SON DAKİKA
Hava Durumu

Burun estetiğinin değişilmez adresi: Esentepe Hastanesi

Bursa'nın önde gelen hastanelerinden Özel Esentepe Hastanesi  yaz mevsiminin de gelmesi ile birlikte artan burun estetiği operasyonlarının değişil

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2018 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2018 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Burun estetiğinin değişilmez adresi: Esentepe Hastanesi
Bursa'nın önde gelen hastanelerinden Özel Esentepe Hastanesi  yaz mevsiminin de gelmesi ile birlikte artan burun estetiği operasyonlarının değişilmez adresi olmaya devam ediyor.

Burun estetiği, ülkemizde ve dünyada yıllardır en çok tercih edilen estetik operasyonların başında geliyor. Kadın-erkek fark etmeksizin yoğun ilgi gören burun estetiği operasyonları, kişilerin hayatlarında sosyal ve psikolojik olarak önemli rol oynuyor. Özel Esentepe Hastanesi Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Bölümü’nden Op. Dr. Ergin Yücel, özellikle yaz mevsimine sayılı günler kala bu operasyona ilginin oldukça fazla olduğunu söyledi.


Günümüzde estetik operasyonların dünyanın birçok ülkesinde yaş ve cinsiyet ayırt etmeden herkes tarafından tercih edildiğini belirten Yücel, Türkiye’de en çok burun estetiği yaptırıldığını söyledi. Yücel, son yıllarda teknolojinin gelişmesi ile birlikte burun estetiği operasyonunun hızlı bir şekilde gerçekleştiğini ifade ederek, “Burun estetiğinde tamamen kişiye özel uygulamalar yapılması gerekiyor. Çünkü her burnun yapısı ve doğası birbirinden farklıdır. Ameliyatlarda estetik görünüm ile birlikte, sağlıklı ve doğal bir burun yapısının oluşturulması sağlanmalıdır. Özellikle ameliyat sonrası kaliteli bir nefes akışının sağlanması oldukça önemlidir” dedi.



AMELİYATIN TEMEL AMACI 

Burun ameliyatlarındaki temel amacın, sağlıklı nefes alan, güzel ve doğal burun elde etmek olduğunu ifade eden Yücel, burun anatomisinin aşırı boyutta değiştirilmesi ve küçültülmesinin, solunumu olumsuz etkileyebileceğini belirterek, minimum müdahale ile maksimum sonucun elde edilmesinin ön plana çıktığını kaydetti. Yücel, daha estetik bir görünüm için özellikle yaz dönemi öncesi insanların burun estetiğine yöneldiğini dile getirerek, “Bu dönemde ilgi oldukça fazla. Burun estetiği operasyonu her mevsim yapılabilir. Sadece ameliyat sonrası cildin güneş ışınlarından korunması gerekmektedir. Bu nedenle yaz mevsimi gelmeden birçok kişi operasyonu erken yaptırmak istiyor. Ancak bazı noktalara dikkat edildiği taktirde, yaz döneminde de operasyon rahatlıkla yapılabilir” diye konuştu. Yaz mevsiminde yapılacak estetik ameliyatı sonrasında yüksek faktörlü güneş kremleri kullanmak ve yüzü güneşten koruyacak geniş gölgelikli şapka takmak gerektiğinin altını çizen Yücel, bunlara dikkat edildiği zaman yaz mevsiminde yapılacak operasyonun da yan etkisi olmayacağını kaydetti.



NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİYOR 

Burun estetiği yaptırmaya karar verdikten sonra dikkat edilmesi gereken durumlar olduğunu anlatan Op. Dr. Ergin Yücel, kişinin aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçları operasyondan en az bir ya da iki hafta önce bırakması gerektiğine dikkat çekti. Yücel, kan sulandırıcıların ameliyatta büyük risk taşıdığını ve olumsuz sonuçlar doğurabileceğini belirterek, “Bu durumda istenilen verim alınmaz. Bu nedenle, operasyon öncesi doktorların söyledikleri dikkate alınmalı. Ayrıca hastaların sigara ve alkol kullanımı da yaraların iyileşme sürecini uzatır. Özellikle sigara nefes kontrolü açısından olumsuz bir etken olarak değerlendirilir ve burun estetiği olacak kişiler için de zararı fazladır” dedi. Operasyondan önce anestezi ile ilgili çeşitli tahlil ve tetkiklerin yapıldığını ifade eden Op. Dr. Ergin Yücel, bu dönemde grip, nezle veya soğuk algınlığı ile alakalı hastalıklara yakalanmamak için önlemler alınması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.