SON DAKİKA
Hava Durumu

Değişen hava sıcaklığında çocuklara dikkat!

Bursa Özel Hayat Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzm. Dr. Tamer Parıldar, değişen hava şartlarında çocukların giyim ve beslenmelerine özen gösteri

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2015 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2015 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Değişen hava sıcaklığında çocuklara dikkat!
Bursa Özel Hayat Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzm. Dr. Tamer Parıldar, değişen hava şartlarında çocukların giyim ve beslenmelerine özen gösterilmesi gerektiğini belirtti.
 

Okul çağındaki çocuklarda ateş, burun akıntısı, öksürük gibi hastalık belirtileri olduğunda okula gönderilmemesi gerektiğini belirten Bursa Özel Hayat Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzm. Dr. Tamer Parıldar, değişen hava şartlarında çocukların giyim ve beslenmelerine özen gösterilmesi gerektiğini söyledi. Parıldar, “Hava değişimiyle soğuk algınlığına bağlı olarak farenjit, larenjit ve sinüzit gibi rahatsızlıklar görülüyor. Mekanların havalandırılmaması sebebiyle üst solunum enfeksiyonu herkese yayılıyor. Böylece iki ana sebepten dolayı hava değişimleri enfeksiyon yapabiliyor” diye konuştu.Mevsim değişikliğinin getirdiği rahatsızlıklardan kurtulmak için tavsiyelerde bulunan Parıldar, “Çocukların kapalı ve kalabalık yerlere çok götürülmemesi gerekiyor. Marketler, sinemalar, tiyatrolar, buralara çocukları çok sokmamak lazım. Temiz havalarda evlerin havalandırılması gerekiyor. Grip aşısı gibi aşıların düzenli olarak yapılması lazım. Ama buna rağmen yine de bu soğuk algınlıkları oluşmuşsa tedavi şart” dedi.Ateş, burun akıntısı ve öksürük gibi durumlarda öğrencilerin okuldan alınması gerektiğini belirten Parıldar, “Çünkü çocuk kendini koruyamaz. Bulunduğu ortamda koşma, yorulma gibi durumlarda viral enfeksiyon daha da artar. Bir diğer mahzuru da yaşadığı enfeksiyonu diğer çocuklara bulaştırma riskidir. Bu iki sebepten dolayı, çocuğu okula göndermemek gerekiyor. İki-üç gün istirahat, bol ıhlamur ve nane çayı ile enfeksiyon geçiştirilebilir” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.