SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursalı doktora büyük ödül

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim Hastanesi’nde kornea kök hücre ile tedavi araştırması yapan Op. Dr. Gamze Dereli Can, UNESCO Türkiye ve L'Ore

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2019 20:55
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2019 19:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursalı doktora büyük ödül
Bursa Yüksek İhtisas Eğitim Hastanesi’nde kornea kök hücre ile tedavi araştırması yapan Op. Dr. Gamze Dereli Can, UNESCO Türkiye ve L'Oreal tarafından yılın bilim kadını seçildi.


Canan Güleç

UNESCO Türkiye ve L'Oreal iş birliğiyle 17 yıldır bilim kadınlarının desteklenmesi üzere yürütülen ‘Bilim Kadınları İçin' programı kapsamında bu yıl 78 bilim kadını arasından 6 kişi ödül almaya hak kazandı. Bursa Yüksek İhtisas Eğitim Hastanesi’nde kornea kök hücre ile tedavi araştırması yapan Op. Dr. Gamze Dereli Can da 6 bilim kadını arasında yer aldı. Can’ın yanı sıra Koç Üniversitesi Hastanesi Dermatoloji Bölümü'nde Behçet hastalığı tedavi yöntemleri geliştiren Dr. Seçil Vural, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Biyotıp ve Genom Merkezi'nde epigenetik mekanizmaları araştırması ile Dr. Serap Erkek, ODTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü'nde atıklardan enerji üreten projesi ile Dr. Zöhre Kurt, Yeditepe Üniversitesi'nde damar sertliği hastalığı için ilaç taşıma sistemi üzerine çalışmasıyla Dr. Bilge Güvenç Tuna ve Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nde meme kanseri üzerinde erken teşhis seçeneklerini geliştirici araştırması ile Doç. Dr. Aydan Dağ 2019 yılı bilim kadını seçildiler.

AMELİYATSIZ ÇÖZÜM


Göz hastalıkları ve doku mühendisliği alanında çalışmalar yapan Op. Dr. Gamze Dereli Can, göz yüzeyi rejenerasyonunda farklı malzeme ve nanoteknolojik modifikasyon yöntemleri ile kliniğe aktarılabilecek, klinik olarak güvenli ve laboratuvar çalışma maliyetlerini azaltan yeni sistemler üretmeye çabalıyor. “Kornea Yüzey Hastalıklarının Tedavisinde Nanoteknolojik Olarak Yüzey Modifikasyonu Uygulanmış Silikon Hidrojel Kontakt Lensler İle Kök Hücre Salımı Yapabilen Sistemlerin Oluşturulması” başlıklı çalışma göz yüzeyinin tamamı dahi kimyasal travmadan etkilenmiş olan hastalarda ameliyatsız ve hızlı tedaviyi amaçlıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.