutarız. Her kış ayı grip, nezle insanı tehdit eden bir rahatsızlık" ifadelerini kullandı. Grip virüsünün durağan dönemini tamamladığını, iniş dönemine geçtiğini belirten Müezzinoğlu, "Rakamlar yanımda yok ama yaklaşık rakamları söyleyeyim, 480 vakamızda H1N1 virüsüyle ilgili örnek alındı. Bunların yaklaşık 280'inde H1N1 virüsü tespit edildi. 120 civarında da negatif tespit edildi. H1N1 virüsünden 57 kişiyi de kaybettik. Burada önemli olan soğukkanlı, sağduyulu, tedbir olarak da el hijyeni çok önemli. Merhabalarda yakın temastan uzak durulmalı. Kişinin o sıcak mesafeyi göz sıcaklığıyla sağlaması herhalde doğru olanı. Bol sıvı da alınmalı, sağlıklı beslenilmeli" tavsiyelerinde bulundu. "Bu hastalıkta antibiyotik alınmamalı, antibiyotiğin zararı var, yararı yok" diyen Müezzinoğlu, "Bünyenin savaş direncini, mücadele direncini düşürüyor. O nedenle bünyenin mücadele direncini azaltacak ilaç kullanımından uzak durulmalı. 'Doktora gittim bir antibiyotik bile yazmadı' denilmemeli" diye konuştu.

 

"ZİKA VİRÜSÜ TÜRKİYE İÇİN TEHDİT DEĞİL"

Gazetecilerin zika virüsünün Türkiye'yi tehdit edip etmediğine ilişkin sorusuna Müezzinoğlu, "Tıbben bugün ben şu tedbiri aldım diyebileceğimiz bir noktada değiliz. Şu anda Türkiye için önemli bir risk, tehdit söz konusu değil" yanıtını verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.