SON DAKİKA
Hava Durumu

Cildi soğuktan korumanın yolları

Kış mevsiminin rüzgarlı havası ve soğuğu cilde zarar vererek kurumasına neden oluyor. Kuruyan cildin neden olduğu bir sorun ise ciltte egzama hast

Haber Giriş Tarihi: 31.12.2015 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 31.12.2015 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Cildi soğuktan korumanın yolları
Kış mevsiminin rüzgarlı havası ve soğuğu cilde zarar vererek kurumasına neden oluyor. Kuruyan cildin neden olduğu bir sorun ise ciltte egzama hastalığını tetikleyebilmesi.
 

 

Dermatoloji Uzmanı Dr. Bahar Öznur, kış mevsiminin cilt üzerindeki olumsuz etkilerinden korunarak ışıltılı bir cilde sahip olmanın yollarını anlattı. Bol meyve ve sebze tüketimi cilt sağlığında son derece önem taşıdığını kaydeden Öznur, “C vitamini serbest radikallerle savaşarak hem cildin gençleşmesine katkı sağlıyor, hem de cilde nem veriyor. Ayrıca kollajen sentezini arttırıyor. Bu yüzden özellikle portakal, mandalina, greyfurt, kivi, brokoli, maydanoz ve kuşburnu gibi C vitamininden zengin besinleri sofranızdan eksik etmeyin. Somon balığı derin çizgilerde etkili oluyor. Somon balığı cilt esnekliğini arttırma özelliği bulunan bir tür karotenoid olan astaxanthin içeriyor. Bu içerik ise yüzdeki derin çizgilerin oluşmasını engellemeye yardımcı oluyor." dedi.

 
NELER TÜKETİLMELİ?
Balık yağı, yumurta, süt, karaciğer, tereyağı ve peynir içinde A vitamini bulunan hayvansal kaynaklar. Havuç, ıspanak, lahana, biber, brokoli, koyu yeşil sebzeler, portakal, mandalina, kayısı ile mango gibi meyveler de bolca A vitamini içeriyor. Fındık ciltteki hasarın önlenmesine yardımcı oluyor. E vitamini cildin nemlenmesine ve yumuşamasına da katkı sağlıyor. Başta tahıllar olmak üzere ıspanak, kabak, lahana, marul gibi yeşil sebzelerde, zeytinyağı, balık yağı, fındık, ceviz, ton balığı, sardalye, yumurta sarısı, domates ve patateste bol miktarda bulunuyor. Özelikle bir avuç fındık günlük E Vitamini İhtiyacını büyük oranda karşılıyor.

 
KIŞIN KESE TAHRİŞ EDİYOR
Kese ve peeling yapmanın kış aylarında sakıncalı olduğunu söyleyen Öznur, “Özellikle soğuk kış aylarında çok sık kese ve peeling uygulamaları sakıncalı. İlerleyen yaş ciltte incelme ve cilt elastikiyetinin azalması gibi bir sorun oluşuyor. Buna bir de kuru ve soğuk hava eklenince ciltte tahriş, kabuklanma ile yaralar gelişebileceği için kış aylarında kese yapılması ve peeling önerilmiyor" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.